معاون غذا و داروی علوم پزشکی کرمان گفت: امروز استفاده از محصولات تراریخته یک ضرورت جهانی و اجتنابناپذیر است اما مشخصات این محصولات باید اعلام شود.
به گزارش تسنیم، علی اسدیزاده در نشست خبری هفته سلامت، با اشاره به دغدغههای مردم در خصوص محصولات تراریخته و فرآوردههای سلامتمحور، بر ضرورت شفافسازی اطلاعات برای مصرفکنندگان تأکید کرد و اظهار داشت: اینکه استفاده از این محصولات اجتنابناپذیر باشد، بهمعنای نادیده گرفتن حقوق مصرفکننده نیست و ما موظفیم براساس قوانین جهانی و داخلی، مشخصات این محصولات را بهصورت شفاف روی برچسبها اعلام کنیم تا مردم بتوانند آگاهانه تصمیم بگیرند که از آن استفاده کنند یا نه.
وی با بیان اینکه امروزه در دنیای امروز، تولید محصولات کشاورزی بدون بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند تراریختهها ممکن نیست، گفت: با جمعیتی که امروز کره زمین دارد، کشاورزی سنتی پاسخگوی نیازها نخواهد بود و استفاده از محصولات تراریخته یک ضرورت جهانی است، نه یک انتخاب ساده.
اسدیزاده تأکید کرد: تمام محصولاتی که مجوز ورود به بازار را دریافت میکنند، از نظر ایمنی و سلامت مورد بررسی قرار میگیرند و تاکنون هیچ مستند علمی معتبری که ثابت کند محصولات تراریخته دارای اثرات منفی بر سلامت انسان هستند، ارائه نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود از سامانه جامع ttac.ir بهعنوان ابزار اعتمادساز در حوزه دارو و کالاهای سلامتمحور یاد کرد و با معرفی سامانه جامع ttac.ir و اپلیکیشن همراه آن، گفت: با وجود گذشت چند سال از راهاندازی این سامانه، متأسفانه هنوز بسیاری از مردم از وجود آن بیخبرند در حالی که این ابزار میتواند بسیاری از سؤالات و دغدغههای آنان را درباره دارو، تجهیزات پزشکی و حتی محصولات آرایشی ـ بهداشتی برطرف کند.
اسدیزاده افزود: سامانه TTAC امکانات گستردهای در اختیار کاربران قرار میدهد؛ از جمله جستوجوی داروخانههای نزدیک، مشاهده اطلاعات دارویی (مانند کارکرد، بستهبندی و قیمت)، اطلاع از آخرین بهروزرسانیها و همچنین بررسی موجودی اقلامی مانند دارو یا شیر خشک در داروخانهها بر اساس آخرین ثبت فروش.
معاون غذا و داروی علوم پزشکی کرمان با اشاره به امکان بررسی اصالت محصولات از طریق کد 16رقمی برچسب اصالت، توضیح داد: کافی است کد درجشده روی برچسب محصول را در سامانه وارد کنید تا متوجه شوید این کالا قانونی و تأییدشده است یا قاچاق؛ این قابلیت برای دارو، مکمل، لوازم آرایشی و بهداشتی، و حتی مواد غذایی کاربرد دارد.
وی نقش رسانهها را در افزایش آگاهی عمومی کلیدی دانست و گفت: اگر سامانههایی مانند TTAC بهدرستی به مردم معرفی شوند، هم میزان مراجعات غیرضروری به داروخانهها کاهش مییابد، هم اعتماد عمومی به حوزه سلامت تقویت میشود، در واقع، ما با ابزارهایی مانند این سامانه میتوانیم بین مردم و نظام سلامت یک پل ارتباطی دقیق و قابل اعتماد بسازیم.
source