Wp Header Logo 549.png
به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب به نقل از ایسنا، بیماری آلزایمر یک اختلال پیشرفته و غیرقابل درمان در مغز است که باعث کاهش تدریجی حافظه، تفکر و توانایی‌های شناختی فرد می‌شود. این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده می‌شود و معمولاً نشانه‌های آن بعد از سن ۶۵ سالگی شروع می‌شود، اگرچه در برخی موارد، این بیماری می‌تواند زودتر آغاز شود که به آن آلزایمر زودرس گفته می‌شود. 

فراموشی کوتاه‌مدت، اختلالات در تفکر و تصمیم‌گیری، تغییرات شخصیتی و رفتاری، اختلال در شناخت مکانی و زمانی، کاهش توانایی‌های ارتباطی از علائم این بیماری به شمار می‌رود و این بیماری به دلیل تجمع پروتئین‌هایی به نام «آمیلوئید» و «تاو» در مغز ایجاد می‌شود که باعث آسیب به سلول‌های عصبی و تداخل در ارتباطات بین سلول‌ها می‌شود ولی برخی عوامل همچون افزایش سن، سابقه خانوادگی، ژنتیک، رژیم غذایی نامناسب و کمبود فعالیت بدنی، اختلالات خواب و استرس در بروز این بیماری مؤثر است.

در حال حاضر، هیچ درمان قطعی برای آلزایمر وجود ندارد، اما درمان‌ها می‌توانند به کاهش علائم و کند کردن پیشرفت بیماری کمک کنند که در این زمینه یکی از شرکت‌های فناور پلتفرمی برای اثربخشی دارو در مغز با هدف جلوگیری از پیشروی بیماری ارائه کردند.

محمدجواد کریم‌زاده، مدیر عامل این شرکت فناور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که این شرکت در زمینه تولید پلتفرمی برای درمان نوین آلزایمر فعال است، اظهار کرد: در این راستا ما پلتفرمی متشکل از دو بخش را توسعه دادیم که بر اساس آن بخشی از این پلتفرم با استفاده از فناوری‌های فرا صوت متمرکز و بخش دیگر آن با استفاده از بارگذاری دارو بر روی نانو حباب‌ها توسعه یافته است.

کریم‌زاده با اشاره به جزئیات این پلتفرم، در این باره توضیح داد: در این روش، داروهای درمان بیماری آلزایمر بر روی نانو حباب‌هایی با استفاده از فناوری که ما آن را به ثبت اختراع رساندیم، بارگذاری می‌شود و بعد از تزریق آن به بدن با استفاده از فناوری فراصوت متمرکز به طور مستقیم، دارو به سمت ارگان هدف یعنی در مغز حرکت می‌کند.

مدیرعامل این شرکت فناور خاطرنشان کرد: امواج فراصوت متمرکز این پلتفرم باعث می‌شود که لایه سد خونی مغزی که مانع عبور دارو به سمت مغز می‌شود، به صورت موقت و برگشت پذیر باز شود و با این عملکرد دارو با سهولت بیشتری به سمت ارگان هدف حرکت می‌کند.

کریم‌زاده تاکید کرد: قابلیت اصلی این فناوری درمانی ‌که از سوی ما معرفی شد، این است که اثربخشی دارو به شدت بالا می‌برد؛ چرا که دارو مستقیما به سمت بخش درگیر در مغز که به واسطه ابتلای فرد به آلزیمر مختل شده، هدایت ‌می‌شود، ضمن آنکه این روش از توزیع دارو در سراسر بدن جلوگیری خواهد کرد.

وی یادآور شد: داروهایی که ما مصرف می‌کنیم، در سراسر بدن پخش می‌شوند که این شیوه موجب بروز عوارضی در سایر اندام‌های بدن خواهد شد، ولی روش پیشنهادی ما باعث خواهد شد که دارو در بخش هدف بدن وارد شود. این امر اثربخشی دارو را افزایش می‌دهد و اثرات جانبی آنها را نیز کاهش می‌دهد.

کریم‌زاده با اشاره به نتایج تحقیقات این شرکت بر روی این پلتفرم، خاطرنشان کرد: این دارو بر روی موش آزمایش شد و نتایج آن نشان می‌دهد که این فناوری صرفا دارو را در مغز وارد می‌کند، بر خلاف روش‌های درمانی متداول که دارو در همه نواحی شکمی و سایر نواحی بدن موش توزیع شده است.

مدیرعامل این شرکت فناور با بیان اینکه برای توسعه این پلتفرم ما داروهای درمان آلزایمر را بارگذاری کردیم، گفت: در این روش نوعی از داروهای آلزایمر را که قابلیت بارگذاری بر روی نانو حباب‌ها داشتند،‌ استفاده کردیم.

انتهای پیام/

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *