رئیس دامپزشکی شهرستان کرمان گفت: با توجه به فصل سرما و بارش نزولات آسمانی، دامداران باید برخی نکات مهم مدیریتی را رعایت کنند.
به گزارش گفتارنو به نقل از دامپزشکی کرمان، محمود زین الدینی با بیان اینکه سرما و کاهش دما از یک طرف و آب سرد از طرف دیگر موجب افت شدید انرژی بدن دامها و خطر بروز سقط جنین در دام میشود، گفت: مناسبسازی تأسیسات دامداری برای تأمین دمای مناسب و بهبود شرایط تهویه در اماکن دامی در فصل سرما دارای اهمیت فراوانی میباشد.
وی افزود: دامداران نسبت به عایقبندی منبع ذخیره آب در آغاز فصل پاییز بایستی اقدام کرده و تا حد امکان آبشخورها را در اواخر شب تخلیه و آب گرم در اختیار حیوانات قرار دهند.
زین الدینی با اشاره به اینکه تراکم دام، بسته بودن فضای نگهداری دامها در شب، عدم جمعآوری کود و فضولات و خیس بودن بستر سبب تولید گازهای سمی مثل آمونیاک و آسیب به سیستم تنفسی و درگیری ریههای دام میشود و به همین منظور بایستی تهویه مناسب برای جایگاه نگهداری دام در شب که بهدلیل سرما در و پنجرهها بسته میشود مورد توجه قرار گیرد عنوان کرد: تخلیه کود و فضولات دامی از جایگاه نگهداری دامها و اطمینان از خشک بودن بستر اهمیت بالایی در کاهش بروز بیماریهای تنفسی دامی دارد.
وی با بیان اشاره به بارندگیهای اخیر در برخی نقاط شهرستان و احتمال کوچ دامها به مراتع افزود: دامداران بایستی نسبت به محافظت دامها در برابر سرما و بیماری آنتروتوکسمی که در اثر تغییر جیره دام احتمال بروز آن وجود دارد توجه لازم را داشته و موارد بهداشتی را رعایت کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه رعایت اصول تغذیه دام و طیور توسط دامداران و مرغداران در روزهایی که با کاهش دما مواجه هستیم الزامی میباشد گفت: در جیره غذایی دامها باید تأمین پروتئین، ویتامین، مواد معدنی و به ویژه انرژی اضافی مد نظر قرار داده شود و تا حد امکان میزان بیشتری از مواد خشک و انرژیزا به جیره غذایی دامها افزوده شود.
source