الهام اسماعیلی | شهرآرانیوز؛ در آغاز مراسم اختتامیه سیوچهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان) که در مجتمع فرهنگیهنری امامرضا(ع) برگزار شد، دبیر این رویداد اظهار کرد: با بازبینی ۲۸۰ نمایش در بخشهای مختلف صحنهای، خیابانی و نمایشنامهخوانی، مشارکت چشمگیری از نسل جوان و خلاق در این دوره به چشم میخورد.
رضا عرفانی افزود: امیدوارم این جشنواره به بهترین نحو برگزار شده باشد. طی روزهای اخیر، به اهمیت برگزاری جشنواره فکر میکردم و اینکه چگونه میتوان به نحو مؤثری آن را گسترش داد.
وی گفت: این جشنواره با همکاری انجمن هنرهای نمایشی استان و حمایت شورای سیاستگذاری به مرحله اجرا رسید و بهعنوان نماینده گروه هفتنفرهای که این مسئولیت را برعهده دارد، قدردان اعتماد انجمن و شورای سیاستگذاری بهویژه مدیرکل ارشاد هستم.
عرفانی با اشاره به نوآوریهای جشنواره امسال، بیان کرد: پس از بررسیهای اولیه، به این نتیجه رسیدیم که باید جشنواره را گسترش دهیم. به همین دلیل، بخشهای ویژهای شامل تئاتر کودک و نوجوان، تئاتر جوان و نمایشنامهخوانی به جشنواره اضافه شد.
دبیر جشنواره اذعان کرد: گرچه برخی مخالف این گسترش بودند و اظهار داشتند که با بودجه محدود نمیتوان چنین بخشهایی را افزود، اما هیئتمدیره تصمیم گرفت تا این بخشها را اضافه کند و این کار با تلاش همکاران انجام شد.
وی از آمار فعالیتها و مشارکتهای گستردهای که در این دوره جشنواره صورت گرفته است، خبر داد و گفت: در مجموع، ۲۸۰ نمایش در بخشهای مختلف صحنهای، خیابانی و نمایشنامهخوانی بازبینی شدند. ۵۴ نمایشنامهنویس آثار خود را برای رقابت ارائه دادند و نزدیک به ۵۷ عکاس نیز در این جشنواره حضور داشتند. این آمار برای ما نشان از حضور پررنگ نسل جوان و خلاق استان در این جشنواره دارد.
عرفانی با اشاره به چالشهای موجود، تصریح کرد: شهر مشهد با تمامی ظرفیتهای فرهنگی خود هنوز زیرساختهای مناسبی برای برگزاری جشنوارههای بزرگ ندارد. همچنین هنوز در زمینه بانک اطلاعاتی هنرمندان، با مشکل جدی مواجه هستیم و اطلاعات هنرمندان غالباً به افراد خاصی وابسته است؛ بهگونهای که در صورت نبود این افراد، دادههای هنرمندان نیز از دست میرود. این مسئله میتواند آسیب بزرگی برای عرصه نمایش باشد.
عرفانی از تمامی افرادی که در برگزاری این جشنواره او را همراهی کردهاند، تشکر کرد و گفت: امیدوارم این اختتامیه برای همه ما بهیادماندنی باشد و ما بتوانیم از دستاوردهای آن برای ارتقای هنر نمایش در سالهای آتی استفاده کنیم.
هنرمندان میراثدار گنجینههای ادبی و فرهنگی کشور هستند
در ادامه این مراسم محمد حسینزاده، با تقدیر از زحمات کادر اجرایی جشنواره استان، به اهمیت حضور نمایشها در بخشهای مختلف از جمله کودک و نوجوان، جوان، نمایشنامهخوانی، نمایشنامهنویسی، نمایشهای خیابانی و صحنهای اشاره کرد.
وی هنرمندان را میراثدار گنجینههای ادبی و فرهنگی کشور دانست و گفت: شما با هنر خود میتوانید در تاریخ این کشور و جهان ماندگار شوید.
حسین زاده همچنین گفت: هنرتان را در مسیر حق و عدالت نگه دارید و به خود افتخار کنید.
تماشاگران سرمایه اصلی نمایش هستند
در ادامه این آیین، مدیر دفتر هماهنگی تئاتر استانهای اداره کل هنرهای نمایشی ضمن قدردانی از زحمات دستاندرکاران و هیئت داوران، تأکید کرد: تماشاگران، سرمایه اصلی نمایش هستند و باید از آنان تشکر کرد.
علی ایزدی، با بیان اینکه از حضور در کنار هنرمندان و شرکتکنندگان این رویداد خرسند است، از تمام کسانی که در طول مدت برگزاری جشنواره زحمت کشیدهاند نیز تقدیر کرد.
برگزیدگان سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی خراسان رضوی (رضوان)
برگزیدگان بخش تئاتر صحنهای
هیات داوران سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی (رضوان) در بخشهای طراحی پوستر و بروشور، طراحی نور و گریم هیچ فردی را برگزیده ندانست، اما در بخش موسیقی، لوح شایسته تقدیر خود را به مهرداد لایزال آهنگساز نمایش «مورکائیت» از خواف اعطا کرد.
طراحی لباس:
لوح شایسته تقدیر به صورت مشترک به فائزه طباطبایی طراح لباس نمایش «هندی کم» از نیشابور و فاطمه رجایی طراح لباس نمایش «تلقین» از مشهد اعطا شد.
طراحی صحنه:
دیپلم افتخار و تندیس جشنواره به رضا حسن زاده طراح صحنه نمایش «مورگانیت» از خواف و لوح شایسته تقدیر به محمدحسین تقویان طراح صحنه نمایش «اداره پست ساحلی … بفرمایید» از مشهد اعطا شد.
نمایشنامه نویسی:
هیات داوران جشنواره در این بخش هیچ فردی را شایسته رتبه نخست و رتبه دوم ندانست، اما رتبه سوم این بخش را به سید محمد سجادی نویسنده نمایش «ایستگاه مترو» از مشهد و لوح شایسته تقدیر را به اکبر صادقی نویسنده نمایش «مورگانیت» از خواف اعطا کرد.
کارگردانی:
هیات داوران این جشنواره در این بخش هیچ فردی را شایسته رتبه نخست ندانست، اما رتبه دوم را به احسان دبیر کارگردان نمایش «تلقین» از مشهد، رتبه سوم را به صورت مشترک به سید محمد سجادی کارگردان نمایش «ایستگاه مترو» از مشهد و احسان اتابکی کارگردان نمایش «هندی کم» از نیشابور، لوح شایسته تقدیر را به محسن مسعودی فر کارگردان نمایش «آیه» از نیشابور اعطا کرد.
بازیگری مرد:
دیپلم افتخار و تندیس جشنواره و رتبه اول در این بخش به آرمان صفری بازیگر نمایش «ایستگاه مترو» از مشهد، رتبه دوم به صورت مشترک به سجاد کریم دخت بازیگر نمایش «تلقین» از مشهد و احسان اتابکی بازیگر نمایش «هندی کم» از نیشابور، رتبه سوم به صورت مشترک به صادق مبروق بازیگر نمایش «هتلی ها» از تربت حیدریه و احسان رجایی بازیگر نمایش «بیسکوئیت مادر» از مشهد، لوح شایسته تقدیر به امیرحسین عامل بازیگر نمایش «نیکولایف» از مشهد اعطا شد.
بازیگری زن:
هیات داوران این بخش در حوزه بازیگری زن هیچ فردی را شایسته رتبه نخست ندانست، اما رتبه دوم این بخش را به صورت مشترک به غزل زهرایی بازیگر نمایش «بیسکوئیت مادر» از مشهد و مهسا مهدوی بازیگر نمایش «تلقین» از مشهد، رتبه سوم این بخش را به محدثه مهرپویان برای نمایش «مورگانیت» از خواف و لوح شایسته تقدیر این بخش را به صورت مشترک به نورا داورپناه بازیگر نوجوان نمایش «هتلی ها» از تربت حیدریه و مهلا علیزاده بازیگر نمایش «بیسکوئیت مادر» از مشهد اعطا کرد.
جوایز بخش نمایشهای خیابانی
بخش تبلیغات نمایش (پوستر و بروشور):
رتبه برتر در این بخش به یسرا اعطایی خرد طراح بروشور نمایش «رنج و گنج» از تربت جام و لوح شایسته تقدیر به علی رضایی اصل طراح بروشور نمایش «تلنگر» از گلبهار اعطا شد.
بخش طراحی لباس و صحنه:
لوح شایسته تقدیر در این بخش به طور مشترک به احمد غلامی در نمایش «من کی ام؟» از مشهد، شیرین خسروی در نمایش «سیاه، سفید، رنگی» از قوچان و سعید نظریان در نمایش «هفت گاه» از مشهد تقدیم شد.
بخش صدا و موسیقی:
رتبه برتر در این بخش به امیر پارسا احراری در نمایش «آش و ساز» از خواف؛ لوح شایسته تقدیر به طور مشترک به سید محسن راه چمنی در نمایش «کلید سل» از سبزوار، مهدی حسنی در نمایش «نفخ کارون» از تربت حیدریه و هادی کسایی در نمایش «هفت گاه» از مشهد اعطا شد.
طراحی فضا:
تندیس جشنواره در این بخش به اثر برگزیده به مرتضی عیدی برای طراحی فضای نمایش «سیاه، سفید، رنگی» از قوچان، لوح شایسته تقدیر به طور مشترک به سعید نظریان برای طراحی فضای نمایش «هفت گاه» از مشهد و محسن مسعودی فر برای طراحی فضای نمایش «خشت خونی» از نیشابور، عاطفه رشیدی برای طراحی فضای نمایش «پستچی» از قوچان و عبدالحکیم مشورتی برای طراحی فضای نمایش «آش و ساز» از خواف اعطا شد.
کارگردانی:
رتبه برگزیده در این بخش به محمود خسروی کارگردان نمایش «سیاه، سفید، رنگی» از قوچان، رتبه برتر به صورت مشترک به سعید نظریان کارگردان «هفت گاه» از مشهد و مسعود رشیدی کارگردان نمایش «پستچی» از قوچان، لوح شایسته تقدیر به محسن مسعودی فر کارگردان نمایش «خشت خونی» از نیشابور اعطا شد.
ایده پردازی:
لوح شایسته تقدیر در این بخش به صورت مشترک به ایده پردازیها در نمایشهای «سیاه، سفید، رنگی»، «خشت خونی»، «نفخ کارون»، «پستچی»، «شهید حسن» به ترتیب به محمود خسروی، محسن مسعودی فر، سعید نظریان، سید صادق فاضلی، مسعود رشیدی، حسن عنایت پور اعطا شد.
تقدیر ویژه و تندیس جشنواره نیز برای سالها فعالیت هنری در حوزه نقالی به استاد رضا بیابانی تقدیم شد.
بازیگری زن:
رتبه برتر در این بخش به متینا اسلامی در نمایش «خشت خونی» از نیشابور، لوح شایسته تقدیر به صورت مشترک به هانیه نوروزی در نمایش «سیاه، سفید، رنگی» از قوچان، زهره دین پور در نمایش «انگشتان کوچک» از قوچان، لیلا هنرخواه در نمایش «آش و ساز» از خواف و به مینو رمضانی در نمایشهای «سیاه، سفید، رنگی» از قوچان، «انگشتان کوچک» از قوچان و «پستچی» از قوچان اعطا شد.
بازیگری مرد:
تندیس جشنواره و رتبه برگزیده در این بخش به سعید نظریان در نمایش «هفت گاه» از مشهد، رتبه برتر به محمد حسین خسروی در نمایش «بچه شهرستانی ام» از مشهد، لوح شایسته تقدیر به صورت مشترک به محسن لقانیان در نمایش «سیاه، سفید رنگی» از قوچان، حمید عابدی و مسعود رشیدی در نمایش «پستچی» از قوچان رسول وحدت در نمایش «نفخ کارون» از تربت حیدریه اعطا شد.
هیات داوران در این بخش از بازیگران مرد پیشکسوت حاضر در این جشنواره شامل علی جوانمرد، قهرمان حسن زاده، محسن هاشمی تقدیر کرد.
نمایشهای راه یافته به جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
گفتنی است در مراسم اختتامیه سی و چهارمین جشنواره تئاتر خراسان رضوی سه نمایش تلقین به کارگردانی احسان دبیر از مشهد،ایستگاه مترو به کارگردانی سید محمد سجادی از مشهد و هندی کم به کارگردانی احسان اتابکی از نیشابور به عنوان سه اثر برگزیده به دبیرخانه چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر کشور معرفی شدند.
در این رویداد همچنین نمایش «آیه» به کارگردانی محسن مسعودیفر از نیشابور جایزه ویژه معاونت فرهنگی هنری سپاه امام رضا(ع) را کسب کرد و «کمپانی متکدیان» که با حضور هنرمندان زندان مرکزی که در زندان به اجرا گذاشته شده بود، جایزه ویژه دبیر جشنواره را از آن خود کرد.
source