
به گفته احسان نوری، مدیرعامل استارتاپ استودیو «چینووا»، وضعیت اکوسیستم استارتاپی و فناوری کشور در حال حاضر درگیر پیچیدگیهای متعددی همچون خروج سرمایهگذاران، خروج نیروی انسانی و چالشهای تشکیل تیمهای تخصصی است اما با این وجود کارآفرینان حتی با وجود چنین شرایط سختی محکوم به امیدواری هستند و میتوانند از روشاهای مختلف به اهدافشان برسند.
استارتاپ استودیو «چینووا» امسال و با حضور چهار استارتاپ «نواپی»، «پلاریوم»، «مومنت اسپورت»، و «ایندیفای» حضور پررنگی در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ داشت. به همین بهانه و در حاشیه این نمایشگاه، گفتوگویی داشتیم با مدیرعامل این مجموعه که در ادامه میخوانید.
وضعیت نمایشگاه اینوتکس امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟
سال اول حضور در نمایشگاه تجربه خوبی برای ما بود و البته طبیعی است که هر سال، نمایشگاهها با افزایش تجربه بهبود یابند. با این حال، شخصاً انتظار داشتم کیفیت برگزاری و طراحی سالنها در سطح بالاتری باشد. قطعاً زحمات زیادی کشیده شده، اما به عنوان یک مشارکتکننده، حس کردم که بخشهایی از رویداد میتوانست حرفهایتر اجرا شود. علاوه بر این، شاهد کاهش مشارکت برخی از نهادها و بازیگران مهم اکوسیستم نوآوری بودیم که معمولاً در چنین نمایشگاههایی حضور دارند. این عدم حضور میتواند به معنای کاهش انگیزه آنها برای مشارکت باشد و بهتدریج باعث تضعیف بسترهای شبکهسازی و فرصتهای رشد برای استارتاپها و جوانان علاقهمند شود.
کمی از چینوا و نقش استارتاپ استودیو برایمان بگویید.
در مورد نقش استارتاپ استودیو باید توضیح بدهم که برخلاف شتابدهندهها که معمولاً با یک تیم و محصول اولیه مواجهاند، استارتاپ استودیو جاییست که با مسئله یا ایده وارد میشوید و در طی یک فرایند، تبدیل به یک کسبوکار میشوید. ما در چینوا تمام مراحل ساخت استارتاپ را از صفر تا شکلگیری تیم، مدل کسبوکار و محصول انجام میدهیم. به همین دلیل ادعا میکنیم خروجیهای ما کیفیت بالاتری دارند و هدفمان تکثیر تجربه موفق کارآفرینی در مقیاس بزرگتر است.
چینوا برای آینده چه برنامههایی دارد؟
ما امسال برای نخستینبار با برند «چینوا» در نمایشگاه اینوتکس حاضر شدیم. معرفی رسمی چینوا را از نیمه دوم سال گذشته آغاز کردیم و حالا حضور پررنگتری در فضای نوآوری کشور داریم. برنامه ما این است که «استارتاپ استودیو چینوا» را به عنوان کارخانهای برای حل مسائل سازمانی معرفی کنیم؛ جایی که سازمانها بتوانند چالشهای خود را به ما بسپارند و ما با رویکردی چابک، خلاق و ریسکپذیر برای آنها راهحل طراحی کنیم. همچنین تلاش داریم سرمایهگذاران را جذب کنیم تا با اطمینان از کیفیت خروجیهای ما، وارد فضای حمایت از استارتاپها شوند. در نهایت، چینوا بستری است برای شکلگیری تیمهای قوی، بهویژه همبنیانگذاران، تا در فضای امنتر و تجربهمحور، مسیر رشد استارتاپها را همراهی کنند.
پیشبینی شما از آینده اکوسیستم نوآوری کشور چیست؟
با توجه به شرایط اقتصادی، تحریمها و محدودیتهای زیرساختی، واقعاً نمیتوان پیشبینی دقیقی درباره آینده داشت. اما دو دلیل اصلی وجود دارد که من را امیدوار نگه میدارد: اول اینکه ما هنوز اینجا هستیم و تلاش میکنیم. دوم اینکه ذهنیت کارآفرینی یعنی امید به یافتن راهحل، حتی در سختترین شرایط. البته پیچیدگیها زیاد شدهاند؛ از خروج برخی سرمایهگذاران گرفته تا دشواری در تشکیل تیمهای تخصصی. اما ما متوقف نشدهایم و باور داریم با ادامه تلاش، حتی در این فضای سخت، میتوانیم به اهدافمان برسیم.
source