Wp Header Logo 2596.png

آرمان امروز-سرویس دیپلماسی: مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور با انتشار یادداشتی در حساب کاربری خود در شبکه ایکش نوشت:دکتر پزشکیان به دعوت رئیس‌جمهور آذربایجان ۸ اردیبهشت برای انجام سفری رسمی عازم باکو خواهد شد. برنامه‌های متعددی پیش‌بینی شده و امید می‌رود شاهد فصل جدیدی از گسترش همکاری‌ها میان دو کشور برادر با پیوند‌های عمیق تاریخی، در همه عرصه‌ها از جمله بازرگانی و استان‌های مرزی باشیم. این سفر ممکن است نقطه‌عطفی در روابط پیچیده، اما ریشه‌دار بین دو کشور همسایه باشد. هیئت ایرانی که حدود ۱۲۰ نفر شامل رهبران کسب‌وکار، استانداران استان‌های شمال‌غربی ایران و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران و جمهوری آذربایجان خواهد بود، به طور قابل توجهی بزرگ است. برای باکو و تهران، این سفر تنها جنبه تشریفاتی ندارد. این فرصتی است برای از سرگیری روابط، تعمیق تجارت و نشان دادن اراده جدی برای همکاری در زمینه‌هایی که منافع مشترک واضح‌تر از تنش‌های گذشته است. یکی از مؤلفه‌های کلیدی این سفر را باید در چهارچوب سیاست خارجی متوازن جمهوری اسلامی ایران تحلیل کرد؛ سیاستی که تلاش دارد همزمان با تقویت روابط با کشورهای مختلف جهان، مناسبات با کشورهای همسایه و منطقه را نیز در اولویت قرار دهد. سفر رئیس ‌جمهوری به باکو در ادامه تعاملات سطح بالای دولت با کشورهای آسیای میانه مانند ترکمنستان و تاجیکستان و پیش‌تر عراق، بیانگر عزم دولت چهاردهم جهت معماری نوین در روابط منطقه‌ای و همسایگی است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر این اصل پایبند بوده است که روابط خود با همسایگان را بر اساس منافع مشترک و فارغ از تأثیرپذیری از عوامل ثالث پیش ببرد. در همین راستا تهران در مواجهه با تحولات قفقاز جنوبی نیز سیاستی بر پایه عقلانیت، احترام به تمامیت ارضی کشورها و حمایت از صلح پایدار در منطقه اتخاذ کرده است.
باکو و تهران با وجود برخی مسائل که موجب تنش شده بود، روابط اقتصادی و تجاری خود را ادامه دادند.
آذربایجان که هنوز از ارمنستان پاسخ مثبتی در خصوص کریدور زنگزور دریافت نکرده است، در مورد ساخت مسیر و پل‌های جدید بین استان‌های غربی این کشور و نخجوان از طریق ایران به توافق رسید.
همچنین آذربایجان و ایران به همراه روسیه، تفاهم‌نامه‌ای سه‌جانبه برای توسعه کریدور حمل‌ونقل شمال-جنوب امضاء کردند.
روند ساخت سد قیز قلعه‌سی خداآفرین بر روی رودخانه ارس، به‌طور مشترک توسط ایران و آذربایجان آغاز شد.
پزشکیان پیش از سفر به آذربایجان در مصاحبه‌ای با رسانه‌های ایران گفت: جمهوری آذربایجان و ایران پاره‌های یک پیکرند و مردم دو سوی مرز منافع متقابل گسترده‌ای با یکدیگر دارند که بر بستر علائق و دوستی‌های عمیق هزاران ساله استوار شده است. پزشکیان با اشاره به توضیحات ارائه شده در جلسه‌ای درباره رفع برخی سوءتفاهمات و مشکلات در روابط دو کشور، افزود: زمینه‌ها و ظرفیت‌های تعاملات میان دو کشور و دو ملت بسیار گسترده، عمیق و متنوع است و با تداوم روند فعلی ترمیم روابط فی‌مابین، در زمانی کوتاه شاهد شکوفایی این ظرفیت‌ها و ارتقای سریع و جدی سطح روابط و همکاری‌ها خواهیم بود.
وی ادامه داد: با توجه به رایزنی‌های صورت گرفته و مقدمات تمهید شده، با انجام این سفر روند تعمیق روابط و گسترش همکاری‌ها میان بخش‌های دولتی، خصوصی و مردمی در عرصه‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، گردشگری و سیاسی به طرز چشمگیری تسهیل و تسریع می‌شود.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *