Wp Header Logo 1706.png

بازار طلا و سکه در ابتدای هفته جدید با نوسانات مثبت دلار و اونس طلا، روندی صعودی را در معاملات پشت خطی آغاز کرده است؛ روندی که باید دید در ادامه معاملات تداوم خواهد داشت؟

به گزارش اقتصادنیوز، نوسان مثبت قیمت دلار و رکوردشکنی اونس طلا، قیمت طلا و سکه را در اولین روز هفته به سمت کانال‌های بالاتر هدایت کرده است. اونس طلا در روز جمعه برای اولین بار از مرز ۲۷۰۰ دلار عبور کرد و به ۲۷۱۸ دلار رسید؛ این روند صعودی که به عقیده تحلیلگران ناشی از «تنش‌های ژئوپلتیکی» و «سیاست‌های تسهیلی بانک‌های مرکزی» است، قیمت سکه امامی را به ۵۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رساند و طلای آبشده را نیز در کانال ۱۸ میلیون تومان رو به جلو حرکت داد.

قیمت اونس طلا هم در لحظه نگارش این گزارش به ۲۷۲۰ دلار رسیده است. محدوده حمایتی کلیدی اونس طلا در حال حاضر در ۲۶۷۵ دلار قرار دارد. اگر قیمت طلا به پایین این سطح حمایتی کاهش یابد، احتمال افت قیمت بیشتر به سمت ۲۶۴۵ دلار قوت خواهد گرفت. از سوی دیگر، محدوده مقاومتی مهم برای اونس طلا در ۲۷۳۵ دلار قرار دارد. اگر اونس طلا موفق به عبور از این مرز مقاومتی شود؛ احتمال افزایش بیشتر قیمت تا محدوده ۲۷۵۰ دلار و سپس ۲۷۸۰ دلار تقویت خواهد شد. 

بازار جهانی طلا فارغ از اثر تنش‌های سیاسی در خاورمیانه و همچنین ترور شهید یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی حماس، متاثر از هیجانات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و تغییرات در سبد دارایی سرمایه‌گذاران در مسیر صعودی قرار گرفته است. همچنین کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو و بانک مرکزی اروپا محرک روند یاد شده بوده است.

با این حال، قیمت طلای آبشده که معاملات روز پنجشنبه را در ۱۸ میلیون و ۸۰ هزار تومان آغاز کرد و در نهایت به ۱۸ میلیون و ۹۷ هزار تومان رسید؛ در معاملات پشت خطی روز جمعه در پی رکوردزنی اونس طلا در پله اول و دوم کانال ۱۸ میلیون تومان نوسان داد. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با افزایش قیمت، به ۴ میلیون و ۱۸۵ هزار تومان رسید.

قیمت سکه امامی نیز در روز پنج شنبه با جهش وارد کانال ۵۱ میلیون تومان شد و تا ۵۱ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان پیش‌روی کرد. نیم‌سکه و ربع‌سکه نیز به ترتیب با قیمت‌های ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شدند. سکه گرمی نیز با قیمت ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خرید و فروش شد.

حباب قیمتی سکه امامی نیز به ۲۸ درصد رسید که بیشترین میزان از فروردین ماه امسال است. حباب طلای آبشده نیز در ۳۲۹ هزار تومان قرار گرفت. همچنین حباب اقلام سکه در روز پنجشنبه به جز سکه گرمی، در تمام قطعات افزایش داشت و براین اساس حباب سکه امامی هم ۲۸۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۳۲۷ هزار تومان، نیم‌سکه ۳۴۱ هزار تومان و ربع سکه ۱۴۶ هزار تومان رشد را تجربه کرده است.

تحلیلگران بازار‌های مالی معتقدند نوسانات مثبت دلار و اونس طلا، به عنوان دو مولفه اصلی اثرگذار بر قیمت طلای آبشده و سکه امامی، زمینه ساز حرکت صعودی بازار در روز‌های اخیر بوده است. فارغ از اونس طلا که رکورد زده است، قیمت دلار هرات هم در معاملات پشت‌خطی نوسان محدود داشته و ۶۳ هزار و ۳۰۰ تومان نرخ گذاری شده است.

معامله گران فنی بر این باورند که قیمت طلای آبشده، پس از رشد اخیر و نوسان در کانال ۱۸ میلیون تومان، اکنون با محدوده‌های حمایتی و مقاومتی جدیدی روبه‌رو است. محدوده حمایتی کلیدی برای طلای آبشده در ۱۷ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان قرار دارد و اگر قیمت طلای آبشده به پایین این سطح کاهش یابد، عقب نشینی تا محدوده ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان محتمل خواهد بود.

همچنین محدوده مقاومتی اصلی طلای آبشده در ۱۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان قرار دارد و عبور از این سطح مقاومتی و تثبیت قیمت بالای آن، می‌تواند زمینه ساز افزایش قیمت به سمت مرز مهم ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و سپس ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شود. به عقیده این گروه عبور از این مرز مقاومتی نشان‌دهنده ادامه روند صعودی در بازار است که می‌تواند به جذب خریداران منجر شود.

همچنین تکنیکالیست‌ها معتقدند سکه امامی محدوده حمایتی کلیدی ۵۰ میلیون تومان را پیش روی خود دارد. اگر این سطح حمایتی شکسته شود و قیمت به پایین این مرز سقوط کند، احتمال کاهش قیمت به ۴۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قوت خواهد گرفت؛ موضوعی که می‌تواند به عنوان نقطه‌ای برای ورود خریداران جدید عمل کند. از طرف دیگر، اگر سکه امامی بتواند از مرز مقاومت ۵۱ میلیون تومان عبور کند و بالای آن تثبیت دهد، احتمال افزایش بیشتر قیمت تا سطوح بالاتر وجود دارد.

این در حالی است که گروهی از معامله‌گران معتقدند که در صورت عدم همراهی دلار با نوسانات اونس طلا، امکان وقوع پولبک و کاهش قیمت در طلای آبشده و سکه وجود دارد؛ پیش‌بینی که در صورت تحقق، طلای آبشده را به مرز ۱۷ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان باز می‌گرداند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *