آرمان امروز- عرفان بیوکنژاد: زمان زیادی تا نهایی شدن استانداران استانها باقی نمانده است و تا کنون برخی از استانها، استاندارهای خود را شناختهاند.
خبر انتصاب آرش زرهتن نخستینبار توسط فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت رسانهای شد. انتصاب استاندار اهل سنت، اما تابوی نانوشتهای بود که برای دهههای متمادی در فضای سیاسی ایران نهادینه شده بود. پزشکیان اما نشان داد که به تکتک وعدههایش با مردم پایبند است و تلاش میکند آنها را تحقق بخشد.
در تازه ترین خبر نیز قرار است استانداران آذربایجان شرقی، فارس، گیلان و همدان به زودی معرفی شوند. طبق شنیدهها بهرام سرمست به عنوان استاندار آذربایجان شرقی؛ امیری، استاندار فارس؛ ملانوری، استاندار همدان و هادی حقشناس به عنوان استاندار گیلان معرفی شدند. در خصوص انتخاب استانداران، این بحث مطرح میشود که از بانوان نیز در این عرصه استفاده شود. موافقان این موضوع بر این باورند که متخصصین زن ماهر و کاربلد در کشور برای این حوزه وجود دارند که بهتر است از میان آنها نیز، استاندار انتخاب شود.
موافقان بر این باورند که با انتخاب استاندار زن، راه برای ورود بانوان به عرصه سیاست ایران، هموارتر میشود و در آینده وزرای زن بیشتری به وزارتخانهها میروند و حتی راه را برای ریاست جمهوری آن ها نیز باز میشود. نکتهای دیگر که در این خصوص مطرح است، برخی معتقدند استاندار باید بومی باشد تا نگاه ویژه تری به چالشها داشته باشد.
اسماعیل گرامی مقدم، کارشناس سیاسی در مورد انتخاب استانداران اصلاحطلب اظهار کرد: یکی از ویژگیهای مهمی که استانداران باید داشته باشند اصلاح طلب بودن آنها است زیرا رئیسجمهور انتخابی ما نامزد شاخص و اختصاصی اصلاح طلبان بوده است.
وی در ادامه افزود: یکی از دلایلی که استاندار باید اصلاح طلب باشد این است که کانون تبلیغات و جمع آوری رای برای رئیس جمهور منتخب آقای دکتر پزشکیان جریان اصلاح طلب بوده پس مطالبه به حق طرفداران و هواداران و رای جمع کنندگان برای دکتر پزشکیان اصلاح طلب هستند، بنابراین استاندار باید اصلاح طلب باشه و اساساً این معنای وفاق را نشان خواهد داد، زیرا مطالعه به حق و عدالت و عدالت مدارانه مردم این است که نامزد و یا استاندار اصلاح طلب باشد.
این کارشناس سیاسی در مورد قوانین و مقررات انتخاب استانداران مطرح کرد: در وزارت کشور مقرراتی و پروتکلهایی برای انتخاب استانداران قائل هستند که برخی از این قوانین و مقررات این است که استاندار باید سابقه حضور در وزارت کشور داشته باشد و یا در چندین دوره سابقه معاونت در چندین دوره استانداری را داشته باشد.
وی افزود: این سوابقی است که با آن میتوان استان را به درستی و در جهت توسعه و پیشرفت حرکت داد. اگر قرار بر این باشد که با رزومههای ضعیف و غیر منطقهای در سطح عالی باشند قاعدتاً این بیعدالتی است و حق مردم نیست که از استاندارانی که دارای سوابق روشن نیستند استفاده کرد و صرفاً با لابیهای غیر متناسب، غیرتعارف و برجهت در جهت مخالف این قوانین و مقررات خواهان این باشند که استاندار شوند.
وی در مورد حضور بانوان در استانداری گفت: من معتقد تفکیک جنسیتی نیستم و معتقد به شایسته سالاری هستم. اگر خانمهای شایستهای وجود دارند حتما به عنوان استاندار انتخاب شوند، اگر وجود ندارند بایستی در جاهای دیگری تربیت شوند و پرورش داده باشند. ما به دنبال این هستیم که خانم ها هم در قدرت حضور داشته باشند.
گرایی مقدم در پایان در مورد بکارگیری استان داران بومی و غیر بومی افزود: بهتر است که استاندار باید بومی باشد و چالشها را بشناسد و برای برطرف کردن آنها تلاش کند. این مسئله مطلق نیست بلکه یک حقیقت مدیریتی نسبی است؛ در برخی از استانها شرایط به گونه است که اگر استانداران بومی برای این استانها انتخاب شود بهتر است چون از شناخت کافی برخوردار است. برخی از استانها هستند که به دلیل چالش های مستمر و تاریخی، حل مشکلات و مسائل آنها بسیار دشوار است جمع کردن یک استان دشوار و سخت است که در آن استانها بهتر است از استانداران غیر بومی استفاده شود.
The post انتخاب استانداران توسعه گرا appeared first on روزنامه آرمان امروز.
source