Wp Header Logo 1249.png

آرمان امروز_گروه اقتصادی: دکتر عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، در سخنرانی خود در آیین افتتاح معاملات شمش نقره در بورس کالای ایران، با تأکید بر اولویت رشد اقتصادی، گفت: از روز اولی که به این مسئولیت گمارده شدم، مهم‌ترین دغدغه‌ام رشد اقتصادی کشور بوده است و تمام تلاش خود را برای تحقق این هدف به‌کار بسته‌ام. رشد اقتصادی اساس و پایه اقتصاد کشور است و در این مسیر تمامی ابزارها و امکانات موجود را به‌کار خواهیم گرفت. تکیه ما در این مسیر بیشتر بر بازار سرمایه است، زیرا این بازار می‌تواند نقش اساسی در تقویت پایه‌های اقتصادی کشور ایفا کند.
وی ادامه داد: در این مدت کوتاه، بازار سرمایه کشور دوباره جان گرفته و امیدواریم در آینده‌ای نه‌چندان دور، با ثبات در اقتصاد و مسائل عمومی، رونق بیشتری را در این بازار شاهد باشیم.
دکتر همتی در ادامه سخنان خود، به اهمیت بازارهای مشتقه اشاره کرد و گفت: حتی در زمان تدریس خود همیشه به دانشجویان توضیح می‌دادم که چرا باید از بازارهای مشتقه استفاده کنیم. این بازارها می‌توانند ریسک‌ها را کاهش دهند و در شرایط کنونی نیز می‌توان از این ابزارها برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور استفاده کرد. بازار اوراق مشتقه به‌ویژه در شرایط تورم و نوسانات بازار، می‌تواند به کاهش ریسک‌های مالی کمک کند.
وی افزود: در گذشته یکی از چالش‌های بزرگ ما این بود که معادن طلا را با چه قیمتی عرضه کنیم، اما اکنون تأمین مالی در بخش طلا به‌طور مؤثری انجام شده و حالا نوبت به نقره رسیده است. باید به‌زودی به سراغ فلزات دیگر نیز برویم تا بتوانیم عمق بازار را افزایش دهیم و این بازارها را به سمت شفافیت بیشتر هدایت کنیم.
دکتر همتی در ادامه بر لزوم توسعه بازارهای شفاف تأکید کرد و گفت: بازار شفاف به این معنا است که شبه پولشویی و رانت از آن حذف می‌شود. در این بازار شما در حال تأمین مالی قانونی هستید و این امر به‌دلیل حمایت‌های قانونی و تلاش‌های مجلس به‌صورت یک روند درست انجام می‌شود. وزیر اقتصاد همچنین به اهمیت شفافیت در فرآیند تأمین مالی اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم که تأمین مالی باید با پشتوانه و به‌دور از چاپ پول انجام شود. قیمت‌گذاری دستوری باید کنار گذاشته شود و تنها قیمت‌های رقابتی باید در بازار اعمال شود. در این راستا، بورس کالا می‌تواند نقش مهمی در شفافیت بازار و برقراری تعادل در عرضه و تقاضا داشته باشد.”
دکتر همتی در ادامه به حضور بیمه‌ها در بورس کالا اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم که گسیل داشتن بیمه‌ها به بورس کالا می‌تواند در تأمین مالی پروژه‌ها و معادن کشور مؤثر باشد. این موضوع به‌ویژه در حوزه فلزات گرانبها، که بخش مهمی از اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهند، اهمیت ویژه‌ای دارد. وی همچنین به اهمیت تأمین مالی ارزی اشاره کرد و گفت: “برآوردها از میزان ارز در اختیار مردم، بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار است که این ارزها را باید به نحوی بیرون بیاوریم و مردم ارزشان را از حالت رکود خارج کنند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *