Wp Header Logo 1462.png

فرارو – فواد ایزدی، کارشناس سیاست خارجی جنجالی که هر چند مدت یک بار خبرساز می‌شود، در آخرین اظهارنظر خود گفت: «بر هم زدن امنیت روانی جرم است، بنده نسبت به عملکرد قوه قضائیه انتقاد دارم، فضای مجازی ما رها است. ما اینور و آنور زیاد صحبت کنیم، ماه‌ها بود که هر جایی می‌رفتیم، مخاطب که نمی‌توانم بگویم چه کسی بود، از ما می‌پرسیدند آقای یحیی السنوار جاسوس اسرائیل است؟ یعنی یک فرد کم عقلی موضوعی را مطرح می‌کند و مشکل ایجاد می‌کند. هیچ جای دنیا چنین اقدامی انجام نمی‌دهند. چند وقت پیش وبیناری رفته بودیم و در آنجا یک خانم کانادایی تعریف می‌کرد که به تظاهرات حمایت از مردم فلسطین رفته بود. می‌گفت همه ما را دستگیر کردند و بعد از ما تعهد کتبی گرفتند که این دفعه آخر باشد که تظاهرات حمایت می‌آیید. امضا کنید اگر دفعه بعد بیایید، دیگر شما را رها نمی‌کنیم. می‌گفت دو نفر از ما پرچم حزب الله در دست داشتند و این دو نفر هنوز داخل زندان هستند، یعنی نه توییت زده، نه شعار داده فقط جایی رفته و پرچم حزب الله گرفته ولی هنوز طرف داخل زندان است. هیچ جای دنیا چنین اقدامی انجام نمی‌دهند. زمانی فردی به صورت پنهان و یا اسم مستعار فعالیت می‌کند که خیلی تاثیر ندارد، اما افرادی که قبلاً مسئولیت داشتند، هیچ جای دنیا این گونه با آنها برخورد نمی‌کنند.»

به گزارش فرارو، فواد ایزدی، استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران و یکی از کارشناسان فعال حوزه سیاست خارجی در تلویزیون و رسانه‌های اصولگرا است. استادی که چند ویژگی خاص دارد و چند وقت یک بار اظهارنظری از او خبرساز می‌شود. 

چند ویژگی خاص

ایزدی از موارد خاص در میان استادان دانشگاه تهران است. بخشی از این خاص بودن به ویژگی‌های شخصی او برمی‌گردد. به عنوان یک استاد دانشگاه، تحلیل‌هایی ارائه می‌دهد که از سوی بسیاری اقشار جامعه با واکنش‌هایی تند مواجه می‌شود. مثلاً در میان اساتید حوزه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در ایران، کم‌تر کسی یافت می‌شود که به اندازه ایزدی هوادار تئوری افول آمریکا تا این حد باشد که بسیاری سیاست‌ها را بر اساس آن تعریف کند. چندی پیش حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره ایزدی نوشت: «مردم شریف ایران! ‏فلان شخص در آمریکا بزرگ شده، درس خوانده و بلافاصله بعد از آمدن به کشور هیات علمی و کارشناس ثابت رسانه ملی شده… ‏اما در تمام برنامه‌ها از چیزی غیر از تنش خارجی دفاع نمیکند. ‏یه جای کار ایراد نداره؟ قضاوت با شما.» ایزدی به خاطر مواضع عجیبش درباره سیاست خارجی ایران و تمرکز بر تنش میان ایران و غرب مورد توجه قرار می‌گیرد.

به غیر از طرز فکر و محور تحلیل‌های ایزدی، او به چند دلیل دیگر نیز شناخته شده است. تحصیل‌کرده آمریکاست و از دوران دبیرستان تا پایان دکترا در این کشور زندگی کرده و داماد محمدناصر سقای بی‌ریا، از شاگردان ارشد محمدتقی مصباح یزدی، رئیس مرکز اسلامی هیوستون در تکزاس و یکی از تئوریسین‌های جبهه پایداری است. 

فواد ایزدی، استاد حاشیه‌های سیاست خارجی

اظهارنظرهای طلایی

ایزدی یکی از کارشناسان حاضر در برنامه میزگرد سیاست خارجی در ایام انتخابات بود. همان برنامه‌ای که باعث شد محمدجواد ظریف بعد از ۳ سال روی آنتن تلویزیون بیاید و ظرف کمتر از ۱۰ دقیقه تمام تبلیغاتِ جریان پایداری درباره دیپلماسی ایران را به چالش بکشد. 

ایزدی در همان برنامه و قسمتی که سعید جلیلی نامزد تندروی انتخابات در آن حاضر شده بود (۲۵ خرداد ۱۴۰۳)، یکی از جملات طلایی خود را گفت: «چرا آمریکا، اسرائیل و رسانه‌های ضدانقلاب از پیروزی شما ناراحت‌اند؟» 

او در بهمن ۱۳۹۲ در مناظره‌ای با صادق زیباکلام اظهار داشت: «ما مشکلی با جامعه جهانی نداریم بلکه این دولت آمریکاست که به طور سنتی با جمهوری اسلامی مشکل داشته است.» 

ایزدی خرداد ۱۴۰۲ روی آنتن برنامه شیوه گفت: «مقالات اساتید دانشگاه در آمریکا متاثر از مصرف مشروب است. اساتید آمریکایی صبح‌ها به کلاس می‌روند و شب‌ها مقالاتشان را بعد از اینکه به خمره سر می‌زنند و بعد از مصرف مشروب نگارش می‌کنند! همین مقالات در ایران پرستش می‌شود من با اساتید آمریکایی زندگی کردم؛ پس خبر دارم.»

خرداد ۹۹ در اظهارنظری گفته بود: «ورود نفتکش ایرانی به ونزوئلا آمریکا را تحقیر کرد»، اما در مرداد همان سال ۴ نفتکش حامل بنزین ایران به ونزوئلا از سوی آمریکا توقیف شدند و محموله آنان تخلیه شد. امری که کارشناسان معتقد بودند به زودی رخ خواهد داد. 

او در واکنش به اعتراضات پس از انتخابات آمریکا (انتخابات ۲۰۲۰) نیز در تلویزیون گفت: «شکل آمریکا نبود، ولی فقیه و شورای نگهبان است که در این گونه موارد اعتراضی از رای مردم صیانت بکند.»

ایزدی مهرماه امسال در برنامه شیوه که علم را زیر سوال می‌برد، این بار با پاسخی طلایی از سوی مهدی ذاکریان استاد دانشگاه علوم و تحقیقات رو‌به‌رو شد که گفت: «اگر علم به درد نخور است، چرا شما در آمریکا تحصیل کردید؟»

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *