آرمان امروز : معاملهگران ارزی با چشمی به تحولات دیپلماتیک و نگاهی به اخبار سیاسی، ترجیح دادند فعلاً به جای هجومی پرریسک، در موقعیت «انتظار تاکتیکی» باقی بمانند. در شرایطی که سیگنالهای متضاد از مذاکرات ایران و آمریکا، همچنان فضای بازار را در وضعیت بلاتکلیفی نگه داشته، این پرسش مطرح است؛ آیا دلار آماده تغییر فاز است یا عقبنشینی معنادار؟
بازار ارز در حالی معاملات روز را آغاز میکند که روز یکشنبه در فضایی آمیخته از احتیاط و نگرانی به کار خود ادامه داد. قیمت دلار با ثبت نوسان محدود در کانال ششم کریدور هشتم، در موقعیت تثبیت قرار گرفت؛ وضعیتی که از سوی بسیاری از معاملهگران به عنوان «حالت انتظار» در آستانه تحولات دیپلماتیک توصیف شد. فعالان بازار با پیگیری پیوسته اخبار مذاکرات میان تهران و واشنگتن، موقتا از تحرکات سنگین در موقعیتهای خرید یا فروش خودداری کردهاند. تحلیلگران معتقدند تا زمان شفاف شدن مسیر مذاکرات، بازار در سطوح فعلی باقی خواهد ماند. در عین حال، اخبار سیاسی باعث شده تا فضای احتیاط سنگینتری بر بازار حاکم شود. برخلاف روزهایی که با آغاز مذاکرات، فشار روانی کاهش یافته بود، بازگشت نااطمینانیهای ژئوپلیتیکی موجب شده برخی معاملهگران ترجیح دهند از بازار فاصله بگیرند یا با استراتژیهای محافظهکارانه وارد شوند. با این حال، قیمت دلار تهران با ثبات نسبت به روز قبل کار خود را آغاز کرد و با وجود این سکون اولیه، خیلی زود وارد مدار صعودی شد و با عبور از یک سطح مقاومتی، به محدودههای بالاتری در کریدور قیمتی حرکت کرد. این اسکناس سبز در لحظه تنظیم گزارش، در آستانه ورود به پلههای ابتدایی کانال ششم از کریدور هشتم قرار دارد. دلار هرات هم از روز یکشنبه با جهش ابتدایی وارد محدوده بالایی کانال پنجم شد و رشد ۲۰۰ تومانی در ساعات نخست، این اسکناس را به مرز کانال ششم رساند، اما بازار در نیمه دوم روز دچار تردید شد و قیمتها بین نیمه نخست کانال ششم و انتهای کانال قبلی در نوسان باقی ماندند. در لحظه نگارش گزارش، دلار هرات همانند دلار تهران، در پله اول کانال ششم در حال معامله است.
درهم امارات هم روز یکشنبه با گپ مثبت ۲۵۰ تومانی به سطح ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان وارد شد. هرچند در ساعات ابتدایی بازار تا مرز ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومان رشد کرد، اما این افزایش دوام نداشت و قیمت به سطح ابتدایی بازگشت. در نیمه دوم روز، درهم با اصلاح نسبی، تا ۲۳ هزار و ۵۵۰ تومان افت کرد ولی دوباره به سطح ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان برگشت.
از سوی دیگر، در بازار رسمی نرخ دلار با جهش به کانال ۷۱ هزار تومان رسید و ۷۱ هزار و ۹ تومان عرضه شد. نرخ حوالهای این ارز هم وارد کانال ۶۹ هزار تومان شد و در سطح ۶۹ هزار و ۷۵ تومان قرار گرفت. در سوی مقابل، قیمت یورو در بازار رسمی کاهش نسبی را تجربه کرد و به ۸۰ هزار و ۲۴۰ تومان رسید. نرخ حوالهای آن هم ۷۸ هزار و ۵۵ تومان ثبت شد. درهم امارات در بازار رسمی ۱۹ هزار و ۳۳۵ تومان و نرخ حوالهای آن ۱۸ هزار و ۸۰۸ تومان قیمتگذاری شد.
source