«آرمان امروز» به بهانه روز مجلس بررسی کرد؛
آرمان امروز- عرفان بیوکنژاد: پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم یکی از دغدغههای متخصصین عدم همکاری مجلس با دولت بود. چرا که نقش مجلس در همکاری با دولتها در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
حالا که مسعود پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات صحبت از وفاق کرده است نقش همراهی مجلس در این رویکرد دوچندان مهم است.
در اولین قدم، مجلس با رای کامل به همه وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان، متخصصین را شگفت زده کرد اما در ادامه حمد باقر قالیباف صحبتهایی را علیه ظریف سانهای کرد که خبر از چالشی میان دولت و مجلس داد.
قالیباف رئیس مجلس انتصاب ظریف را غیرقانونی خواند و از دولت خواست «تدبیر» کند. ظریف در واکنش به مخالفت مجلس گفته است «این مسئله را از رئیس جمهور بپرسید». مخالفت مجلس با انتصاب ظریف شکاف مجلس و دولت را بیشتر آشکار کرد.
البته برخی از کارشناسان این اقدام قالیباف را برای کنترل تندروها در مجلس دانستند.
قالیباف در ادامه صحبتهای خود مخالفت صریح خود را با انتصاب ظریف اعلام و تاکید کرد: «طبق قانون این انتصاب غیرقانونی است و دولت تدبیر میکند.»
سخنان قالیباف در رسانهها و محافل سیاسی داخل کشور بازتاب فراوانی داشت و اختلاف عمیق مجلس و دولت را بیشتر آشکار کرد.
عبدالرضا داوری، مشاور سابق احمدی نژاد در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت قالیباف برای»کنترل تندروها» گفته است که «دولت، خودش مسئله را تدبیر کند.»
داوری تاکید کرده است که تدبیر دولت هم اخذ مجوز حکومتی برای انتصاب ظریف و ارسال اصلاحیه قانون به مجلس بود.
جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات به روزنامه «آرمان امروز» گقت: برنامههایی برای وفاق ملی، گامهایی است که آقای پزشکیان برداشته و قطعاً تأثیرگذار خواهد بود. با این حال، تحقق وفاق ملی باید توسط حاکمیت صورت گیرد. این امر نیازمند اقداماتی برای عبور از بحرانها و چالشهای پیش روی جامعه است. دفاع از وفاق نمیتواند تنها از طریق رویکردهای امنیتی یا همان سازوکارهای قدیمی انجام شود؛ بهویژه زمانی که برخی از عوامل گذشته همچنان در دولت حضور دارند و موانع اصلی تحقق وفاق ملی هستند.
وی ادامه داد: برای دستیابی به وفاق، باید اصلاح قوانین، رفتارها و رویکردها در اولویت قرار گیرد تا تحول لازم صورت گیرد. نمیتوان صرفاً شعار وفاق داد و دولت را موظف کرد که بدون تغییر در افراد و سیاستها، تحول ایجاد کند. همه ارکان نظام باید به این جمعبندی برسند که برای عبور از بحرانها و کاهش شکافهای میان مردم و حکومت، باید دست به دست هم دهند و مشکلات را حل کنند. در غیر این صورت، ادامه مسیر گذشته و تحمیل سیاستهای ناکارآمد به دولت، مانعی جدی برای تحقق خواستههای مردم خواهد بود و انتخابات را بیاثر خواهد کرد.
سخنگوی جبهه اصلاحات گفت: در مورد اقدامات دولت برای تغییر و تحقق وعدهها، دولت تلاشهای زیادی کرده است. بهویژه در حوزه سیاست خارجی و تنشزدایی، گامهایی برداشته شده است. اما این اقدامات به تنهایی کافی نیست. امروز شاهد مجلسی هستیم که بهرغم کسب رأی اقلیت، همچنان بر طبل مخالفت با دولت میکوبد و حاضر به پذیرش وضعیت موجود و تجدیدنظر در سیاستهای خود نیست. این مجلس، یکی از عوامل اصلی چالشهای پیش روی کشور است.
وی افزود: دولت برای تشکیل کابینه سعی کرد حداکثر همکاری را با مجلس داشته باشد، اما فشارهای غیرمنطقی مجلس، از جمله وضع قوانین غیرعقلانی و خلاف شرع و قانون اساسی، مانند ممانعت از فعالیت افرادی که اعضای خانوادهشان تابعیت مضاعف دارند، مانعی جدی در مسیر دولت شده است. این قوانین که در مواردی حتی تابعیت قهری را هم شامل میشوند، نه با منافع ملی سازگار است و نه با اصول حقوقی.
امام اظهار کرد: برای دستیابی به وفاق، باید قوانین مانعزا اصلاح شوند. همچنین، افرادی که قصد ادامه خدمت در دولت را دارند، باید وفاداری خود را به رأی مردم و سیاستهای دولت اثبات کنند. نمیتوان انتظار داشت کسانی که در گذشته به تخریب دولت و حامیان آن پرداختهاند، بدون تغییر رویکرد، در دولت حضور داشته باشند و همزمان مانعی برای اجرای برنامههای رئیسجمهور شوند. چنین افرادی خیانتکار به رأی مردم و وفاق ملی محسوب میشوند.
وی در نهایت خاطر نشان کرد: دولت برای تحقق وفاق ملی تلاش کرده است، اما تحقق این هدف نیازمند همراهی همه ارکان حکومت و کنار گذاشتن رویکردهای گذشته است. در غیر این صورت، وفاق ملی و تحقق برنامههای دولت دچار آسیبهای جدی خواهد شد.
source