آرمان امروز : دکتر نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در اولین نشست خبری پس از قبول مسئولیت در این دانشگاه در پاسخ به سوال خبرنگار «آرمان امروز» درباره طرح پزشک خانواده و چالشهایی که مانع از تحقق آن شده اعلام کرد: بحث پزشکی خانواده، هدف آرمانی وزارت بهداشت از گذشته تاکنون بوده و هست. اکنون هم از سوی بالاترین مقام اجرایی کشور دنبال میشود. البته ۲۰درصد برنامههای سلامت در اختیار وزارت بهداشت است و ۸۰ درصد به به سایر دستگاهها مربوط میشود که عملیاتی شود.
البته او تاکید کرد که برای تحقق این طرح حداقل در پایتخت، باید در شبکه ارجاع شهر تهران یک بازنگری داشته باشد و در غیراین صورت اجرا شدن آن سخت خواهد بود و اولین زیرساختی که میتواند رخ دهد. بحث بعدی هم ایجاد فرهنگ پزشکخانواده در کشور است و مردم باید به این الگو برسند. اما زمانی به این الگو خواهند رسید که خدمت را به شکل مشخص دریافت و خروجی آن را مشاهده کنند. در مجموع کار سختی است اما اگر هر سه دانشگاه علوم پزشکی استان تهران پای کار بیایند و کارگروه مشترک تعریف و برنامههای عملیاتی از سوی وزارت بهداشت اعلام شود، میتوان آن را محقق کرد.
توکلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره فرسودگی بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه بیان کرد: بر اساس مستندات تعدادی از بیمارستانهای شهر تهران اخطار فرسودگی دارند. از جمله بیمارستان حضرت رسول که از سال گذشته با کمک خیرین بخشی از این بیمارستان که در شرایط بحرانی قرار داشت، بهسازی شد. بیمارستان لولاگر به دلیل شرایط خاص کاملا تعطیل شده و به دنبال جایگزین هستیم. البته کلینیکهای سرپایی در این مرکز فعال هستند. جایگزین بیمارستان فیروزآبادی ساخته شده و جایگزین بیمارستان شهدای هفتم تیر در حال ساخت است. بیمارستان یافتآباد هم فرسوده است و برای جایگزینی نیاز به شرایط خاص دارد. بیمارستان اکبرآبادی هم یکی از فعالترین مراکز تولد در ایران و خاورمیانه است هم دچار فرسودگی است که بخش یک آن سال گذشته بازسازی و نوسازی و بازگشایی شد. توسعه بیمارستان فیروزگر هم در حال انجام است.
source