Wp Header Logo 2131.png

هنگامی که زوجی برای ثبت ازدواج خود به دفاتر ازدواج مراجعه می کنند، باید هنگام ثبت نکاح و سند ازدواج، هزینه ای را بابت ثبت سند ازدواج که در آن مبلغ مهریه قید شده است، پرداخت کنند. طبق قانون در سال 1404، هزینه حق ثبت سکه برای مهریه های بین 14 تا 100 سکه، 4 دهم درصد، برای مهریه های بین 100 تا 200 سکه، 2 درصد و برای مهریه های 200 سکه به بالا، 15 درصد می باشد.

این طرح محاسبه حق ثبت مهریه، به صورت پیشنهادی در مجلس وجود دارد و در حال بررسی می باشد و هنوز به ثبت نرسیده است. در ادامه این گزارش بیشتر با محاسبه حق ثبت مهریه و مراحل پرداخت هزینه ثبت مهریه، آشنا خواهیم شد.

محاسبه مهریه به نرخ روز

حق ثبت مهریه چیست؟

حق ثبت مهریه به مبلغی گفته می شود که هنگام ثبت عقد در دفاتر ازدواج دریافت می شود. بهترین وکیل مشهد می گوید این مبلغ بابت ثبت سند، ارزش مهریه و مقدار مهریه توسط دفاتر ثبت سند دریافت می شود که قاعدتا متناسب سازی شده با مبلغ مهریه است. هدف از این هزینه، تامین هزینه های اداری ثبت رسمی اسناد ازدواج می باشد.

دقت داشته باشید این طرح و تنظیم آن هنوز به ثبت نرسیده است و در مجلس در حال بررسی می باشد. محاسبه حق ثبت مهریه از تعیین مهریه های سنگین جلوگیری می کند؛ زیرا پرداخت آن به این صورت است که هر چقدر تعداد سکه ها بالاتر باشد، هزینه پرداختی شما به دفاتر ازدواج، بیشتر خواهد شد.

نحوه محاسبه و پرداخت حق ثبت مهریه

باید گفت بر اساس طرح اصلاح قانون، نحوه اجرای محکومیت های مالی و مهریه یا قانون جدید مهریه، میزان و حق ثبت مهریه و نحوه محاسبه هزینه آن، مشخص شده است. در این بخش از گزارش به بررسی نحوه محاسبه حق ثبت مهریه می پردازیم.

1. در نظر داشته باشید که حق ثبت مهریه برای تعداد سکه 14 عددی تعلق نمی گیرد و محاسبه آن از 14 عدد سکه به بالا می باشد.

2. میزان حق ثبت مهریه برای سکه های بین 14 الی 100 عدد، 4 دهم درصد قیمت سکه می باشد.

3. میزان حق ثبت مهریه برای مهریه های بین 100 الی 200 عدد، 2 درصد است.

4. برای سکه های مهریه 200 به بالا، 15 درصد به عنوان حق ثبت، پرداخت می شود.

نمونه نحوه محاسبه حق ثبت مهریه

تصور کنید مبلغ مهریه 400 عدد سکه تعیین شده باشد، نرخ میزان حق ثبت مهریه، 15 درصد ارزش سکه ها می باشد که با توجه به نرخ فعلی سکه، نحوه محاسبه حق ثبت مهریه انجام می شود که نرخ حق ثبت را در ارزش کل سکه ها ضرب کرده و بر 100 تقسیم می کنید تا مقدار مبلغ پرداختی حق ثبت مهریه، مشخص شود.

نحوه پرداخت حق ثبت مهریه مانند باقی پرداختی های حق الثبت از طریق دستگاه های کارتخوان که در دفاتر اسناد رسمی وجود دارند، قابل پرداخت است.

پرداخت هزینه حق ثبت ازدواج بر گردن کیست؟

طبق طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و مهریه، این طرح تعیین کرده است که چه کسی هزینه حق ثبت مهریه را پرداخت کند. بر اساس این طرح پرداختی هزینه دادرسی بر عهده زوجه بوده و پرداخت حق ثبت مهریه به صورت توافقی به عهده زوجین می باشد.

به طور کلی هر کدام از طرفین، مسئول پرداخت 50 درصد از نرخ میزان حق ثبت مهریه هستند. اما اگر بین زوجین توافق صورت گیرد که کل مبلغ را زوج یا زوجه پرداخت کند، قانون با این موضوع مشکلی نداشته و این مدل پراخت با منع قانونی مواجه نخواهد شد.

محاسبه حق ثبت مهریه به صورت جدید

قانون جدید حق ثبت مهریه چیست؟

به صورت کلی قانون جدید حق ثبت مهریه در واقع همان طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی و مهریه است که در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی می باشد. اگر این طرح در مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و مورد تایید شورای نگهبان قرار گیرد، به عنوان قانون جدید مهریه الزامی می شود.

زوجین موظف هستند تا مهریه را در زمان ثبت ازدواج در دفترخانه های رسمی ازدواج به صورت قانونی ثبت کنند. در صورت عدم ثبت مهریه در هنگام ازدواج، زوجه می تواند با مشاوره گرفتن از بهترین وکلای مشهد، تهران یا شهری که در آنجا سکونت دارد و مراجعه به دادگاه، درخواست ثبت مهریه دهد. این کار به افزایش امنیت حقوقی زنان و تسهیل اجرای تعهدات مالی مرتبط با مهریه کمک می کند.

مهریه و انواع آن چیست؟

قبل از خواندن صیغه عقد بین زوجین، مرد چیزی را به عنوان مهریه به همسر خود پرداخت می کند به نشانه ی اینکه قصد او ازدواج است، به این مهریه در اصطلاح کابین یا صداق هم می گویند. مهریه می تواند مبلغی پول، سکه، خانه، ماشین و … هرچیز دیگری که ارزش مادی داشته باشد، ثبت شود.

زن می تواند بعد از جاری شدن خطبه عقد، هر زمان که بخواهد برای دریافت مهریه خود اقدام کند. در ادامه انواع مهریه را برای شما شرح داده ایم:

1. مهریه عندالمطالبه

در مهریه عندالمطالبه، زن بلافاصله بعد از خواندن صیغه عقد، می تواند درخواست مهریه خود را دهد و مرد موظف است طبق قانون آن را پرداخت کند. در صورت عدم توانایی مالی مرد در پرداخت مهریه، ممکن است حکم زندان برای فرد صادر شود. در این نوع مهریه مرد می تواند درخواست اعسار یا تقسیط مهریه را دهد.

در مهریه عندالمطالبه، عدم توانایی مرد در پرداخت مهریه، باید در دادگاه با مدرک اثبات شود. تا 110 عدد سکه، مهریه عندالمطالبه حساب می شود.

2. مهریه عند الاستطاعة

در این مدل مهریه خانم باید استطاعت مالی مرد را برای پرداخت مهریه در نظر بگیرد و آن را در دادگاه ثابت کند. در صورت عدم توانایی، مرد ملزم به پرداخت مهریه نمی باشد. در مهریه عندالاستطاعه در صورت عدم توانایی مرد در پرداخت مهریه به زندان نخواهد رفت.

مرد می تواند درخواست اعسار یا تقسیط مهریه دهد و زن باید در دادگاه ثابت کند که مرد توانایی مالی پرداخت مهریه را دارد.

اعسار یا تقسیط مهریه چیست؟

زمانی که زن نتواند اموال و توانایی پرداخت مهریه از طرف مرد را در دادگاه ثابت کند، مرد هم توانایی پرداخت سکه را نداشته باشد، زوج می تواند درخواست اعسار یا تقسیط مهریه دهد. در صورت نداشتن مدرکی که ثابت کند مرد توانایی پرداخت سکه را دارد، دادگاه درخواست اعسار را قبول کرده و مهریه زن را قسط بندی می کند.

محاسبه حق ثبت مهریه در مهر عندالمطالبه

قانون مهریه 110 سکه چیست؟

یکی از قوانین جدید که مطرح شده است، قانون 110 سکه است. در صورتی که مهریه بیشتر از 110 سکه تعیین شود کاربرد دارد. یعنی مهریه که زیر 110 عدد سکه باشد، باید پرداخت شود و شامل تخفیف نمی شود. در صورتی که مهریه شما بیشتر از 110 عدد سکه نوشته شد، دادگاه درباره مابقی آن با در نظر گرفتن استطاعت مرد، تصمیم بر پرداخت آن می گیرد.

بر اساس طرح اصلاح قانون و نحوه اجرای محکومیت های مالی مهریه و قانون جدید مهریه، محاسبه حق ثبت مهریه مشخص می باشد به این صورت که 14 عدد سکه حق ثبت مهریه نداشته و سکه های بین 14 الی 100 عدد، 4 دهم سکه و 100 الی 200 عدد سکه، 2 درصد و 200 سکه به بالا، 15 درصد از قیمت سکه را باید به دفاتر رسمی ازدواج پرداخت کرد.

زن در مهریه عندالمطالبه می تواند هر زمان که بخواهد برای دریافت مهریه خود درخواست کند و مرد می تواند برای تقسیط مهریه درخواست اعسار بدهد. اگر در بین پرداخت مهریه مرد به زن تهمت اخاذی بزند، یا زن به دروغ مرد را متهم به اخاذی کند، هر کدام می توانند با ارائه مدارک لازم برای اثبات اخاذی، جریمه نقدی را پرداخت کنند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *