وی با قدردانی از تلاش سترگ علامه امینی در نگارش الغدیر افزود: باید بسیاری از ابعاد جهانی و تمدنی شخصیت علی (ع) نیز در یک مجموعه گردآوری و منتشر شود.
وی نخستین امام شیعیان را الگوی مدیریت،کشورداری، عدالت اجتماعی و وحدت دانست و گفت: حضرت در خطبه ۱۲۷ نهجالبلاغه پس از توصیه به وحدت میفرمایند یعنی از تفرقه بپرهیزید، زیرا کسانی که از جماعت فاصله میگیرند، طعمه شیطان میشوند.
وی همچنین ادامه داد: حضرت میفرماید: اگر کسانی بخواهند در جامعه اسلامی فتنهانگیزی و اختلافافکنی کنند و جامعه را شقهشقه کنند، حتی اگر لباس دین بر تن داشته باشند، باید با قاطعیت با آنها برخورد شود، این سخنان باید به گوش دیگران برسد.
وی ذکر این نکته که باید با مسلمانان و همکیشان جامعه با شرح صدر و تحمل دیدگاههای متفاوت، مسیر مشورت و همدلی را پیش گرفت گفت:
باید با محبت با برادر مسلمان رفتار کرد، حتی به ما سفارش شده که بدی را با خوبی پاسخ دهیم.
وی افزود: اما در مقابل بیگانگان، حضرت میفرمایند باید محکم ایستاد و پاسخ قاطع داد، سنگ را از همانجا که آمده، بازگردانید، همچنین فرمودند ستم را جز ملت فرومایه نمیپذیرد، این سخنان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: یکی از سخنان نورانی حضرت در مسائل اجتماعی جامعه این است که هیچ تازیانهای دردناکتر از فقر نیست.
آیتالله جوادی آملی بیان کرد: فقر مرگ بزرگ است، اگر جامعهای دچار فقر میشود، بهدلیل نبودن عدالت در توزیع ثروت در آن جامعه است، این مباحث اجتماعی نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی یادآور شد: این اصل که حضرت فرمودهاند، همه مردم آزادند سالهاست در کتابها خاک میخورد و مورد توجه قرار نگرفته است، امروز باید این مباحث بهصورت جدی و عملیاتی مطرح شود و پیام های آن حضرت را به گوش جهان رساند.
انتهای پیام/
source