Wp Header Logo 1225.png

سه غول فناوری چین شامل هواوی، شیائومی و گروه BBK (مالک OPPO، Vivo و OnePlus) در حال بررسی و توسعه یک سیستم‌عامل جایگزین برای اندروید هستند که کاملاً مستقل از گوگل باشد. این حرکت می‌تواند اکوسیستم اندروید را متزلزل کند و گوگل را از بازار بزرگ چین کنار بگذارد. در این میان، سامسونگ به‌عنوان تنها برند بزرگ باقی‌مانده در کنار گوگل، با تصمیمی استراتژیک مواجه است: وفاداری به اندروید یا ساختن مسیری مستقل.

اندروید ممکن است در آستانه یک کابوس یا حتی یک فاجعه باشد. پس از شوک از دست دادن هواوی به‌دلیل تحریم‌های ایالات متحده، که باعث شد این غول سابق دنیای اندروید مسیر خود را از گوگل جدا کند، اکنون شرایطی در حال شکل‌گیری است که می‌تواند بسیار وخیم‌تر باشد. این رویداد برای گوگل یک عقب‌گرد است، اما برای سامسونگ، اکنون زمان تصمیم‌گیری فرا رسیده است.

حذف هواوی از اکوسیستم اندروید، خود ضربه‌ای قابل توجه به جایگاه جهانی این سیستم‌عامل بود. با اعمال تحریم‌ها و حذف خدمات گوگل از گوشی‌های هواوی، احتمال تقویت مسیر مستقل چین در حوزه فناوری افزایش یافت؛ مسیری که می‌تواند برای صنعت فناوری ایالات متحده چالش‌آفرین باشد. اکنون، پس از گذشت پنج سال، سیستم‌عامل HarmonyOS به هواوی این امکان را داده تا بدون نیاز به اندروید، برای تصاحب رتبه نخست بازار گسترده چین رقابت کند.

اما اکنون، شرکت‌های پیشرو دیگر در بازار چین، یعنی Vivo، Oppo (تحت مالکیت BBK)و شیائومی—که به ترتیب دومین، چهارمین و سومین برند پرفروش گوشی در جهان هستند—ممکن است با یک اقدام غافلگیرکننده، اکوسیستم اندروید را تهدید کنند. به گزارش XiaomiTime، «شایعاتی در فضای فناوری وجود دارد مبنی بر همکاری میان سه شرکت بزرگ فناوری چینی—شیائومی، گروه BBK (مالک OPPO، Vivo و OnePlus) و هواوی—برای توسعه جایگزینی برای اندروید که کاملاً مستقل از گوگل باشد.»

در صورت وقوع این اتفاق، سامسونگ تنها برند بزرگ باقی‌مانده‌ای خواهد بود که همچنان از اندروید استفاده می‌کند. هواوی که قبلاً در صدر بود، اکنون مسیر خود را جدا کرده؛ و اگر شیائومی، ویوو و اوپو نیز همین کار را کنند، تأثیر بزرگی بر بازار خواهد گذاشت. به‌بیان ساده‌تر، این یک تغییر اساسی برای اندروید خواهد بود.

این تهدید تنها متوجه گوگل و اندروید نیست. هفته گذشته، روزنامه South China Morning Post گزارش داد که هواوی اولین لپ‌تاپ خود را با سیستم‌عامل HarmonyOS توسعه داده‌ ، چراکه مجوز استفاده از ویندوز برای آن به پایان رسیده است. این لپ‌تاپ که هنوز نام مشخصی ندارد، با نسخه پنجم HarmonyOS یا همان HarmonyOS Next عرضه خواهد شد، در حالی که اغلب لپ‌تاپ‌های فعلی هواوی همچنان از ویندوز استفاده می‌کنند.

در حوزه گوشی‌های هوشمند، سامسونگ هم‌اکنون بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی اندرویدی است—اگرچه پیش از تحریم‌ها، هواوی به‌طور جدی در رقابت برای جایگاه اول بود. اگر برندهای اصلی دیگر چینی هم اندروید را کنار بگذارند، سامسونگ تنها بازیگر اصلی باقی‌مانده در کنار گوگل خواهد بود.

به‌صورت جداگانه از این ماجرای چین، سامسونگ پیش‌تر نیز از پیروی مداوم از گوگل آسیب دیده است. مثلاً در به‌روزرسانی اندروید ۱۵ شاهد تأخیرهای زیاد سامسونگ نسبت به گوشی‌های پیکسل بودیم. اکنون نیز همین وضعیت در انتشار نسخه بتای اندروید ۱۶ تکرار می‌شود. حتی در به‌روزرسانی‌های امنیتی ماهانه، گوشی‌های پیکسل بسیار سریع‌تر از سایر برندها به‌روزرسانی می‌شوند.

اگر—البته فعلاً این موضوع قطعی نیست—برندهای بزرگ چینی تصمیم بگیرند با هم متحد شوند و یک سیستم‌عامل مشترک بر پایه نسخه پیشرفته HarmonyOS بسازند، سامسونگ در موقعیتی ویژه قرار می‌گیرد. در چنین شرایطی، این شرکت می‌تواند مسیر جدیدی را در همکاری با گوگل انتخاب کند. سامسونگ همچنان قادر خواهد بود از اپلیکیشن‌ها و امکانات هوش مصنوعی گوگل بهره‌مند شود، اما هم‌زمان این امکان را خواهد داشت که اکوسیستم نرم‌افزاری و سخت‌افزاری خود را، شبیه به آنچه اپل یا حتی خود گوگل دارند، توسعه دهد.

واقعیت این است که همواره موقعیت رقابت گوگل با برندهایی چون سامسونگ—درحالی‌که زیرساخت اصلی سیستم‌عامل آن‌ها را نیز تأمین می‌کند—نسبتاً مبهم و نامتوازن بوده است؛ و با پیشرفت سری پیکسل، این تضاد بیشتر به چشم می‌آید. شاید این تغییر اجتناب‌ناپذیر بود. تصور اینکه برندهای چینی برای همیشه وابسته به سیستم‌عامل‌های آمریکایی باقی بمانند، تصوری خام و ساده‌انگارانه بود. اکنون که آن‌ها در حال جدا شدن هستند، سامسونگ در موقعیتی حساس قرار گرفته است. و واقعیت این است که برای گوگل، هیچ کابوس بدتری از این نمی‌توان تصور کرد: اینکه بزرگ‌ترین شرکای سخت‌افزاری‌اش در اندروید، به‌صورت متحد روی گزینه‌ای جایگزین کار کنند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *