فرارو- نمایشگاه کتاب تهران، از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت در مصلی تهران ادامه خواهد داشت. بر اساس آمار رسمی در نمایشگاه کتاب امسال، بیش از ۱۶۵۰ ناشر داخلی و خارجی حضور دارند.
به گزارش فرارو، این نمایشگاه بزرگترین رویداد فرهنگی کشور در حوزه کتاب و نشر است که هرساله با واکنشهای مختلفی از سمت مردم و مسئولین مواجه میشود. در ادامه نگاهی به بخشهای مختلف نمایشگاه کتاب خواهیم داشت.
بخش اول: ورودی
اگر با مترو قصد عزیمت به نمایشگاه کتاب را دارید، نزدیکترین ایستگاه، «شهید بهشتی» است. بعد از خروج از مترو با انبوهی از دست فروشها مواجه میشوید که به امید کسب درآمد اطراف نمایشگاه بساط کردهاند و از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را میفروشند. از در اصلی مصلی که وارد میشوید و با طی مساتی کوتاه غرفههای غذا میرسید، غرفههایی که تعداد آنها هر سال بیشتر و غذاها متنوعتر میشوند. همچنین حضور آمران به معروف در نمایشگاه ملموس است. در حیاط، آلاچیقها و صندلیهایی برای استراحت گذاشته شده و اورژانس و آتش نشانی نیز حضور دارند.
بخش دوم: غرفههای کودک و نوجوان
غرفههای کودک و نوجوان اولین بخشهایی است که میتوانید از آن بازدید کنید. اگر قصد حضور در این بخش را ندارید، به راحتی میتوانید از پلههای ورودی حیاط مصلی وارد سایر قسمتها شوید. در غرفههای کودک و نوجوان رنگها و آهنگها حرف اول را میزنند. هر انتشاراتی که فضای بهتری را برای بچهها فراهم کرده باشد، استقبال کننده بیشتری دارد. همچنین تعداد غرفههای اسباب بازی در نمایشگاه، کم نیست و کتاب به وسیله جانبی این غرفهها تبدیل شده است.
بخش سوم: بخش ناشران عمومی
قسمت ناشران عمومی از همه جا شلوغتر است. از نکات مثبت نمایشگاه امسال، دستگاههایی است، که افراد میتوانند با جستجوی کتاب یا انتشارات، غرفه مورد نظر خود را پیدا کنند. به نظر میرسد در نمایشگاه، سایز و تعداد غرفهها بستگی به بودجه ناشران دارد. برخی از ناشران که بودجه بهتری دارند، بهترین مکانها را با طراحی و دکور اختصاصی در اختیار دارند.
قیمت بالای کتاب باعث شده، نمایشگاه رونق همیشگی را نداشته باشد. همچنین فعال نبودن بنهای کتاب در بخش حضوری نیز دلیل دیگری برای خرید نکردن بازدید کنندهها محسوب میشود. برخی ترجیح میدهند، به جای تحمل شلوغی و سایر مشکلات، کتاب خود را به طور مجازی تهیه و از بنهای خرید استفاده کنند.
بخش چهارم: ناشران بین الملل
در این بخش تعدادی از غرفهها خالی مانده است. عراقیها به عنوان میهمان ویژه حضور دارند. ترکیه بیشترین غرفه را به خود اختصاص داده و یمن با تعداد کتاب کمی در نمایشگاه حضور دارد، اما با قهوه عربی از بازدیدکنندگان استقبال میکند. در غرفههای روسیه و تاجیکستان کسی به عنوان فروشنده و راهنما نبود، از قاره آفریقا و آمریکا نیز کشوری حضور نداشت.
source