آرمان امروز- عرفان بیوکنژاد: در این بحبوحه سیاسی کشور که نظرات کارشناسی و تخصصی و کمک کننده را باید از لا به لای نظرات افراط گرایانه پیدا کرد و آنها را بررسی کرد، نکتهای که در حال حاضر باید به آن توجه داشت این است که سیاست کشور باید بر اساس دیپلماسی و صلح باشد. مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور نیز با تاکید بر سند چشم انداز همواره بر این موضوع تاکید داشته است.
در این برهه زمانی تندروها بر تبل مناقشه میزنند و معتقدند که باید ایران فورا به اسرائیل پاسخ بدهد.
تندروها و روشنفکرنماها دشمنان دیپلماسی هستند چرا که با تندروی ها و نظرات احساسی، همواره راه رسیدن به تصمیم اصلح و عقلانی را سختتر میکنند. برخی از رسانه ها نیز راه دیپلماسی را بستهاند.
بیژن عبدالکریمی، فیلسوف و استاد دانشگاه در گفتوگویی گه با آرمان امروز داشت، اظهار کرده بود که از ســوی دیگر چهره های تندرو حاضر در کشور به علت محدود بودن سطح تفکرشان اجازه نمی دهند تا فضای سیاسی گشوده شود. منافع رانتخواران و وجود سطح پایین تفکر ســبب شده تا این کشــور در این روزها کم تر روی خوش خوشبختی را تجربه کند. عبدالکریمی توضیح داد: «نخبگان جامعه باید در ابتدا خطوط را ترســیم کرده تا مرزها حفظ شود و بر کشور خدشه ای وارد نشود. آن نادانی که گرا می دهد باید به ایران حمله نظامی انجام شــود وحمله نظامی منجر به سقوط حاکمیت سیاسی و آزادی می شود، یک فرد نابخرد اســت که مقاصد شومی در سر دارد. افرادی با این تفکر خود بخشــی از بحران هستند. امروز جریان شبه روشنفکری کشور بخشی از بحران است و بحران های ما صرفا به علت تفکرات گروه های تندرو نیست.»
رهبر انقلاب نیز بر موضوع عجله نکردن و سنجیده رفتار کردن همواره تاکید داشته اند.
ایشان فرمودند: «جمهوری اسلامی هر وظیفه ای در این زمینه داشته باشد با قدرت و صلابت و قاطعیت انجام خواهد داد. نه تعلل و کوتاهی میکنیم و نه دچاز شتابزدگی میشویم. آنچه که منطقی و درست است از نظر تصمیمگیران سیاسی و نظامی انجام گرفت و در آینده هم اگر لازم باشد انجام میشود.»
در این مقطع زمانی که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که افدامات اخیر اسرائیل را محکوم کردند، این موضوع میتواند باعث نقطه عطفی در سیاستهای کشور باشد و سیاستمداران باید از این موضوع کمال بهره را ببرند.
حسن هانی زاده، پژوهشگر مسائل سیاسی در گفتوگو با روزنامه «آرمان امروز» اظهار کرد: در جامعه ایران و جوامع شبه ایران، افرادی هستند که بدون داشتن تخصص لازم و با تندرویها اظهار نظر میکنند و در روند دیپلماتیک کشور مشکلاتی و موانعی ایجاد میکنند.
وی افزود: موضوع مانع تراشی تندروها و روشنفکرنماها مربوط به زمان اخیر نیست بلکه در گذشته و اوایل انقلاب نیز آنها با نظرات افراطی خود برای کشور مشکلاتی را ایجاد کردهاند. برخی از آنها نیز دارای نفوذ خاصی هستند که این مورد، شرایط را حادتر میکند.
این پژوهشگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: در این زمینه هم ایران هزینههای سنگپینی پرداخت و تندورها قصد دارند تا با برنامههای خود بر علیه دستگاه دایپلماسی کشور اقداماتی انجام دهند و دیپلماتهای ما نیز نباید به آنها توجه کنند.
source