مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان از پرورشدهندگان طیور روستایی خواست مراتب و هشدارهای لازم را در راستای کاهش تلفات آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جدی بگیرند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی احمدی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را یکی از مهمترین بیماریهای ویروسی طیور عنوان کرد و گفت: شیوع این بیماری میتواند با یک دوره کوتاه منجر به تلفات بالا شود لذا پرورشدهندگان روستایی باید هشدارها و توصیههای مراقبتی را جدی بگیرند.
وی پرندگان اهلی و وحشی را نسبت به این بیماری حساس دانست و افزود: این دست از پرندگان شامل بوقلمون، مرغ و خروس، مرغ شاخدار، کبوتر، پرندگان زینتی، اردک و غاز و … به این بیماری حساس هستند.
احمدی با تشریح نکات و هشدارهای لازم به پرورشدهندگان طیور اظهار کرد: نگهداری طیور در مکانی محصور به منظور کنترل تردد افراد و جلوگیری از تماس با پرندگان وحشی و مهاجر و پاکسازی و ضدعفونی محل پرورش پرنده، آبخوری، دانخوری و سایر تجهیزات در تماس با پرنده باید با دقت بیشتری انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان خودداری از خرید پرندگان زنده و پرندگان شکار شده از بازارهای محلی و فروشندگان دوره گرد را مورد تاکید قرار داد و گفت: پرورشدهندگان طیور باید از ورود تجهیزات و دان از مزارع دیگر خودداری کنند.
وی عدم رهاسازی لاشههای پرندگان تلف شده را در معابر و محیط اطراف خواستار شد و افزود: لاشههای تلف شده باید به صورت بهداشتی دفن شوند.
مدیرکل دامپزشکی جنوب کرمان از صاحبان واحدهای پرورش طیور خواست در صورت مشاهده علائم بیماری به ادارات دامپزشکی مراجعه کنند و افزود: پرورش دهندگان طیور علائمی از جمله، تلفات ناگهانی، بیحالی شدید پرنده بیمار، کاهش مصرف دان، افت ناگهانی تولید و علائم تنفسی را در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی اطلاع رسانی نمایند .
احمدی رسالت دامپزشکی را ارائه خدمات در عرصه بهداشت و سلامت دام، غذا و جامعه عنوان کرد.
source