متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به مناسبت روز جهانی غذا گفت: بهتر است در روز دو وعده غذای اصلی با فاصله زمانی مناسب میل شود و فرد قبل از سیری کامل و احساس سنگینی دست از غذا بکشد.
به گزارش گفتارنو به نقل از روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه، محبوبه رئیسزاده افزود: بایستی تنوع در خوردن غذا و دریافت همه گروههای غذایی رعایت شود تا بدن عملکرد مناسبی داشته باشد.
وی اضافه کرد: البته از مصرف غذاهای متنوع به طور همزمان در یک وعده غذایی پرهیز کنید چون میتواند باعث اختلال در هضم شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه، راهکارهایی را برای افرادی که با خوردن غذا احساس تشنگی میکنند بیان کرد و گفت: بهتر است نیم ساعت قبل از غذا یک لیوان آب با دمای محیط بنوشید و از خوردن آب و سایر مایعات در حین غذا و بلافاصله بعد از آن پرهیز نمایید.
رئیس زاده توصیه کرد: غذا را به خوبی و به مقدار کافی بجوید، جویدن مناسب غذا به تحریک مرکز سیری در هیپوتالاموس کمک کرده و از پرخوری جلوگیری میکند؛ همچنین جویدن غذا به مقدار کافی میتواند منجر به هضم و جذب مناسبتری از غذا شود.
این متخصص داروسازی ادامه داد: غذا را در محیط آرام و با نشاط میل کنید، در غذا خوردن عجله نکنید و از صحبت کردن، تماشای تلویزیون یا استفاده از تلفن همراه در هنگام غذا خوردن پرهیز کنید.
وی بیان کرد: غذاهای با مزه معتدل میل کنید و در مصرف ادویهها افراط نکنید. عادت به ترشیجات موجب ضعف و لاغری شده و مضر اعصاب است.
وی افزود: غذاهای شیرین و چرب اشتها را از بین میبرند و بدن را گرم میکنند، غذاهای بیمزه موجب کاهش اشتها و خستگی میشوند و غذاهای شور لاغری و خشکی میآورند و برای چشم مضر هستند.
رئیس زاده تاکید کرد: صبحانه نخوردن، گرسنه ماندن، غذا خوردن پیش از خواب، انجام کاری دیگر در حین غذا خوردن، سریع غذا خوردن و خوردن تنقلات هنگام گرسنگی از عادات بد غذایی هستند که باید از آنها پرهیز کرد.
این عضو هیئت علمی توصیههایی را برای فصل پاییز کرد و گفت: در فصل پاییز با سرد شدن هوا و کاهش رطوبت، مزاج به سمت سردی و خشکی میرود و بهتر است از غذاهای گرم و تر استفاده شود.
وی در خصوص استفاده از میوههای فصل پاییز هم گفت: بهترین میوههای فصل پاییز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی هستند.
وی یادآور شد: خوردن خوراکیهای با طبع گرم و تر مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، حلوای طبیعی، مغز خشکبار به ویژه بادام درختی، آشها و سوپهای ساده توصیه میشود.
رئیس زاده گفت: استفاده از نوشیدنیهای ولرم مانند شربت عسل، شربت خاکشیر و دم نوشهایی مانند آویشن، بابونه و اسطوخودوس که طبع گرمتری دارند توصیه میشود.
source