Wp Header Logo 2053.png

آرمان امروز : فعالان سیاسی و سیاستمداران سابق کشور پس از گذشت یک روز از مذاکره ایران و آمریکا در ایتالیا ابراز خرسندی کردند و همچنین نسبت به حوادث ناگهانی هشدار دادند.
محمد علی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب، تاکید کرد: عدم ساخت سلاح اتمی از سوی ایران و رفع تحریم های هسته ای از سوی آمریکایی ها به عنوان چارچوب مذاکرات ایران و آمریکا تعیین شده است که بنده فکر می کنم قابل وصول است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی ابطحی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به چشم انداز مذاکرات ایران و آمریکا، بیان کرد: چارچوب مذاکرات ایران با آمریکا کاملا روشن است و بنده فکر می کنم خیلی خوب به طرف چارچوب ها گام برداشته می شود. در خصوص ایران موضوع سلاح اتمی مطرح است که جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده است قصد رسیدن به سلاح اتمی را ندارد. طبیعتا مسیر مذاکرات در این زمینه باز است. نکته ای هم که ایران دنبال می کند، رفع تحریم های هسته ای است. وی در ادامه اظهار کرد: از نگاه بنده این دو چارچوب کاملا روشن و قابل وصول است. به همین دلیل این است که برداشت من و همه این است که  مذاکرات ایران با آمریکا در این چارچوب و با این اهداف می تواند موفقیت آمیز باشد. در خصوص نقش رسانه ها، بنده فکر می کنم که رسانه نباید خیلی مورد توجه مذاکره کنندگان باشد، اما رسانه می تواند بسیار در فضاسازی موثر باشد. مذاکره کنندگان باید بر اساس مبانی جلو بروند. اماطبیعتا هرچه که گفت وگو ها  مثبت پیش برود، احتمال مین گذاری از سوی مین گذاران بزرگ که در راس آن اسرائیل است، وجود دارد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب، تصریح کرد: یکی از طرق مین گذاری ها، انتشار اخبار فیک و سخنان ناصحیح از قول مقامات مذاکره کننده است. این کار خیلی خطرناک است. توضیح ماجرا و روشن کردن واقعیت توسط رسانه ها می تواند خیلی به امید جامعه بدون نشانه ذوق زدگی کمک کند. طبیعتا اصلی ترین انتظاری که طرف ایرانی از این مذاکرات دارد، رفع تحریم ها است؛ چراکه تحریم ها ظالمانه بوده  و فشار سختی به مردم وارد کرده است.
وی تاکید کرد: هر مقداری که تحریم ها کم تر شود، باعث  سربلندی تیم مذاکره کننده و راحتی مردم ایران است. در مورد هسته‌ای نیز من فکر می‌کنم در شرایطی که قرار نیست ما سلاح هسته ای بسازیم، هر تضمینی که در این زمینه داده شود کار مثبت و خوبی است.
احمد زیدآبادی در کانال تلگرامی خودش نوشت: این سطح از پیشرفت در دو دور مذاکره برای من قدری عجیب است، زیرا دو طرفی که مواضع اعلام شده «آنها از هم فاصله» جدی داشته باشد، قاعدتاً مذاکرات‌شان خالی از چالش پیش نمی‌رود و به این سرعت پیشرفت نمی‌کند.
احمد زیدآبادی فعال سیاسی اصلاح‌طلب با انتشار یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت:
یک مقام بلندپایه آمریکایی مذاکرات رم را همراه با پیشرفتی خوب دانسته و سید عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز اظهارنظر کم و بیش مشابهی داشته است.
این سطح از پیشرفت در دو دور مذاکره برای من قدری عجیب است، زیرا دو طرفی که مواضع اعلام شده آنها از هم فاصله جدی داشته باشد، قاعدتاً مذاکرات‌شان خالی از چالش پیش نمی‌رود و به این سرعت پیشرفت نمی‌کند.
داستان چیست؟ دو طرف هنوز در مرحله بحث بر سر کلیات هستند و وارد جزئیات حساس نشده‌اند؟ یا حرف‌های یکدیگر را به درستی و دقت ادراک نمی‌کنند و با نوعی سوءتفاهم، آنها را مصادره به مطلوب می‌کنند؟ یا اینکه یکی از دو طرف و بلکه هر دو، از مواضع اعلام‌شده عدول کرده‌اند و به قصد دستیابی به توافق سریع از خود انعطاف غیرمترقبه نشان می‌دهند؟
یا اینکه پیش از آغاز رسمی مذاکرات، با تلاش میانجی‌ها برخی توافقات به صورت محرمانه به انجام رسیده و کار را ساده کرده است؟
امیدوارم داستان مربوط به دو مورد اول نباشد و مذاکرات با همین سرعت به زودی به نتیجه برسد چون به نتیجه رسیدن آن برای ایران و منطقه و جهان خیر است و شر بزرگی را از سر هر سه برمی‌دارد و شروران را منزوی می‌کند.
همچنین علی مطهری نیز به دور دوم مذاکرات واکنش نشات داد.
نایب‌ رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با مهم ارزیابی کردن رابطه ایران و عربستان،گفت: بهبود این مناسبات می‌تواند در مذاکرات ایران و آمریکا و جنگ غزه تأثیر مثبت داشته باشد.
نایب‌ رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی با مهم ارزیابی کردن رابطه ایران و عربستان،گفت: بهبود این مناسبات می‌تواند در مذاکرات ایران و آمریکا و جنگ غزه تأثیر مثبت داشته باشد.
در پی سفر خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان سعودی به کشورمان و دیدار وی با مقام‌های بلندپایه نظام با هدف تقویت روابط دوجانبه در گفت‌وگوی کوتاهی با علی مطهری نایب‌رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی اهمیت تقویت مناسبات با عربستان را بررسی کردیم.
وی با مهم ارزیابی کردن روابط ایران و عربستان گفت: ارتباط با عربستان اتفاق بسیار مهمی است که به‌ویژه در شرایط فعلی حتی می‌تواند در مذاکرات هسته‌ای ما با آمریکا هم مفید واقع شود.
مطهری با بیان این‌که بهبود روابط ایران و عربستان می‌توانست سال‌ها قبل انجام شود و تا حدودی در این مسأله کوتاهی شده است، ابراز امیدواری کرد روندی که از چند سال پیش آغاز شده تقویت شود.
نایب‌رئیس اسبق مجلس در تشریح جایگاه عربستان در منطقه غرب آسیا اظهارداشت: این کشور در منطقه دو جنبه قابل توجه دارد؛ نخست قدرت اقتصادی و جایگاه سیاسی عربستان است که از این لحاظ کشور تأثیرگذاری در منطقه به حساب می‌آید. دوم جایگاه مذهبی این کشور است که بسیاری از کشورهای اسلامی منطقه در مواضع خودشان تابع عربستان هستند، از این‌رو تقویت روابط ما با عربستان می تواند بهبود مناسبات ما با سایر کشورهای منطقه را نیز در پی داشته باشد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *