به گزارش صفحه «هنر روز» روزپلاس، مراسم رونمایی از تقریظ رهبرانقلاب آیتالله خامنهای بر کتاب «معبد زیرزمینی» نوشته معصومه میرابوطالبی، به زودی در روستای رکنآباد شهر میبد یزد برگزار میشود.
معصومه ابوطالبی در کتاب «معبد زیرزمینی»، با زبان روایتگری جذاب، ماجرای تلاش و شجاعت منحصر به فرد «شهید غلامحسین رعیت رکنآبادی» را در دل داستانی پرهیجان بیان می کند. رعیت رکن آبادی، مقنی یزدی و ساکن قم است که تبحرش در حفر کانال، برای فرماندهان نظامی در زمان جنگ مهم می شود.
شخصیت خیالی این داستان جوانی است به نام الیاس که با چالش های درونی و اختلاف با اطرافیانش دست و پنجه نرم میکند و درادامه داستان مخاطب را به خاکریز جبهههای جنوب میکشاند. الیاس پسری هجده ساله است که میخواهد با دختر داییاش ازدواج کند، اما با مخالفتها روبهرو میشود. نهایتا اما آمدن حاج غلامحسین مقنی از قم به روستای الیاس باعث شد که زندگی جدیدی برای او رقم بخورد.
الیاس همراه با حاج غلامحسین به جبهه میرود. آنجا ماموریت بسیار خطرناک و محرمانهای برعهده آنان و چند مقنی دیگر گذاشته میشود.
این کتاب در مورد یک اتفاق کاملا واقعی و افتخار آفرین در دوران هشت ساله دفاع مقدس است که البته نویسنده برای روایت شیرین تر داستان از شخصیت خیالی الیاس استفاده می کند.
اما هسته اصلی ماجرا آن است که در عملیات فتحالمبین مشکلی در کار افتاده بود. فرماندهان به حفر یک راه زیرزمینی رسیدند. بعد از ان به دنبال یک مقنی و چاهکن ماهر گشتند که به غلامحسین رعیت رکنآبادی رسیدند. او به همراه گروهی از مقنیان مشغول حفر این کانال زیرزمینی شدند.
در شب عملیات حاج غلامحسین رعیت آخرین کلنگ کانال را زد و نیروهای کماندویی ویژه به سرعت از کانال بیرون آمده و در پشت دشمن به سوی دشمن آتش گشودند. گفته میشود غلامحسین رعیت برای حفر کانال مزدی نگرفت. او هدیهای را هم که پس از پیروزی در عملیات فتحالمبین به او اهدا شده بود، قبول نکرد.
اما نویسنده داستان از خلق این اثر میگوید. اولین بار این سوژه در کنگرهای در شهر قم توسط انتشارات کتاب جمکران مطرح شد. نویسنده بواسطه آشنایی دور با شهید غلامحسین رعیت رکن آبادی و شناخت او نگارش کتاب را قبول کرد، که در نهایت نگارش این کتاب شش ماه زمان برد.
ابوطالبی از ماجرای واقعی و البته شخصیت تخیلی داستان که راوی قصه محسوب می شود ،میگوید. ماجرای داستان این کتاب کاملاً مستند است و از صفر تا صد داستان در منطقه و تونلی که در آن حفر شده، میباشد. اما یک شخصیت خیالی که همان الیاس جوان سربه هواست، به داستان شهید رکن آبادی به داستان اضافه میشود.
الیاس راوی ماجراست. نویسنده می گوید که این شخصیت خیالی است اما ماجرا و اعزام و… مستند و تماما واقعی اند.
میرابوطالبی از شجاعت شهید رکن آبادی میگوید. منطقه عملیات به گونه ای نبود که به راحتی بتوان در آن کار کرد. نویسنده توکل بالای این شهید را روایت میکند و از مهارت او در جذب جوانان و همراه کردن آنان در انجام فعالیتهای حفر تونل میگوید.
معصومه میرابوطالبی میگوید زمان نگارش کتاب گمان نمیکرد که رهبری روزی بخواهند برآن تقریظ بنویسند. طبق گفته ی نویسنده کتاب، دست نوشته رهبری، می تواند شخصیت شهید رکن آبادی را که در هشت سال دفاع مقدس فعالیتهای بزرگی داشته به جوانان و نواجوانان بشناساند و سبب بهتر دیده شدن کتاب شود.
source