آرمان امروز : سرپرست اداره پارک ملی تندوره گفت: این پارک به دلیل تنوع زیستی غنی و وجود گونههای جانوری کمیاب و حفاظتشده، نیازمند نظارت و مراقبت مستمر است.
حمیدرضا صادقی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: پارک ملی تندوره واقع در شهرستان درگز، یکی از مناطق حفاظتشده ارزشمند ایران با وسعتی حدود ۳۵ هزار و ۵۰۰ هکتار شامل جنگلهای انبوه، دشتهای وسیع و کوههای بلند است. همچنین در کنار پارک تندوره منطقه حفاظت شده دیگری با مساحت ۹۰۰۰ داریم، البته منطقه حفاظت شده اللهاکبر، منطقه حفاظت شده زرین کوه و منطقه کماس از دیگر مناطق حفاظت شده درگز هستند که دارای اهمیت بسیاری هستند.
صادقی با اشاره به اینکه تندوره تنها پارک ملی خراسان رضوی است، بیان کرد: به لحاظ درجه اهمیت پارکهای ملی در رده اول حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارند و سپس مناطق حفاظت شده، پناهگاههای حیات وحش و آثار طبیعی ملی قرار دارد.
وی با تأکید بر اهمیت حفظ اکوسیستمهای طبیعی، بیان کرد: حفاظت از پارک ملی تندوره یکی از اولویتهای اصلی ماست. حضور شبانهروزی محیطبانان در این پارک و گشتزنی مداوم برای جلوگیری از شکار غیرمجاز، نقش حیاتی در حفظ اکوسیستمهای طبیعی و تنوع زیستی این منطقه دارد. وی تأکید کرد که حیات وحش در این پارک به دلیل تنوع زیستی غنی و وجود گونههای جانوری کمیاب و حفاظتشده، نیازمند نظارت دقیق و مداوم است. سرپرست اداره پارک ملی تندوره اظهار کرد: حضور محیطبانان بهصورت شبانهروزی به معنای افزایش امنیت زیستگاهها و جلوگیری از شکار غیرمجاز است. این حضور مداوم، یکی از عوامل کلیدی در حفظ اکوسیستمهای طبیعی و تضمین بقای گونههای جانوری و گیاهی محسوب میشود.
وی در ادامه یکی از چالشهای اصلی در پارک ملی تندوره را برخورد با شکارچیان غیرمجاز دانست و افزود: شکارچیان با استفاده از روشهای غیرقانونی مانند تلهگذاری، استفاده از اسلحههای غیرمجاز و شکار شبانه، به جانوران و زیستگاههای طبیعی آسیب میرسانند که محیطبانان با شناسایی و دستگیری به موقع این افراد، نقش مهمی در کاهش تخلفات زیست محیطی ایفا میکنند. صادقی همچنین به اهمیت جلب مشارکت جامعه محلی در حفاظت از پارک اشاره کرد و افزود: یکی از راههای مؤثر در کاهش شکار غیرمجاز، جلب مشارکت جامعه محلی است. آموزش و آگاهیرسانی به مردم محلی درباره اهمیت حفاظت از حیاتوحش و مزایای بلندمدت آن میتواند به تغییر رفتار و کاهش تخلفات زیست محیطی کمک کند. صادقی افزود: با توجه به اینکه برخی گونههای جانوری در معرض تهدید هستند از همه دوستداران و علاقهمندان حیات وحش درخواست میشود در صورت مشاهده هرگونه شکار و صید غیرمجاز، بلافاصله به نزدیکترین واحد اداره حفاظت محیطزیست یا سامانه ۱۵۴۰ اطلاع داده تا مأمورین یگان حفاظت محیطزیست در اسرع وقت اقدام کنند./ایسنا
source