«آرمان امروز» از تاثیر معدل در کنکور را بررسی می کند
آرمان امروز- رها معیری: تاثیر معدل در کنکور، یکی از مصوبههای پرچالش نظام آموزشی است که از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی و با هدف عدالت آموزشی و… به تصویب رسیده، اما باعث چالش های بسیار دیگری در این حوزه شده است. با پیگیریهای رئیس جمهور کشورمان و وزیر آموزش و پرورش هنوز این مصوبه که مورد اعتراض بسیاری از دانش آموزان است، لغو نشده و مسئولان شورایعالی انقلاب فرهنگی می خواهند حداقل چندین سال، این مصوبه را اجرا کنند. در این میان بارها، دانش آموزان دبیرستانی و پشت کنکوری، در تماس به روزنامه «آرمان امروز» گلایه خود را در رابطه با این اعلام کرده اند. یکی از این دانش آموزان گفته است: «من الان امسال کنکور قبول نشدم و به قول معروف «پشت کنکوری» هستم. امسال گفتند مقطع یازدهم و دوازدهم باید همهشان امتحان نهایی بدهند. واقعآ نمیدانیم چکار کنیم. لطفا صدای ما را به گوش مسئولان برسانید که حداقل دوره یازدهم حذف شود و دوازدهم قطعی باشد. چگونه باید برنامه ریزی کنیم؟ فشار بسیار زیاد کنکور و امتحانات نهایی باعث شده که استرس عدم قبولی در کنکور، باعث سرگیجه و اضطراب ما شود». یکی دیگر از این افراد می گوید: «این مصوبه برای ورود به دانشگاه تاثیر قطعی معدل را به همراه کنکور در نظر گرفته است. سال بعد بر اساس این مصوبه باید دو کنکور در دو مرحله (اردیبهشت) و تیر برگزار شود، همچنین ترمیم معدل پایه دوازدهم باید انجام دهیم وبه همراه کل پایه یازدهم، پایه دوازدهم ۱۳ درس و پایه یازدهم ۱۲درس. روزانه ۲۵ درس میخواهیم امتحان نهایی دهیم، مشکل ما این حجم از امتحانات ومطالب است که باید آنها را یاد بگیریم. یعنی فشار، استرس و اضطراب نمیگذارد زندگی کنیم و خروجی خوبی از این امتحانات داشته باشد. پیشنهاد ما این است که این مصوبه تعلیق شود، یا حداقل برای کاهش استرس و اضطراب پایه یازدهم حذف و فقط تاثیرمعدل پایه دوازدهم به همراه دو کنکور باشد. هر اصلاحاتی ویا تغییراتی هم است در سال جاری باشد.»
همه مخالف مصوبه هستند، اما لغو یا اصلاح نمی شود!
به مشکلات مصوبه کنکوری شورایعالی انقلاب فرهنگی بهطور خلاصه می توان به امتحانات نهایی آزمون مناسبی برای ایجاد تراز سوابق نیستند. تاثیر غیرعادی نمرات روی تراز کل و رتبه، تصحیح اوراق به صورت سلیقهای، نمرات تراز شده امتحانات نهایی و آزمون سراسری قابل مقایسه نیستند، قانون محفوظ ماندن تراز کنکور کار را پیچیده تر کرده است. در این میان یک دانش آموز دیگری هم با درخواست نظرسنجی در میان دانش آموزان گفت: «اگر نظرسنجی گذاشته شود، اکثریت دانش آموزان مخالفت مصوبه تاثیر معدل در کنکور هستند. رئیس جمهور کشورمان مخالف مصوبه است، وزیر آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس مخالف هستند، و اکثریت دانش آموزان با این مصوبه مخالف هستند، اما چرا آن را لغو نمی کند. از سوی دیگر یک پارادوکس در این میان وجود دارد، اینکه اگر لغو این مصوبه غیرقانونی است، چرا مصوبه محدودیت کنکور کارشناسی ارشد و دکتری که در۶شهریور تصویب شده بود، دوماه ونیم طول نکشید که لغو شد؟ حداقل مصوبه را اصلاح کنید و پایه یازدهم حذف شود. قرار بود روز ۲۰ آبان ثبت نام کنکور انجام شود، ولی با تداخلی که با کنکورکارشناسی ارشد و دکتری داشت به ۲۵ آذر موکول شد، الان بهترین فرصت جهت لغو یا اصلاح مصوبه کنکوری است.
تاثیر روانی مصوبه بر دانش آموزان
در این میان، اینها بخشی از صدای موج نزدیک و بلند تغییرات جدید در کنکور است که به گوش رسانه ما رسیده است. اما براساس نقلقول دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، شخص رئیسجمهور پیگیر آن است و درخواست رسیدگی فوری در مجلس را داد. محمدرضا احمدی، توضیح داد: «پیشنهاد کمیسیون در چند بند اعلام شد؛ اول اینکه تأثیر معدل برای پایه دوازدهم در کنکور۱۴۰۵ از ۶۰درصد به ۴۰درصد کاهش پیدا کند، دوم اینکه معدل در پایه یازدهم اثر مثبت داشته باشد و در پایه دهم هم بدون تأثیر شود. همچنین در نشست قرار شد فرصت ترمیم معدل، حداقل ۲ بار برای کنکور سال۱۴۰۴ و در سالهای بعد، ترتیب اثر داده شود.»
در آخرین واکنش به این مصوبه، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش دیروز اعلام کرد که «تاثیر معدل در کنکور، افسردگی، پرخاشگری، فشارهای درون خانوادگی و اختلافات خانوادگی را افزایش میدهد. قرار است هفته آینده است یک تحلیل کاملاً علمی، روانی، اجتماعی، فوق برنامهای و اجرایی آماده کنم و در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم ارائه میدهم با جناب آقای خسروپناه تا الان دو سه جلسه داشتیم قرار است انشاءالله تجدید نظر بکنیم. اما اگر تغییراتی ایجاد بشود این تغییرات از دو سال دیگر قابل اعمال است. به این دلیل که دانش آموزی که امروز در پایه دوازدهم در کنکور شرکت میکند این شخص از دو سال گذشته یعنی پایه دهم و یازدهم از زندگی خودش وقت گذاشته درس خوانده و تلاش کرده و امروز حق برای او حق مکتسبه ایجاد شده است یعنی هزینه کرده و وقت گذاشته و معدل او ۲۰ شده است. معدل دانش آموز دیگری ۱۰ شده و حق این دانش آموزی که به واسطه این قانون تلاش کرده ضایع میشود. هیچکس و هیچ محکمه و قانونی این را قبول نمیکند. این قانون برای دانش آموزان پایه نهم در دو سال آینده قابل اعمال خواهد بود.»
source