Wp Header Logo 1215.png

آرمان امروز : روز گذشته قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی از تدوین نهایی برنامه پنج‌ساله وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خبر داد و بر نقش‌آفرینی استان‌های مرزی در تعاملات منطقه‌ای، همچنین گسترش دیپلماسی فرهنگی از طریق برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی تأکید کرد. علی دارابی، در نشست رسانه‌ای روز جهانی موزه و هفته میراث‌فرهنگی که صبح امروز یک‌شنبه ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در سالن نوروز وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به تکمیل برنامه پنج‌ساله وزارتخانه گفت: تدوین این برنامه از بهمن‌ماه سال گذشته آغاز شد و شامل برنامه‌های عملیاتی ۳۱ استان، پنج معاونت، پنج شرکت و مؤسسه تابع و ۱۲ اداره‌کل تخصصی است که هفته گذشته به سرانجام رسید. وی افزود: این برنامه بر پایه سه محور اصلی تدوین شده است؛ سند چشم‌انداز ۱۰ ساله وزارتخانه، وظایف و مسئولیت‌های مندرج در برنامه هفتم توسعه و همچنین اولویت‌ها و اقتضائات ویژه هر استان.
دارابی با اشاره به هدف‌گذاری راه‌اندازی ۲۰۰ موزه جدید تا پایان این برنامه، از افزایش تعداد موزه‌ها از ۸۰۰ به هزار موزه خبر داد و گفت: جانمایی این موزه‌ها در سطح استان‌ها و شهرستان‌ها انجام شده و به‌زودی جزئیات آن رونمایی خواهد شد. قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ بالغ بر یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال (یک و نیم همت) برای تملک و مرمت بناها تخصیص یافته است، اظهار کرد: این منابع در اختیار استان‌ها قرار گرفته و بخشی از بناها نیز از محل منابع مسئولیت اجتماعی و مشارکت خیرین مرمت می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به الموت، بناهای آسیب‌دیده از سیل در سیستان‌وبلوچستان و ابنیه‌ای در استان ایلام اشاره کرد. وی همچنین از دایر بودن هزار نوروزگاه در نوروز ۱۴۰۴ خبر داد و اعلام کرد: هفته آینده از ۳۰ موزه، پایگاه و بنای تاریخی که بیشترین میزان بازدید را در این ایام داشته‌اند، در راستای ترویج رقابت سالم و الگوسازی، تجلیل خواهد شد. دارابی با اشاره به اینکه سند ملی میراث‌فرهنگی و سند ملی موزه‌داری در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دارد، ابراز امیدواری کرد که این اسناد به‌زودی تصویب و ابلاغ شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات حوزه منابع انسانی اشاره کرد و گفت: تعداد ۴ هزار و ۲۰۰ پست سازمانی برای یگان حفاظت، امین اموال، موزه‌داران و نیروهای تخصصی حوزه میراث‌فرهنگی تعریف شده است که زمینه جذب نیروی جدید و ساماندهی نیروهای موجود را فراهم می‌سازد. وی از حمایت دولت و وزیر در این زمینه قدردانی کرد. دارابی همچنین انتقال موزه قرآن به محل موزه آب را در راستای تسهیل دسترسی عمومی دانست و افزود: موزه آب که پیش‌تر در اختیار وزارت نیرو بود، طی توافقی تحویل وزارت میراث‌فرهنگی شد و این اقدام در مسیر مدیریت یکپارچه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد انجام شده است. قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی از توافق برای واگذاری برخی کاخ‌موزه‌ها از نهاد ریاست‌جمهوری به وزارتخانه نیز خبر داد. دارابی بر اهمیت برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در معرفی تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران تأکید کرد و گفت: هفت کشور از حوزه تمدنی نوروز خواستار برگزاری نمایشگاه‌های مشترک شده‌اند.
وی تجربه موفق نمایشگاه «شکوه ایران باستان» را نمونه‌ای قابل‌توجه خواند و افزود: این نمایشگاه با نمایش ۲۱۶ اثر از دوره ساسانی تا قاجار، بیش از ۵۰ میلیون بازدیدکننده داشت و گامی مهم در عرصه دیپلماسی فرهنگی ایران به شمار می‌آید.
این مقام مسئول همچنین به برگزاری نمایشگاه جدیدی در گوانجو چین اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه ۱۵۱ اثر از موزه‌های ملی تهران و دانشگاه تهران با مجوز شش‌ماهه به نمایش درآمده که برای تمدید آن نیز درخواست‌هایی مطرح شده

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *