ادوارد اینچ، رئیس دانشگاه ایالتی مینهسوتا، در بیانیهای گفت که ویزای ۵ دانشجوی بینالمللی به «دلایل نامشخص» لغو شده است. وی افزود: «زمانهای دشواری است و این وضعیت اصلاً شبیه چیزی نیست که قبلاً دیدهایم.»
به نظر میرسد دولت واشنگتن فشار بر دانشجویان بینالمللی را افزایش داده است. مسئولان دانشگاههای سراسر کشور دریافتند که ویزای ورود دانشجویان بینالمللی، از جمله در دانشگاههای ایالتی آریزونا، کرنل، کارولینای شمالی، اورگن، تگزاس و کلرادو لغو شده و در بسیاری از موارد، وضعیت اقامت قانونی آنها بدون اطلاع قبلی توسط مقامات خاتمه یافته است.
مسئولان دانشگاهها اعلام کردند که دولت فدرال به جای اقدام از طریق دانشگاهها مانند گذشته از «تاکتیکهای جدید» استفاده کرده و به صورت «خاموش» پروندههای دانشجویان خارجی را حذف میکنند.
تصمیمی که دانشگاهها به ندرت شاهد آن بودند
میریم فلدبلوم، رئیس اتحادیه رؤسای دانشگاهها برای آموزش عالی و مهاجرت، گفت که از دانشجویان خواسته شده است کشور را ترک کنند، تصمیمی که دانشگاهها به ندرت شاهد آن بودهاند. اوی گفت: «هیچکدام از اینها روشهای عادی نیست.»
فلدبلوم افزود که برای برخی دانشجویان به دلیل جرائم کوچک یا تخلفات رانندگی دستور ترک دانشگاه صادر شده است. در برخی موارد، دانشجویان به دلیل تخلفاتی که قبلاً به دولت گزارش شده بود، هدف قرار گرفتهاند.
یک کارمند دانشگاه تگزاس که مسئول بررسی پایگاه داده فدرال است، به آسوشیتدپرس گفت که دو نفر با ویزای دانشجویی شناسایی شدهاند که اجازه اقامت آنها در آمریکا لغو شده است. این دو نفر از فارغالتحصیلانی بودند که از گزینهای برای کسب تجربه کاری پس از پایان تحصیلات استفاده میکردند. یک منبع آگاه گفت که هر دو تماموقت کار میکردند و شرایط لازم برای ادامه تجربه کاری را نقض نکرده بودند.
میشل میتلاشتات، مدیر امور عمومی مؤسسه سیاستهای مهاجرت، گفت: «به جای گفتن این که “این استانداردی است که از حالا اجرا میکنیم”، آنها به گذشته برمیگردند و دانشجویان را بر اساس اظهارات یا رفتارهای قبلیشان مورد بررسی امنیتی قرار میدهند.»
برنی بورولا، معاون رئیس اتحادیه دانشگاههای دولتی، گفت که بسیاری از اعضای اتحادیه اخیراً شاهد لغو ویزای حداقل یک دانشجو بودهاند. وی تصریح کرد: «به نظر نمیرسد دانشگاهها چیزی در ارتباط با غزه، پستهای شبکههای اجتماعی یا اعتراضات پیدا کرده باشند.»
بورولا گفت که اطلاعات روشنی درباره هدفگیری دانشجویان وجود ندارد، اما برخی از آنها از خاورمیانه و چین آمدهاند.
بازداشت دانشجویان بینالمللی
بازداشت محمود خلیل، فعال فلسطینی از دانشگاه کلمبیا، توسط مأموران مهاجرت و گمرک (ICE) و دستگیریهای دولت ترامپ علیه دانشجویان و اساتید حامی فلسطین، جنجالهایی به پا کرده است.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، با وجود ماده آزادی بیان در قانون اساسی، از بازداشتها دفاع کرد و گفت که ویزای بیش از ۳۰۰ دانشجوی خارجی لغو شده است.
رومیزا اوزتورک، دانشجوی ترکیهای که در دانشگاه تافتس در ماساچوست تحصیل میکرد، نیز در شامگاه ۲۵ مارس هنگام رفتن به افطار با دوستانش توسط ۶ مأمور ماسکدار ICE بازداشت شد و به این لیست اضافه شد.
روبیو اعلام کرد که ویزای دانشجویی اوزتورک لغو شده و او اخراج خواهد شد.
انتهای پیام/
source