Wp Header Logo 2058.png

آرمان امروز-سرویس‌ دیپلماسی: حدود ۴۸ ساعت دیگر مذاکرات فنی ایران و آمریکا در سطح کارشناسی برای محدودسازی فعالیت های هسته ای ایران و رفع تحریم ها آغاز می شود.
در این راستا سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به تشریح جزییات مذاکرات رم از زبان غریب آبادی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه پرداخت و گفت: جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات جدی است و خواهان تأخیر نیست و طرف مقابل هم باید جدیت خود را نشان بدهد و تحت فشار برخی قرار نگیرد که به دنبال تخریب مذاکرات هستند.
در مذاکرات رم روی چارچوب کلی و دستور کار و گفت‌وگوی های فنی گفت‌وگو صورت گرفت و تفاهم شد. پیشنهادهای ایران که در چارچوب نظام و مصوبات نهادهای بالادستی تدوین شده، مشخص است و از نظر ایران تحریم ها باید برداشته شود و این باید منجر به انتفاع اقتصادی ملت ایران شود به عبارت دیگر باید رفع تحریم به گونه‌ای باشد که منجر به انتفاع اقتصادی ملت ایران شود.
در همین رابطه معاون وزیر خارجه گفت که ما بر سر اصل حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم مذاکره نمی‌کنیم و غنی‌سازی اورانیوم جز خطوط قرمز ماست. ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نیست و غنی سازی اورانیوم هم با اهداف صلح آمیز در کشورمان انجام می‌شود. جلسات کارشناسی و فنی با هدف استخراج جزئیات مذاکرات، روز چهارشنبه هفته جاری به صورت غیر مستقیم در مسقط برگزار خواهد شد؛ لذا فعلا در حال استخراج اصول کلی مذاکرات هستیم.
غریب آبادی بیان کرد که مبانی تحریم یعنی قوانین تحریمی کنگره و دستورات اجرایی رئیس جمهور باید لغو شود و روز چهارشنبه در مورد مسائل اینچنینی مذاکره می شود.
در این راستا شنیده شده که تل‌آویو که از زمان آغاز مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران تلاش کرده بر موضع مقام‌های آمریکایی اثر بگذارد و در این راستا با «استیو ویتکاف» مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در این مذاکرات دیدارهایی محرمانه داشته، نتوانسته او را مجاب کند مواضع خود را تغییر دهد.
دیدگاه خوب ایران به دور دوم مذاکرات، نپرداختن آمریکا به برخی جزئیات و برنامه‌ریزی برای برگزاری دور سوم مذاکرات در هفته آتی و دیگر جزئیات نشان می‌دهد که بارنیا و درمر در ماموریت خود موفق نشده‌اند، اگرچه اسرائیل امید خود را تا زمانی که توافق جدید و متوسطی امضا شود، حفظ خواهد کرد.
درگذشته، از بارنیا، «یوسی کوهن»، «تامیر پاردو» و «مئیر داگان» روسای پیشین موساد گاهی برای تحت تاثیر قرار دادن مواضع مقام‌های آمریکایی از طریق ارائه برخی اطلاعات استثنایی جدید در برهه‌هایی حساس درباره خطرات ادعایی برنامه هسته‌ای ایران، استفاده می‌شد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *