Wp Header Logo 2725.png

گزارش «آرمان امروز» از همدلی ایرانیان در زمان بحران

آرمان امروز- محمد سعید رضائی: وقتی انفجار رخ داد، چنگال‌های زمان، دشمن اصلی جان‌ها بود؛ چراکه هر ثانیه در این شرایط بحرانی اهمیت داشت و تاخیر می‌توانست به فاجعه‌ای بزرگ‌تر منجر شود اما مسئولان به محض وقوع حادثه، تمام ظرفیت‌ها را به‌کار گرفتند. بلافاصله پس از وقوع انفجار، نیروهای امدادی و نظامی وارد عمل شدند. نیروی دریایی سپاه‌پاسداران به‌سرعت تجهیزات خود را آماده کرد و نیروهای آتش‌نشانی، امدادگرها و پزشکان به محل حادثه اعزام شدند. از آنجا که منابع زمینی به‌تنهایی برای مهار این حریق کافی نبودند و احتمال گسترش آتش وجود داشت، اعزام بالگردها یک ضرورت بود که به همین منظور، کمتر از دو ساعت هواپیماهای ایلیوشین سپاه که قادر به حمل حجم زیادی آب از دریا بودند، برای اطفای حریق وارد عمل شدند. اعزام بالگردهای آتش‌نشان، خودروهای مجهز به فوم اطفای حریق و اقلام امدادی از استان‌های کرمان، فارس و بوشهر از جمله اقدامات قابل‌توجه دیگر در این مرحله بود. همزمان با تلاش‌های همه‌جانبه و اجرایی برای مهار آتش، شورای‌عالی مدیریت بحران کشور نیز با تشکیل جلسات فوری توانست منابع ملی و منطقه‌ای را به‌سرعت بسیج کند که همین اقدام در مهار بخش قابل‌توجهی از آتش‌سوزی تا بامداد ۷ اردیبهشت نقش کلیدی داشت.
در لحظه‌هایی که آتش، دود و نگرانی سراسر بندرعباس را فراگرفته بود، مردم، پیش از هر نهاد رسمی، خود را به خط مقدم رساندند. صبح زود، مقابل پایگاه انتقال خون بندرعباس، صف‌هایی شکل گرفت که به چشم نمی‌آمد کجا شروع می‌شود و کجا پایان می‌یابد. بیش از ۱۰۰۰ نفر آمده بودند تا در کمک به مردم آسیب‌دیده نقش داشته باشند. البته مردم سایر استان‌ها نیز بیکار ننشستند؛ چراکه بنابر اعلام روابط‌عمومی وزارت بهداشت ۱۱۹۵ واحد ‎خون از سراسر کشور نیز به هرمزگان ارسال شد. در این میان مغازه‌ها، نانوایی‌ها و فروشگاه‌های کوچک و بزرگ هم سکوت نکردند. طبق مشاهدات عینی، بلافاصله سبدهای پر از آب‌معدنی، نان، خرما، دارو و اقلام بهداشتی، آماده و به پایگاه‌های امدادی ارسال شد. گروه‌های جهادی و بسیجی نیز بی‌ادعا پا به پای امدادگران در میدان حضور داشتند. از توزیع غذا و دارو گرفته تا کمک به آواربرداری و انتقال مجروحان.اما در آن‌سوی ماجرا، کاربران فضای مجازی نیز سوگوار هموطنان‌مان بودند به‌طوری‌که شبکه‌های اجتماعی به نبض تپنده کمک‌رسانی تبدیل شدند. تنها دقایقی بعد از وقوع این حادثه، هشتگ‌های «بندر رجایی»، «اسکله شهید رجایی» و «بندرعباس در صدر پرکاربردترین هشتگ‌های شبکه اجتماعی ایکس فارسی قرار گرفت و ساعاتی پس از این حادثه، موج همدردی از سوی کاربران به‌راه افتاد. هر کسی که نیازی داشت یا می‌توانست کمکی کند، تنها با چند خط پیام، صدها نفر را با خود همراه می‌کرد. گروه‌هایی برای جمع‌آوری کمک، اطلاع‌رسانی وضعیت مجروحان، جست‌وجوی خانواده‌ها و حتی تأمین تجهیزات کمیاب ایجاد شد. بسیاری از چهره‌های مشهور نیز در حساب‌های کاربری خود در پلتفرم‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی به ملت ایران و مردم بندرعباس تسلیت گفته و از مردم خواستند تا برای اهالی بندرعباس دعا کنند. این همدلی و حمایت‌های مردمی به‌گونه‌ای بود که گویی تمام ایران، یک‌صدا در کنار بندرعباس ایستاده‌اند. البته در کنار کمک‌های عملیاتی، ابعاد اجتماعی حادثه نیز مورد توجه است. هنوز مدتی از این اتفاق نگذشته بود که تیم‌های روان‌شناسی و مشاوره برای کمک به خانواده‌های قربانیان اعزام شدند تا در این شرایط بحرانی، از نظر روانی و اجتماعی، حمایت‌های لازم را ارائه دهند. علاوه‌بر ظرفیت کامل مراکز اورژانس اجتماعی، روز گذشته نیز ‌رئیس ستاد مدیریت بحران سازمان بهزیستی اعلام کرد که خطوط ارتباطی ۱۲۳، ۱۴۸۰، مراکز مشاوره دولتی و غیردولتی و تیم‌های تخصصی مداخله در بحران (محب) با ۸۰ عضو آماده ارائه خدمات روانشناختی به آسیب‌دیدگان هستند.

زخم بندر، غم کوچه

وحید استرون : در آستانه روز ملی خلیج فارس، زخم کاری بر پیکر این میراث کهن وارد شد، زخمی که بردل تک تک مردم ایران نشست، تا این روزها همه سیاه پوش «هرمزگان» با پیام «هرمزگان تسلیت» باشند. اندوه و غم این انفجار و پس از جنگ تحمیلی، تا کنون خلیج فارس آن را تجربه نکرده بود، تا «کوچه»های بوشهر هم امتداد داشت و مردم این مهربان بوشهر نیز به سوگ همسایه خود به مانند اکثر مردم ایران نشستند. سکوت فستیوال کوچه که برگزار کنندگان آن، برای برپایی آن در آستانه روز خلیج فارس، زحمات بسیاری کشیدند، دارای نکات مهمی برای بود. زمانی که این فستیوال با یک بیانیه اعلام کرد: « جنوب خونهایه با یه نخلی وسطش، یه کُناری گوشهش، یه قایقِ کهنهای کُنجش. یه اتاقیش اهوازه، یکیش بوشهره، یه بزرگ و پهن و قشنگیش بندرعباسه. خونهای که یه چیشش گریهس، دیگه دست و نی و نای نداره. کوچه رو به شرق، رو به بندر، زانو بغل میگیره و از منتهیالیه شادی رو به نهایت غم سکوت میکنه. روزهای دلخوشی ایران رو چشم به راهیم. امشو تو حیاط مدرسه سعادت دور هم جمع میشیم و داستان آخر رو میخونیم و دست خدا میسپاریمتون و رو به روزهایی که خالقش الرحمنالراحمین است دلخوش به قشنگی ایران، میریم سمت زندگیهامون.» در لابه لای کلمات این بیانیه می توان صفا و وفای مردم خونگرم بوشهر را دید، مردمی که برایشان تفاوتی ندارد که یکسال برای برای گزاری یک جشنواره تلاش کنند، ماه ها درگیر مجوز باشند و هفته ها با افراد و جریانات سیاسی دلواپس مبارزه کنند تا آنها مجوزشان و این جشنواره فرهنگی را به رسمیت بشناسند، داغ هموطن از هر اتفاقی مهمتر و دردناکتر است. کوچه تعطیل شد که بوشهر این پیام را به ایران برساند که تک تک مردم استان بوشهر، در غم مردم استان هرمزگان که آنها نیز همسایه دریا و زیر چتر خلیج فارس هستند، شریکند و برای تبدیل «سور» به «سوگ» فقط یک «گ» گریه اختلاف دارد.

The post قلب ایـران «بـرای بندرعباس» تپید appeared first on روزنامه آرمان امروز.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *