Wp Header Logo 111.png

تصمیم دولت به اختصاص سهام عدالت به دهه ۸۰ بازمی‌گردد که تصویب اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت در تاریخ ۲۳ آبان ماه ۸۴ نشانگر این بود که دولت تصمیم قاطعانه‌ای برای اجرای این امر دارد و به دنبال آن سهام مزبور پیش از آغاز سال ۸۵ در چهار استان به گروهی از مشمولان اختصاص یافت.

روزنامه اطلاعات هفتم آبان ماه سال ۱۳۸۴ یکی از تیترهای اصلی خود در صفحه یک را به اعطای ۲۰ میلیون ریال سهام عدالت به اقشار آسیب‌پذیر اختصاص داد.

تصمیم دولت به اختصاص سهام عدالت به دهه ۸۰ بازمی‌گردد که تصویب اساسنامه شرکت کارگزاری سهام عدالت در تاریخ ۲۳ آبان ماه ۸۴ نشانگر این بود که دولت تصمیم قاطعانه‌ای برای اجرای این امر دارد و به دنبال آن سهام مزبور پیش از آغاز سال ۸۵ در چهار استان به گروهی از مشمولان اختصاص یافت.

یک سال بعد هم دولت نهم در یک مراسم دولتی واگذاری سهام عدالت را آن هم با هدف کاهش فقر به طور رسمی اعلام کرد.

در همین ارتباط، روزنامه اطلاعات در چنین روزی در سال ۸۴، طی گزارشی از اختصاص سهام عدالت به اقشار آسیب‌پذیر خبر داد.

در ابتدای این گزارش آمده است: «رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور آیین‌نامه اجرایی توزیع سهام عدالت» به منظور افزایش ثروت خانوارهای ایرانی را با قید دوفوریت به رئیس جمهوری تقدیم کرده است. این آیین‌نامه اجرایی که با دستور رئیس جمهوری از سوی فرهاد رهبر تهیه شده است، هم‌اکنون در دستور کار فوری کمیسیون اقتصادی دولت قرار دارد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آیین نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت برای طرح و تصویب با قید دوفوریت در جلسه هیات وزیران را به رئیس جمهوری تقدیم کرده است.»

در ادامه این گزارش نوشته شده است: «بر اساس این گزارش، آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت در قالب ۱۱ ماده بوده و وظایف هر یک از دستگاه‌های اجرایی برای تحقق این امر در آن تعیین شده است.

در ماده اول این آیین‌نامه اجرایی آمده است: سهام عدالت شامل ۴۹ درصد سهام کلیه شرکت‌های مادر تخصصی و همچنین شرکت‌های بیمه دولتی با رعایت اصل ۴۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ۴۹ درصد سهام و دارایی‌ دستگاه‌های موضوع ماده (۱۶۰) قانون برنامه چهارم توسعه است. بر اساس ماده دوم آیین‌نامه اجرایی «افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهم بخش تعاون براساس توزیع سهام عدالت دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های ذی ربط موظفند سهام عدالت این آیین‌نامه را حداکثر ظرف یک ماه پس از تصویب آن یکجا به سازمان مالکیت، سازمان مالکیت شرکت‌های دولتی بر اساس مفاد بند (ز) ماده (۷) قانون برنامه چهارم منتقل کنند.».

منبع: خبرآنلاین

سال گذشته سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ به طور کامل واریز نشد و در روزهای پایانی اسفند اعلام شد قرار است باقیمانده سود در سال ۱۴۰۲ و طی مرحله سوم سود سهام عدالت به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود. در شروع سال جدید برخی مسئولین تأکید داشتند مرحله سود واریز سود سهام عدالت در ماه خرداد خواهد بود اما این وعده هرگز محقق نشد.

دلیل بدقولی‌ها در خصوص واریز سود سهام عدالت، عدم همکاری برخی از شرکت‌ها عنوان شده است. در ابتدا اعلام شد ۵ شرکت هنوز سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند که به مرور تعداد شرکت‌های متخلف کاهش یافت و در حال حاضر ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده و تنها شرکت مپنا سود سهام عدالت را واریز نکرده و باعث تأخیر در واریز سود شده است.

زمان‌های احتمالی واریز سود سهام عدالت

اما در صورتی که شرکت مپنا نیز سود سهام عدالت را واریز کرده و تمامی ۲۵ هزار میلیارد تومان سود از سوی دولت وصول شود، این مبلغ چگونه به دست سهامداران می‌رسد؟ احتمالا به زودی شورای عالی بورس در این زمینه تشکیل جلسه خواهد داد.

نکته‌ای که نحوه واریز باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ را مبهم ساخته، نزدیک شدن به زمان واریز سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ است. دولت طی چند سال اخیر طبق یک روال مشخص، سود سهام عدالت را در دو مرحله در فصل‌های پاییز و زمستان واریز کرده است. در چند سال گذشته سود مرحله اول سود در آذرماه و مرحله دوم سود در روزهای پایانی سال واریز شده است.

چنانچه دولت بخواهد در سال جاری رویه مشابه سنوات گذشته را در پیش بگیرد، شاهد سه مرحله واریز سود سهام عدالت تا پایان سال خواهیم بود؛ یک مرحله باقیمانده سود سال ۱۴۰۱ و دو مرحله نیز سود سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲.

احتمال دیگر این است که دولت تصمیم بگیرد سود باقیمانده سال ۱۴۰۱ را همراه با مرحله اول یا مرحله دوم واریز سود سال ۱۴۰۲ به حساب دارندگان سهام عدالت واریز کند که در این صورت پرونده سود سهام عدالت سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ طی دو مرحله بسته خواهد شد.

همچنین نباید فراموش کرد که در اسفند ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز به طور کامل به حساب وراث آنها واریز نشد و برخی از وراث به هر دلیلی موفق به دریافت سود نشدند. از این رو انتظار می‌‌رود که در سال جاری همراه با یکی از مراحل واریز سود سهام عدالت، باقیمانده سود سهام عدالت متوفیان نیز به حساب وراث آنها واریز شود./اقتصادآنلاین

مبلغ سود سهام عدالت ۱۴۰۳ چقدر است؟

مبلغ سود سهام عدالت هر سال نسبت به سنوات گذشته با افزایش مواجه می‌شود اما میزان این افزایش هنوز مشخص نیست. آخرین مرحله واریز سود سهام عدالت به اسفند ۱۴۰۲ برمی‌گردد که در آن مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند و این ارقام ۳۰ درصد کمتر از مبالغی بود که در آذر ۱۴۰۲ به حساب سهامداران واریز شد.

با توجه به افزایش هر ساله سود سهام عدالت نسبت به سال‌های گذشته، انتظار می‌رود در سال جاری بین یک تا دو میلیون تومان سود و یا بیشتر به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شود.

خبر داغ از واریز مرحله سوم سود سهام عدالت در ماه جاری +نحوه مشاهده دارایی سهام در سامانه sahamedalat.ir

رئیس سازمان بورس از تشکیل کمیته‌ای سه‌نفره برای پیگیری حقوق سهامداران عدالت و هماهنگی بین گروه‌های ذی‌نفع خبر داد.

همچنین، جزئیات مرحله سوم واریز سود سهام عدالت در روزهای پایانی مهرماه اعلام شده است. برای مشاهده دارایی سهام عدالت، سهامداران می‌توانند به سامانه sahamedalat.ir مراجعه و اطلاعات خود را بررسی کنند.

رئیس سازمان بورس از تشکیل یک کمیته سه نفره در این سازمان برای پیگیری حقوق سهام‌داران عدالت و ایجاد هماهنگی بین گروه‌های ذینفع خبرداد.

جزییات مهم واریز مرحله سوم سود سهام عدالت را در آخرین روزهای مهرماه بخوانید و مشاهده دارایی سهام عدالت sahamedalat.ir را که در اندیشه معاصر برایتان شرح داده ایم مطالعه کرده و در نهایت از ارزش سهام عدالت ۲۹ مهرماه مطلع شوید.

جزییات مهم واریز مرحله سوم سود سهام عدالت

رئیس سازمان بورس از تشکیل یک کمیته سه نفره در این سازمان برای پیگیری حقوق سهام‌داران عدالت و ایجاد هماهنگی بین گروه‌های ذینفع خبرداد.

حجت‌اله صیدی در مورد این که چگونه عمق بازار سرمایه را که به گفته وزیر اقتصاد ۱۴۰ میلیارد دلار به اندازه یک شرکت خارجی است را می‌توان افزایش داد، ‌ گفت: در حال حاضر شرکت ها در بورس کار می‌کنند و با پذیرش شرکت های بیشتر و سرمایه‌گذاران جدید تر و عرضه اوراق بیشتر مالی می‌توان عمق بازار را افزایش داد.

وی در برابر این گفته که اعتماد مردم به بازار سرمایه بعد از وقایع و ریزش سال ۹۹ کاهش یافته است، ‌ گفت: به هر حال مردم در بورس خرید و فروش سهام می‌کنند، هر روز ۶۰ هزار نفر معامله می‌کنند، در طول عمر بازار سرمایه بالا و پائین زیاد دیده شده است. ماهیت بورس همین نوسان است. تلاش می‌کنیم، مردم بیشتری پس اندازهای خود را به بازار سرمایه بیاورند و سرمایه‌گذاری کنند.

صیدی در مورد این که ۶۰ میلیون کد بورسی داریم که ۶۰ هزار معامله‌گر یک از هزار نفر است، ‌ گفت: عمده این کد بورسی‌ها متعلق با دارندگان سهام عدالت است، وی در مورد این که ۱۹ میلیون سهامدار عدالت روش مدیریت مستقیم را برگزیده‌اند، ‌گفت: این سهامداران هر وقت خواستند می‌توانند سهام بخرند یا بفروشند، البته برخی سهام‌داران عدالت هم سهام خود را نگه داشته‌اند که از عایدی آن استفاده کنند.

رئیس سازمان بورس در مورد این که نماد معاملاتی سهام عدالت فعلاً بسته است، چگونه می‌توانند خرید و فروش کنند، گفت: شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی باید مجامع عمومی خود را برگزار کنند، ‌ تا نمادهای آنها باز شود.

صیدی در مورد اینکه تاکنون مجمع عمومی ۸ شرکت استانی سهام عدالت برگزار شده است، اما چرا نماد معاملاتی آنها باز نمی‌شود، گفت: باید مجمع عمومی همه استان‌ها برگزار و وضعیت سهامداری آنها شفاف شود تا همه نمادهای معاملاتی یکباره باز شوند. این شرکتها به بورس آمده‌اند که معامله شوند.

رئیس سازمان بورس در مورد این که مجمع عمومی شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی تا کی برگزار می‌شود، گفت: البته برگزاری مجمع استانی دست کانون شرکت های سرمایه‌گذاری استانی است، ‌ اما پیگیری می‌کنیم که صورتهای مالی حسابرسی شده شرکتهای سرمایه‌گذاری استانی در کدال افشا شود، ‌ آن گاه نمادهای معاملاتی بازگشایی می‌شود.

صیدی در مورد کارگروه سه نفره برای پیگیری منافع سهام‌داران عدالت نیز گفت: این کارگروه سه نفره در سازمان بورس تشکیل می‌شود که سه نفر شامل یک نفر از بخش فنی، ‌ یک نفر اجرایی و یک نفر هماهنگ کننده بین تعاونیهای سهام عدالت و شرکت های استانی سهام عدالت و کانون شرکت های سرمایه‌گذاری باشد و این افراد کمک کنند که مجامع شرکت های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت زودتر برگزار شود و سهام در بورس قابل معامله شود، این فرآیند ۲ تا ۳ ماه طول می‌کشد.

رئیس سازمان بورس درباره این که چرا هنوز بخشی از سود سال ۱۴۰۱ سهام عدالت پرداخت نشده است، گفت: باید صورت های مالی شرکت های سرمایه‌گذاری استانی شفاف شود، هر چه سود شرکت های سرمایه‌پذیر سهام عدالت دریافت شود، به زودی برای سهام‌داران واریز می‌شود.

وی تاکید کرد، ‌سازمان بورس هم تلاش می‌کند که سودهای سهام عدالت زودتر واریز شود، اما باید سودها از شرکت های سرمایه‌پذیر دریافت و سپس واریز شود.

مشاهده دارایی سهام عدالت sahamedalat.ir

متقاضیان به منظور مشاهده سهام عدالت خود می بایست به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir مراجعه نموده و گزینه مشاهده دارایی سهام عدالت را برگزینند. پس از آن، متقاضی می تواند با وارد کردن کد ملی و طی کردن مراحل مربوطه، دارایی سهام عدالت خود را استعلام بگیرد.

با آزاد سازی سهام عدالت و امکان مدیریت مستقیم آن توسط سهامداران، فروش سهام عدالت به یکی از مباحث مهم در بین سرمایه گذاران مبدل شده و بسیاری از سهامداران در تکاپوی اطلاع از قیمت سهام عدالت خود و نحوه فروش این سهام می باشند.

مشاهده دارایی سهام عدالت sahamedalat.ir

متقاضیان به منظور استعلام و مشاهده دارایی و ارزش سهام عدالت؛ می توانند به سامانه ای که به این منظور ایجاد گردیده مراجعه نمایند. در این میان، ممکن است که این سوال برای برخی متقاضیان ایجاد شود که سامانه مشاهده سهام عدالت چیست و مراحل و نحوه آن به چه صورت می باشد؟

معرفی سایت مشاهده سهام عدالت sahamedalat.ir

در خصوص معرفی سایت مشاهده سهام عدالت sahamedalat.ir؛ می بایست بیان نمود که سامانه sahamedalat.ir توسط شرکت سپرده‌ گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه طراحی شده و تمامی مشمولان سهام عدالت به منظور مشاهده و اطلاع از ارزش سهام عدالت و اطلاعات هویتی خود و نیز، گزارش دارایی این سهام، می توانند به سایت sahamedalat.ir مراجعه نمایند.

متقاضیان به منظور مشاهده سهام عدالت از طریق این سایت، می بایست ابتدا، آدرس اینترنتی sahamedalat.ir را در مرورگر خود جست و جو نموده و پس از ورود به سایت، از صفحه اصلی گزینه مشاهده دارایی سهام عدالت را انتخاب نمایند.

از جمله خدمات دیگر در سامانه sahamedalat.ir امکان تغییر شماره موبایل به نام خود سهامدار و شماره شبا بانکی معتبر سهامداران می باشد. هم چنین، این سایت، دارای بخش اخبار سهام عدالت نیز می باشد که در آن، اطلاعات و موضوعات به روز مربوط به سهام عدالت درج گردیده است.

نحوه مشاهده دارایی سهام عدالت در sahamedalat.ir

تا پیش از طراحی سامانه استعلام دارایی سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir، ارزش واقعی این سهام در بازار مشخص نبود و صرفا گمانه زنی هایی در این خصوص صورت می گرفت. از زمان طراحی این سامانه ارزش سهام عدالت در قسمت پنل کاربری sahamedalat.ir سهامداران در بازار مشخص گردیده و متقاضیان می توانند با مراجعه به این سامانه نسبت به مشاهده و استعلام دارایی سهام عدالت خود اقدام نمایند.

از آنجایی که ارزش اسمی سهام عدالت سهامداران با یکدیگر متفاوت بوده و همه به یک اندازه سهام ندارند، ارزش سهام عدالت در بازار نیز متغیر می باشد. بنابراین توصیه می شود هر شخص نسبت به استعلام دارایی سهام عدالت خود به صورت مجزا اقدام نماید تا اطلاعات دقیقی در این خصوص به دست آورد. افراد می توانند از طریق راهنمای تصویری قرار داده شده در قسمت زیر، از نحوه مشاهده دارایی سهام عدالت در sahamedalat.ir مطلع گردند.

در اولین قدم لازم است که شخص نشانی sahamedalat.ir را در مرورگر اینترنتی خود جستجو کرده و وارد صفحه ای مانند تصویر زیر شود و گزینه مشاهده دارایی سهام عدالت را انتخاب کند.

مشاهده سهام عدالت

بعد از انتخاب گزینه مشاهده دارایی سهام عدالت؛ شخص وارد قسمت پنل سهام عدالت، می شود که متقاضی می بایست پس از مطالعه متن مزبور، گزینه “متوجه شدم” را انتخاب کند.

