Wp Header Logo 2291.png

حمیدرضا ترقی درباره تاثیر روی کار آمدن ترامپ بر تحولات داخلی کشورمان، بیان کرد: کشور ما مستقل است و مسائل داخلی و سیاستگذاری ما نباید تحت تاثیر تحولات بیرونی باشد. تاثیر فراوان متغیر‌های بیرونی بر مسائل داخلی نشانه ضعف هر کشوری است. ما همیشه تلاش کرده‌ایم در مسیر استقلال خود گام برداشته تا متغیر‌های بیرونی تاثیر زیادی بر تحولات داخلی کشورمان نداشته باشد در حالیکه برخی عناصر در داخل کشور هستند که سعی می‌کنند مسائل داخلی را به متغیر‌های بیرونی ربط دهند.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: ارزیابی درباره روی کار آمدن ترامپ در آمریکا باید براساس سوابق و موضع‌گیری‌های گذشته و همچنین مواضع اخیرش انجام داد. ترامپ دیگر ترامپ قبلی نیست. شرایط آمریکا هم مثل گذشته نیست و با بحران‌های فراوان، کسری بودجه، افزایش بدهی‌های خارجی و خسارات ناشی از بلایای طبیعی مواجه است. موقعیت آمریکا در غرب آسیا و دنیا تغییر قابل ملاحظه کرده و سیاست چندجانبه‌گرایی که توسط قدرت‌های دنیا دنبال می‌شود، جایگاه آمریکا را تقلیل داده است. خود ترامپ مطرح کرده است که دنبال بازگردادن آمریکا به شرایط گذشته است. او معتقد است اقتدار آمریکا از دست رفته است.

این فعال سیاسی افزود: شرایط داخلی آمریکا ایجاب می‌کند که ترامپ بیشتر به مسائل داخلی بپردازد. ترامپ هم اعلام کرده که کمک‌های خارجی خود را معلق می‌کند که این نشانه این است که گرایش او به درون آمریکاست، نه مسائل خارجی. پیشنهادات اندیشکده‌های مرتبط با ترامپ نشان می‌دهد که در مورد ایران و اسرائیل هنوز به جمع‌بندی مشخصی نرسیده و رویکرد آنها در جهت بی‌ثباتی و اغتشاش در ایران است تا از این طریق به ایران آسیب بزنند. آنها همچنین دنبال فشار به چین در زمینه خرید نفت از ایران هستند.

ترقی همچنین درباره امکان مذاکره ایران و آمریکا، تصریح کرد: مذاکره مستقیم با آمریکا بستگی به نظرات رهبر انقلاب دارد. آنچه تاکنون از سخنان رهبری می‌فهمیم این است که ایشان مذاکره با آمریکا را مفید نمی‌دانند. اگر قرار است در زمینه برجام مذاکره شود که آمریکا از برجام خارج شده و طرف ما برای مذاکره نیست. رفع تحریم‌ها هم به مذاکره نیاز ندارد و راه آن خنثی کردن و دورزدن تحریم‌هاست. دیگر چه امتیازی را می‌خواهیم بدهیم تا آمریکا تحریم‌ها را رفع کند؟ مسائل موشکی ما هم اصلا قابل مذاکره نیست و ما نمی‌توانیم توانمندی دفاعی و قدرت بازدارندگی خود را به مذاکره بگذاریم.

وی با اشاره به اینکه نباید اجازه دهیم تحریم‌های اقتصادی آمریکا بر روند اقتصادی کشورمان تاثیر بگذارد، گفت: قرارداد‌های درازمدت با کشور‌هایی مثل چین و روسیه و اقدام در قالب شانگهای و بریکس و به حداقل رساندن نقش دلار در اقتصاد کشور را باید دنبال کرد.

این فعال سیاسی درباره راهکار‌های مدیریت افکار عمومی، خاطرنشان کرد: برخی عوامل داخلی هماهنگ با فشار‌های بیرونی عمل می‌کنند. مافیایی در داخل کشور وجود دارد که قیمت دلار را جابجا می‌کند و دولت‌ها هم دنبال شناسایی و برخورد با آنها نبوده و نیستند. دولت باید چاره‌اندیشی کند که ارزش پول ملی ما با تغییر یک رئیس‌جمهور کاهش نیابد. برای این منظور باید سیاستگذاری اقتصادی کشور اصلاح شود. میزان تحریم‌های روسیه کمتر از ایران نیست ولی تحریم‌ها اثری بر ارزش پول ملی آنها ندارد. نمی‌توانیم این توجیه را بپذیریم که بالا رفتن قیمت دلار ناشی از تغییر رئیس‌جمهور در آمریکاست.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *