به گزارش شهرآرانیوز، در روزگاری که رقابتهای حرفهای گاه فرصتی برای تنفس و تجربه باقی نمیگذارند، «هفته فیلم و عکس مشهد» بهانهای است برای مکث، دیدن و شنیدن؛ محفلی بیداوری و بیجایزه که فرصتی فراهم میآورد تا فیلمسازان تازهنفس و هنرجویان جوان، آثار خود را با همنسلان خود به اشتراک بگذارند، نقد بشنوند، یاد بگیرند و مسیر یکساله خود را مرور کنند. این رویداد سالانه، که حالا به بیستونهمین دوره خود رسیده، امسال همزمان با روز ملی خلیج فارس برگزار میشود و تلاش دارد با بهرهگیری از کارگاهها، نشستهای تخصصی و نمایش آثار، زمینهای برای رشد و گفتوگوی بیشتر در بدنه سینمای جوان فراهم کند. در گفتوگویی که پیش رو دارید، محمد مداححسینی، مدیر انجمن سینمای جوانان مشهد از جزئیات این رویداد فرهنگی میگوید.
محمد مداححسینی، درباره برگزاری بیستونهمین هفته فیلم و عکس مشهد توضیح میدهد: این رویداد یک برنامه سالانه در تقویم دفاتر استانی انجمن سینمای جوانان ایران است که در شرح وظایف هر دفتر قرار دارد؛ به این معنا که هر دفتر موظف است سالانه یک هفته فیلم و عکس برگزار کند.
او با اشاره به هدف اصلی این رویداد اضافه میکند: هدف اصلی از برگزاری هفته فیلم و عکس را فراهم آوردن فرصتی برای هنرجویان و فیلمسازان جوان است تا آثار یکدیگر را ببینند. این برنامه ساختار رقابتی ندارد؛ زیرا قرار است هنرمندانی که هنوز وارد فضای حرفهای سینما نشدهاند، آثار خود را در معرض دید و داوری همدیگر قرار دهند. به همین دلیل، این هفته بستری برای تبادل تجربه میان نوآموزان و آغازگران سینما فراهم میآورد.
مدیر انجمن سینمای جوان مشهد با اشاره به تمایز هفته فیلم و عکس امسال نسبت به دورههای پیشین، میگوید: امسال برای تمامی آثار، جلسه نقد و بررسی در نظر گرفتهایم که هر شب پس از پایان باکسهای نمایش فیلم، برگزار میشود. این نشستها با حضور اساتید حوزه سینما و تمرکز بر تحلیل فنی آثار انجام خواهد شد. همچنین چند کارگاه آموزشی از جمله کارگاه هوش مصنوعی در حوزه سینما و عکاسی در نظر گرفته شده است.
مداححسینی بیان میکند: بیش از ۱۰۰ فیلم در قالب مدیومهای مستند، داستانی، تجربی و انیمیشن به دبیرخانه رسیده که از این میان حدود ۷۰ فیلم در شش باکس نمایشی به اکران درمیآیند. تنها فیلمهایی حذف شدهاند که یا از نظر فنی در سطح بسیار نازلی بودهاند یا با ارزشهای فرهنگی و اجتماعی خراسان رضوی همخوانی نداشتهاند و بهدلایل نظارتی اجازه اکران نیافتهاند.
او با اشاره به نامگذاری این هفته به «هفته فیلم و عکس خلیج فارس»، خاطرنشان میکند: خلیج فارس برای ما یک نماد جغرافیایی، ملی، تاریخی و دینی است. مناسبت این نامگذاری، ۱۰ اردیبهشت، روز ملی خلیج فارس است که با سالگرد عملیات بیتالمقدس نیز همزمان شده است؛ عملیاتی که منجر به آزادسازی خرمشهر شد و پیوندی تاریخی و فرهنگی میان هویت ملی و دینی ما برقرار میسازد.
مدیر انجمن سینمای جوان مشهد درباره اثرگذاری چنین رویدادی بر ارتقای سطح کیفی سینماگران جوان مشهد، ادامه میدهد: پیش از هر چیز، فیلمسازان میتوانند از نتایج و دستاوردهای خود و دیگران آگاه شوند. این نوعی حسابرسی سالانه از مسیر حرفهای آنان است. در کنار آن، این رویداد فرصتی است برای ارتباطگیری، دیدار و آشنایی دوباره میان هنرمندان جوان و تبادل تجربه میان آنان.
مداححسینی حضور علاقهمندان سینما در این رویداد را آزاد اعلام کرده و میگوید: مخاطبان میتوانند با دیدن پوسترها و دریافت اطلاعات مربوطه، در این هفته شرکت کنند. ورود برای عموم آزاد است و با افتخار میزبان علاقهمندان خواهیم بود.
او در پایان تأکید میکند: اگر سینما در شهری مانند مشهد رشد کند، این رشد به نفع تمام فعالان آن خواهد بود. ممکن است من فیلمساز باشم و فیلم خوبی بسازم، اما ارزش و تأثیر آن تنها به من بازنمیگردد، بلکه کل جامعه سینمایی آن شهر از آن منتفع خواهد شد. ما در انجمن سینمای جوانان، به دنبال ترویج نگاهی هستیم که در آن موفقیت دیگران، زمینهساز موفقیت ما نیز باشد. به همین دلیل از همه فعالان فرهنگی و هنری دعوت میکنم که در این هفته همراه ما باشند.
source