حجت الاسلام زکی حسینی، افزود: بنابراین نه تنها الزامی وجود دارد بلکه یک فرضیه است که مسلمانان باید با همدیگر متحد باشند؛ البته وحدت و اتحاد دو مسئله جدا هستند. در وحدت یگانگی کامل و سرتاسری مطرح است و اتحاد دربرگیرنده حفظ یک سلسله اختلافات است که با توجه به اهداف و مخالفان مشترک، جریانات گوناگون در جهان بشریت و یا مستضعفین و مسلمانان با مذاهب مختلف توحیدی، همه گرد یک جبهه مشترک تشکیل اتحاد به وجود می آورند.
وی تصریح کرد: در واقع دستیابی به وحدت مطلوب خواهد بود، البته الزام و اجباری نیست که یکپارچه و سرتاسری این اتصال صورت گیرد. اتحاد امت اسلام شامل استقلال است و به مسلمانان عزت، عدالت و امنیت میدهد و از سویی فقدان اتحاد آسیب پذیری را میافزاید و دیگران، جهان اسلام را در برابر همدیگر قرار میدهند.
حجت الاسلام حسینی ادامه داد: لذا باید مسئله اتحاد را جدی گرفت، در حقیقت اتحاد یک فریضه است که ارمغانهای متعددی از جمله پیشرفت مدنیت را دارد که رفاه و استفاده از ذخایر و منابع طبیعی جهان اسلام را به دنبال دارد؛ لذا در نفاق و اختلاف، وابستگی و سرسپردگی آشکار است و نهفته نیست و طبیعی است که دیگران منافع و اهداف خود را در اولویت قرار میدهند که سبب و ضایع شدن منافع امت اسلام خواهد شد.
وی عنوان کرد: بنابراین ناگزیر هستیم که با همدیگر اتحاد داشته باشیم و برای تقویت و حفظ این اتحاد تاکید بر مشترکات شود و در موضوعات اختلافی نباید بحث ها را در سطح عوام مطرح نمود، بلکه بسیاری از مسائل را در پرتو بحث علیم، مناظره و استدلال و استناد حل و فصل کرد.
https://www.taghribnews.com/images/docs/files/000677/nf00677004-1.mp4
محور مقاومت و پشتیبانی از غزه ، لبنان و یمن اولویت جهان اسلام است
این عالم پژوهشگر شیعه، افزود: یک اصل اولیه است که عقلانیت، استدلال برهان صلح و انعطاف در دین اسلام حرف اول را میزند؛ یک انسان مومن، انسانی است که لطف خدا را بر قهر او مقدم میشمارد؛ (ناامیدم مکن از سابقه لطف ازل تو پس پرده چه دانی که که خوب است و که زشت)، آنهم خدایی که عمدتا لطیف و مهربان ، رحمان و کریم و در عین حال قهار است.
وی ادامه داد: بنابراین یک انسان مومن با توجه به این اصل باید در موارد خاص حافظ نوامیس، قلمرو، عزت و شرافت خود باشد ولو با تحمل درد و شهادت؛ پس یکی از راهها این است، در عین حالی که برای عقلانیت، صلح و سلامتی اولویت قائل هستیم، باید روحیه حماسی، ظلم ستیزی و باطل گریزی را نیز در جامعه مسلمان ترویج کنیم.
مدیر مذهبی مرکز اسلامی نبی اکرم (ص) استرالیا، بیان کرد: در این رابطه علامه اقبال میگوید: (زندگی را رسم و آیین است عشق، اصل تهذیب دین مبین است عشق)، در عین حال این فیلسوف، حکیم و منور و معمار یک مدنیت با اشاره به حدیث رسول خدا(ص) که میفرمایند “در دین من رهبانیت و گوشه گیری نیست، گوشهگیری و رهبانیت دین من جنگ است”، اشاره میکند که اصل اولیه عشق و شوق و محبت و دوستی است، اما گوشه نشینی اسلام بپاخاستن، قیام ، کار و پیکار برای عدالت، حقیقت و رفع ظلم و قساوت است.
وی اضافه کرد: بنابراین یکی از رسالتهای مبلغ، نویسنده و گوینده و هر انسان مسلمان آگاه این است که باید روحیه حماسی داشته باشد و نه انفعالی و خنثی، باید بازیگر صحنه باشیم و نه تماشاگر صحنه؛ علی (علیه السلام) میفرمایند: ( بسا سخنی که بارش آن از یورش بیشتر است)، بنابراین در عرصه های مختلفی که تاثیرگذاری میتواند راهگشا باشد باید کوشش شود که عدلپروری و حقپرستی گسترش یابد و ظلم ستیزی و باطل گریزی شعار و شیوه امت اسلام شود.
این محقق شیعه، تصریح کرد: باید در کالبد آن دسته از مسلمانانی که وجودشان سستی رخنه کرده است، شادابی و طراوت و ایستادگی و مقاومت که مبتنی بر ارزشهای والای عقلانی و برهانی است، بدمیم و به قول امام بزرگوار اینگونه نباشد که ما به اصطلاح سیلی خور دیگران باشیم، خیر هیچ کس اجازه ندارد که به حریم یک انسان دیگر اعم از مسلمان یا غیر مسلمان تجاوز کند.
وی اذعان داشت: امروزه در غزه شاهد تجاوزی با این ابعاد بسیار گسترده و وحشتناک هستیم. اقداماتی وحشیانه و غیر متمدنانه تا آنجا که کلمه مناسبی نیست که عمق لجام گسیختگی این عمل بسیار وحشتناک در تاریخ بسیار کم سابقه است را بیان کرد.
عمل به تعالیم الهی، مهمترین را برون رفت از چالش های پیشرو
این عالم شیعه، خاطر نشان کرد: مهم ترین چالش در کشورهای اسلامی این است که چندان اسلامی نیستند، به قول آقای قرائتی، با یک پدیده تحت عنوان مسلمانهای پلاستیکی مواجه هستیم یعنی مسلمانان سطحی، کم عمق و احساساتی که دین برایشان نه تنها اولویت ندارد، بلکه جنبه دومی هم ندارد.
وی افزود: بنابراین یک چالش بزرگ، درون دینی است؛ بدین معنا که وقتی میگوییم مسلمان هستیم باید یک مسلمان تمام عیار باشیم و یا حداقل یک مومن باشیم، برای اینکه ایمان در اسلام دارای درجات نظیر ایمان، تقوا و یقین است.
وی ادامه داد: متاسفانه که ما بیشتر در همان مرحله ابتدایی مسلمان بودن متوقف هستیم و اکثریت مسلمانان با این چالش مواجه هستند، چالش بزرگ دیگر این است که بسیاری از مسلمان ها به فرعیات و جزئیات اشتغال دارند، این در حالی است که ما باید توجه به اصول و تمسک داشته باشیم و تاکید کنیم اصل این است که توحید و اتحاد باید به وجود بیاید و اعتقادات دینی ما را به تمدن و پیشرفت و امنیتی که مورد قبول قرآن کریم است بکشاند.
وی اضافه کرد: در واقع مسلمانان باید نمونه و الگو برای جهانیان باشند، پیامبر اکرم یک نمونه برای مسلمانان است پس ما یک رسالت بسیار جدی داریم و موانعی که در برابر این رسالت قرار دارند را باید رفع کنیم.
مدیر مذهبی مرکز اسلامی نبی اکرم (ص) استرالیا، ابراز داشت: چالش مهم دیگر، چالش استعمار نظام سلطه است که اهداف خود را به حکومتهای وابسته تحمیل میکنند و منافع خود را بر منافع دیگران ترجیح میدهند. چالش بسیار بزرگ این است که ما از اسلام همان تعریف رحمانی و عقلانی را که اقتضای خود اسلام است ارائه کنیم یعنی مسلمانی ما باید مستدل و توام با اعتدال و منطق و در قدم بعدی با انقیاد و تسلیمپذیری و کرنش و فرمانبرداری باشد و نه اینکه در قدم اول با کرنش و فرمانبرداری باشد و عقلانیت و خردورزی به عنوان مواضع فرعی و اساسا غیرمطرح به شمار بیایند، مانند گروههای تروریست و افراطی که پیروان خود در یک فضایی کاملا تاریک محبوس میسازند و فقط از آنها میخواهند که خودشان را منفجر بسازند؛ این در حالی است که ما با کتاب، قلم و با بیان متین جامعه را نورانیت بپردازیم و به این شکل که بتوان نمونهای برای جهانیان باشیم، همان طور که اقتضای قرآنی است.
این پژوهشگر حوزه بینالملل، اظهار داشت: چالش بزرگ دیگر، در دنیای امروز حاکمیت ثروتمندان و اغنیا است، از قول عیسی علیه السلام نقل شده که جامعهای که توسط اغنیا و ثروتمندان مدیریت میشود از رحمت خدا به دور است. به گزارش مجله فارن فرس آقای ترامپ در یک مجلس برای بیلیونرهای آمریکایی گفت، آقایان اگر شما مثل شاهزادههای سعودی جت شخصی ندارید، شما فقیر هستید، خب این رقابت یا مقایسه خود با افراد ثروتمندتر، جهان را به خاک و خون کشیده است و یکی از بینشهای ناب و بینقص و منحصر به فرد مکتب اهل بیت این است که علی (علیه السلام) میفرمایند: خدا که مرا پیشوای مردم گردانید بر من فرض ساخت که در خوراک ، پوشاک، نوشیدنی و امورات شخصی مثل طبقه ضعیف زندگی کنم تا فقرا به فقر من اقتدا کنند و اغنیا در اثر غنا و ثروتمندی خود طغیان نکنند.
https://www.taghribnews.com/images/docs/files/000677/nf00677004-2.mp4
سکوت کشورهای عربی و اسلامی در برابر کشتار پیروان ادیان و مذاهب مختلف
حجت الاسلام زکی حسینی، بیان کرد: اساسا گروههای تروریستی مثل داعش پدید آمدند تا منافع اسرائیل را تأمین کنند و جنگ را بر سرزمینهای مسلمان بکشانند، الحمدالله توسط رزمندگان اصیل داعش در عراق شکست خورد و متواری و فراری شد و اسرائیل آسیبپذیر گردید؛ اما در بعضی موارد اسرائیل دانست که یک پیشرویای داشته باشه که از جمله بحث عادیسازی روابط را در بعضی از سرزمینهای کشورهای مسلمان مطرح کرد.
وی ادامه داد: هر چند که این سرزمینها بسیار تعدادشان کم است و به هیچ وجه حمایت مردمی و امت اسلامی را ندارند، اما یک واقعیتی است که به وجود آمده و میتواند در ارتباط با آینده یک مسئله باشد، اما با توجه به مخالفت جهان اسلام و چهره منحوس و کریه اسرائیل در جهان اسلام و حتی در عالم بشریت این حرکت ها راه به جایی نخواهد برد و بلکه هیچگاه اسرائیل در تاریخ موجودیتش اینقدر منزوی و مطرود نشده است.
این عالم شیعه، تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از کشورهای از نظام های اسلامی برخوردار نیستند، بیشتر قومی و خانوادگی است،لذا اسرائیل با توجه به روابط بسیار نزدیکی که دارد و با توجه به اینکه در واقع یک پادگان نظامی آمریکا است، آمریکا فشار وارد میکند که روابط با اسرائیل بهتر شود که این یک مشکل دیگر است.
وی اضافه کرد: از سویی دیگر باید موضع مقاومت و ایستادگی در برابر اسرائیل ادامه پیدا کند و کشورهایی که در برابر اسرائیل منفعل و مقهور هستند بیشتر در جهان اسلام و در افکار عامه جهان به خصوص جهان اسلام به نحوی منزوی میشوند، به قول مرحوم حمید سبزواری شاعر انقلاب اسلامی بود که میگوید: ( که از بس که حسودند و خمودند و جمود اند، در معرکه سیلی خور یک مشت جهودند) یعنی حسادتها ، تنگ نظریها ، جمودیت و خمودگی باعث میشود که در جنگ سیلی خور خاله تعداد کمی باشند.
این فعال حوزه وحدت و تقریب، اذعان داشت: این حسادت است که رهبریت کشورهای مسلمان وابسته در برابر رهبریت مستقل، محبوب به قدرت رسیده به صورت طبیعی؛ احساس و عقده کم بینی میکنند که مثلا جمهوری اسلامی ایران در پرتو یک انقلاب مردمی با رهبریت حکیمانه، عارفانه و در واقع مبتنی بر کتاب، قلم و استدلال و خطابه و نفوذ در قلبها توانسته است مدیریت کند، نه بر اساس کاشتن یک قدرت خارجی و نه بر اساس حمایت بیرونی و نه بر اساس حمایت کمپانیهای چندملیتی چندین تریلونی.
وی افزود: در واقع این حسادتها و خود کم بینی در برابر جنوب لبنان و مردم فلسطین که بپا خواستند، مخصوصا در ارتباط با انقلاب اسلامی و رهبریت آن به وجود میآورد و اینجاست که درصدد این هستند که در برابر تهاجمات اسرائیل خاموش باشند و بلکه رابطه خود را با آنان بهتر بسازند هرچند که این روند به سردی گراییده و سست شده و دورنمایی نخواهد داشت.
علت عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی وابستگی و تسلط نظام سرمایه داری است
مدیر مرکز اسلامی نبی اکرم (ص) استرالیا، گفت: اگر جهان اسلام به صورت عمومی تحلیل شود، مسیر عادی سازی روابط با اسرائیل را دنبال نکرده است، در واقع اکثریت مسلمانها به طور جد مخالف اسرائیل هستند و جنایات اسرائیل را در فلسطین و لبنان و یمن را محکوم و تقبیح میکنند؛ بنابراین روند عادی سازی یک روند منزوی و نادر است و یک واقعیت است، این که ما چگونه میدانیم که این سیر را متوقف بسازیم، باید کوشش کنیم که تفسیر برهانی و در عین حال حماسی از اعتقادات دینی خود ارائه کنیم و نه یک تفسیر اشرافی و انفعالی و صرفا تماشاچی گرایانه، در واقع خصلت وحشیانه رژیم صهیونیستی را افشا کنیم.
وی بیان کرد: باید از توطئه ها، اعمال نفوذ صهیونیستها در رسانه ها و از اینکه پشت سر داعش وجود دارد و برای نفاق افکنی و ایجاد درگیریهای در جهان اسلام تلاش میکند که خود در امنیت به سر ببرد، جلوگیری کنیم و کوشش کنیم که اهداف شوم و شرورانه رژیم صهیونیستی به هدف نرسد، باید با کتاب ، قلم، خطابه و برگزاری کنفرانس، سمینار و گردهماییهای قانونی و مسالمتآمیز اثبات کنیم، برای مثال آیا مجازات قتل هزار و سیصد نفر کشتن تقریبا هفتاد هزار نفر، تخریب یک کشور و قتل اطفال و تخریب شفاخانه ها و مدارس است؟! خب هر انسان منطقی جوابش مشخص است و الحمدالله که افکار عامه جهانی شدیدا در برابر اسرائیل موضع گرفتن و خود اسرائیلیها نیز اعتراف میکنند که در جنگ رسانهای باختهاند و چه بسا مواردی اعتراف میکنند که آن خصلت عدم شکنندگیشان کاملا پاره پاره شده است و اکنون از لحاظ اقتصادی ، سیاسی و تبلیغاتی و نظامی آسیبهای جدی دیدهاند، حتی صنعت توریسم و صنعت بیمهاش کاملا ضربه خورده است.
وی ادامه اداد: بنابراین باید طبیعت اصلی اسرائیل را افشا کرده و باید با جرأت انتقاد و اعتراض در برابر آمریکا داشته باشیم، لزومی ندارد که مخصوصا در کشورهای پیشرفته و غرب از روشهای تند و قهار آمیز استفاده کنیم، خیر باید از طریق قانون با توجه به فضای بازی که وجود دارد، تظاهرات و ارتباط با نمایندگان پارلمان، نوشتن مقاله و ایراد خطابه و همچنان اختصاص دادن مجالس در ارتباط با مظالم اسرائیل و امورات از این قبیل روشنگری و افشاگری انجام شود.
محقق تقریبی حوزه جهان اسلام، اظهار داشت: در ارتباط با این که این سیر را چگونه متوقف بسازیم، میتوانیم که با اتحاد و تاکید بر مشترکات نگذاریم که اسرائیل مسلمانان را در برابر یکدیگر قرار دهد؛ امام حسین(ع) میفرمایند که اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید، یعنی در این جبهه که ما میخواهیم که آن را متحد بسازیم، از شیعه گرفته تا سنی، مسیحی، یهودی، ملحد و مارکسیست و غیره متدین نیز میتواند در این حلقه قرار بگیرد تا در برابر حاکمیت اسرائیل که مبتنی بر حمایت ثروتمردان و اغنیا است واقع شود.
انتهای پیام/
گفتگو از: محمدمحسن شمس
source