درگیری ایران و رژیم صهیونیستی، فقط نزاع ۲ واحد سیاسی در غرب آسیا نیست و بقیه نمیتوانند کنار ایستاده و نظارهگر آن باشند. برهمین اساس یک منبع آگاه اعلام کرد: هشدارهای لازم به برخی کشورهای منطقه داده شد.
درگیری ایران و رژیم صهیونیستی، فقط نزاع ۲ واحد سیاسی در غرب آسیا نیست و بقیه نمیتوانند کنار ایستاده و نظارهگر آن باشند. برهمین اساس یک منبع آگاه اعلام کرد: هشدارهای لازم به برخی کشورهای منطقه داده شد.
همزمان با طراحیهای جدید آمریکاییها در منطقه، رئیس دستگاه دیپلماسی ایران پس از سفر به اردن، مصر و ترکیه و شرکت در اجلاس وزرای خارجه سازوکار همکاری منطقهای قفقاز، وارد بحرین شد تا ظرف کمتر از دو هفته یک تور کامل در منطقه برقرار کرده و با سران کشورهای مختلف رایزنی کند.
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در کمتر از یک ماه گذشته و پس از عملیات درخشان وعده صادق دو، با سفر به پایتختهای ۱۰ کشور منطقه در تلاش بود پیام ایران را در قبال تحولات جدید را به گوش رهبران و بازیگران منطقهای و حتی فراتر از آن، برساند. این پیامها در دیدارهای مختلف رنگ و بوی متفاوتی داشته است. یک منبع آگاه دیپلماتیک درباره محتوای پیامهایی که عراقچی در منطقه جابهجا کرده میگوید: وزیر خارجه حامل یک پیام مشخص و واضح برای همه کشورهای منطقه و نیز چند پیام ویژه برای برخی کشورهای خلیجفارس بوده است. در پیام مشترک اول جمهوری اسلامی ایران از همه دولتهای منطقه میخواهد که با ایجاد یک وحدت رویه مانع از ادامه جنایتهای رژیم صهیونیستی گردند.
به گزارش مشرق، این منبع آگاه ادامه داد که عراقچی در سفر به برخی کشورهای خلیجفارس پیام ویژهای نیز به دست حکام این دولتها رسانده است، در این پیام به این موضوع اشاره شده است که همراهی با مواضع آمریکایی- صهیونیستی ممکن است تبعاتی برای این دولتها داشته باشد!
کارشناسان سیاسی ابتکار عمل مستقل ایران در منطقه همزمان با اقدامات آمریکاییها را راهبرد «هشدار و دیپلماسی» در پاسخ به تهدیدات میدانند چراکه تهران همزمان با توسل به اهرمهای دیپلماسی در منطقه، به لحاظ نظامی نیز هشدارهای لازم را داده است.
بسیاری معتقدند این رویکرد ایران که حول دو محور «هشدار» و «دیپلماسی» تعریفشده و میدان و دیپلماسی را بهصورت همزمان هدایت میکند درواقع سفرهای عباس عراقچی زبان دیپلماتیک فرماندهان نظامی بوده و جمهوری اسلامی ایران در این مرحله از شرایط منطقه به دنبال آن است که علاوه بر پاسخ به تهدید هشدارهای لازم را از مجاری دیپلماتیک منتقل کند. ابتکار عمل هشدار و دیپلماسی در کنار یکدیگر میتوانند توازن جدید منطقهای ایجاد کرد و مسیر آمریکاییها برای اجرای نظم نوین را دچار انسداد کند، این راهبرد باعث شده است که از سویی دستها روی ماشه بوده و از سوی دیگر عدم تمایل برای گسترش تنش را نیز بهخوبی بیان کند. به عبارتی هشدار و دیپلماسی روی دیگر سکه ایران در راهبرد نه تعلل و نه شتابزدگی است.
نکته قابل توجه آن است که راهبرد هشدار و اطمینان از سوی ایران از نیل تا فرات را در برگرفته است، در این میان برخی چون امان خواهان اماننامه از سوی تهران شده و برخی دیگر چون بحرین تمایل دارند پایشان در هیچکدام از مناقشات باز نشود.
عراقچی در این دور از سفرهای منطقهای تلاش کرد این ادراک را در همه طرفها شکل دهد که اقدامات رژیم صهیونیستی باید یک نگرانی مشترک در کشورهای منطقه ایجاد کند و درگیری ایران و رژیم صهیونیستی نمیتواند فقط نزاع ۲ واحد سیاسی در غرب آسیا باشد و بقیه کنار ایستاده و نظارهگر آن باشند. /کیهان
source