در این مرحله فرد باید کد ملی خود را در جای خالی وارد نموده و عبارت دریافت پیامک اعتبار سنجی را فعال نماید.

استعلام دارایی سهام عدالت با کد ملی

حال یک عبارت امنیتی برای متقاضی به نمایش در می آید که بعد از وارد نمودن آن باید گزینه تایید را انتخاب نمود.

تا زمان دو دقیقه پس از تایید عبارت امنیتی یک کد فعال سازی برای تلفن همراه کاربران ارسال خواهد شد. افراد پس از دریافت این کد، می بایست آن را در جای خالی وارد نموده و گزینه ورود را فعال نمایند.

حال شخص وارد صفحه استعلام دارایی سهام عدالت خود شده و مطابق تصویر زیر، می بایست گزینه قیمت سهام عدالت به نمایش در می آید.

البته ارزش سهام عدالت در این سامانه به صورت روزانه نشان داده شده و ممکن است ارزش این سهام روزانه بالاتر یا پایین تر رود. بنابراین در صورتی که کاربران قصد فروش آن را دارند باید ارزش روز سهام عدالت خود را در نظر گیرند. نحوه مشاهده ارزش روزانه سهام عدالت در قسمت ذیل بیان گردیده است:

به منظور مشاهده ارزش روزانه سهام عدالت، متقاضی می بایست به سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران به نشانی اینترنتی tsetmc.com مراجعه نماید. پس از آن، متقاضی می بایست علامت جست و جو را، برگزیند.

پس از آن، شخص لازم است که در قسمت جست و جو، عبارت اخابر را درج نموده و گزینه اول را برگزیند.

در نهایت، متقاضی می تواند در این قسمت، قیمت به روز سهام عدالت خود را مشاهده نماید.

برای مشاهده سبد دارایی در سجام باید از طریق منوی سامانه DDN موجود در سایت سمات و وارد کردن کد ملی و سایر اطلاعات خواسته شده اقدام کرد.

ارزش سهام عدالت ۲۹ مهر

بازار بورس تهران تحت تاثیر ریسک‌های غیراقتصادی و فشار فروش، با افت شاخص کل و کاهش ارزش سهام عدالت همراه شد، به طوری که شاخص بورس به رقم دو میلیون و ۴۱ هزار واحد سقوط کرد و ارزش سهام عدالت نیز کاهش چشمگیری داشت.

شاخص کل بورس با کاهش ۲۴ هزار و ۶۶۱ واحدی به رقم دو میلیون و ۴۱ هزار و ۱۰۶ واحد رسید. این افت در حالی رخ داد که طی چهار روز کاری گذشته از ۱۷ تا ۲۲ مهر، شاخص کل به ترتیب ۳۴۲۲، ۲۴۵۳، ۱۴ هزار و ۱۱۰۵ واحد رشد داشت، اما در سه روز اخیر دوباره روند نزولی به خود گرفت.

شاخص هم‌وزن نیز با کاهش ۵۷۰۵ واحدی در عدد ۶۷۵ هزار و ۲۷۱ واحد ایستاد. در این روز، تعداد سهام مثبت تنها ۱۹ عدد بود، در حالی که ۲۹۹ سهام در وضعیت منفی قرار داشتند و بازار به طور کلی ۱.۱۹ درصد کاهش را تجربه کرد.

همچنین، در معاملات این روز ۱۴۵ هزار فقره معامله به ارزش ۴۱۴۳ میلیارد تومان انجام شد.

ارزش سهام عدالت نیز تحت تأثیر این کاهش قرار گرفت:

سهام عدالت ۴۹۰ هزار تومانی با ۲.۷۵۳ درصد کاهش به ۱۲,۷۵۳,۱۹۰ تومان رسید.

سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی با ۲.۷۵۳ درصد کاهش به ۱۳,۷۹۲,۶۷۶ تومان رسید.

سهام عدالت ۱ میلیون تومانی نیز با ۲.۷۵۴ درصد کاهش به ۲۶,۲۱۶,۳۸۷ تومان کاهش یافت.

این افت در ارزش سهام عدالت منعکس‌کننده وضعیت نزولی کلی بازار در روزهای اخیر است.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *