Wp Header Logo 2731.png

رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان بم در خصوص بیماری آنتروتوکسمی که یکی از بیماری‌های رایج در فصل بهار یا تغییر جیره می‌باشد به دامداران و عشایر شهرستان هشدار داد.

به گزارش گفتارنو به نقل از روابط عمومی دامپزشکی بم، مسعود اسدی‌پور اظهارداشت: بیماری آنتروتوکسمی  به بیماری پرخوری یا قلوه نرمی نیز معروف است.

وی افزود: عامل این بیماری که جزو فلور طبیعی دستگاه گوارش دام‌ها است تحت شرایط خاصی از جمله تغییر جیره غذایی و پرخوری به سرعت تکثیر یافته و مقادیر زیادی توکسین تولید می‌کند که باعث التهاب روده، افزایش نفوذ پذیری دیواره عروق و به دنبال آن جذب سموم به خون می‌شود.

اسدی‌پور با اشاره به علایم بیماری گفت: علایم بیماری بسته به شدت آن متفاوت است، در فرم فوق حاد منجر به مرگ ناگهانی می‌شود و در فرم حاد با علایم تب و لرز، بی‌اشتهایی، بی‌قراری، گیجی، نفس نفس زدن و گاهی با اسهال نیز همراه است، در شکلی که شدت بیماری کمتر است این علایم ضعیف ترند. در کالبدگشایی نیز قرمز شدن روده‌ها دیده می‌شود که به همین دلیل از دیگر نام‌های بیماری می‌توان به روده سرخ اشاره کرد.

وی اظهار داشت: بیماری آنترو توکسمی همزمان با تغییر فصل و جیره بروز می‌کند لذا به منظور پیشگیری از بروز بیماری در دام‌ها و جلوگیری از تلف شدن آنها، دامداران و عشایر باید در تغذیه و جیره دام‌ها مدیریت داشته باشند تا دام‌ها بر اثر پرخوری تلف نشوند و تمامی دام‌ها برای اینکه از بیماری آنتروتوکسمی در امان بمانند و جان خود را در اثر این بیماری از دست ندهند باید واکسینه شوند و واکسن آنتروتوکسمی حتما به تمامی گوسفندان زده شود. همچنین تزریق واکسن آنتروتوکسمی به دام‌ها باید در زمان مناسب و طبق ضوابط سازمان دامپزشکی علیه بیماری آنتروتوکسمی زده شود.

اسدی پور تصریح کرد: تزریق واکسن آنتروتوکسمی توسط بخش‌های غیر دولتی در مراکز مایه کوبی دام انجام می‌شود.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *