پاستیل یکی از خوراکیهای محبوب و پرطرفدار در بین کودکان و بزرگسالان است که به دلیل طعم شیرین و بافت نرم، همواره مورد توجه قرار گرفته است؛ اما کمتر کسی به این موضوع توجه میکند که این خوراکی خوشمزه چه فواید و مضراتی برای افراد دارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ منصور رضایی، متخصص تغذیه گفت: پاستیل، خوراکی که در گروه شیرینیها قرار دارد و حاوی گلوکز، ژلاتین، مواد افزودنی و طعم دهندهها است.
این متخصص تغذیه با بیان این که برخی از نگهدارندهها در مواد غذایی به خصوص در پاستیل باعث آلرژی میشوند؛ افزود: پاستیلها به دلیل وجود گلوکز و قند در خود باعث افزایش وزن و چاقی در افراد میشوند.
رضایی گفت: یکی دیگر از مواد تشکیلدهنده پاستیل ژلاتین است. ژلاتین کلاژنی است که در استخوان و پوست حیوانات وجود دارد و کارخانهها با روشهای مختلف استخراج میکنند.
وی با بیان این که ژلاتین در کشورهای اسلامی از ترکیبات اولیه گوساله یا گاو تهیه میشود؛ تصریح کرد: در ایران متاسفانه مراکز وارداتی زیرزمینی غیر بهداشتی وجود دارند که با ژلاتین حیوانات غیر حلال تهیه میشوند.
این متخصص تغذیه توصیه کرد: افراد از مصرف پاستیلهایی که دارای شناسنامه نیستند، محل تولید، تاریخ تولید و انقضا ندارند هم جدا خودداری کنند.
رضایی با بیان این که پاستیلها دارای پروتئین ضعیف هستند؛ گفت: مقدار پروتئین به کار رفته در پاستیلها بسیار کم است؛ بر همین اساس توصیه میشود هموطنان از لبنیات، تخم مرغ و گوشت برای دریافت پروتئین استفاده کنند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: مصرف زیاد پاستیلها همچون شیرینی و آجیل، باعث آسیب به دندان میشود.
رضایی با بیان این که برخی از شرکتهای سازنده پاستیل مقادیری از ویتامین C را به پاستیل اضافه میکنند تا محصولات خود را راحتتر به فروش برسانند؛ تصریح کرد: در زمان سرماخوردگی، کودکان و نوجوانان بهتر است از میوههایی که حاوی این ویتامین هستند، استفاده کنند؛ چرا که مصرف میوههایی که به طور طبیعی دارای مواد مغذی و ویتامینها هستند بهتر از موادی است که افزودنی دارند.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: مصرف پاستیل به اندازه، مانند هر ماده غذایی دیگر مفید است؛ اما اگر بیش از حد مجاز شود، برای افراد به ویژه کودکان مضر و سمی است.
source