
وزیر علوم همچنین از سفرهای اخیر خود به عراق و چین خبر داد و گفت: در سفر به عراق، تفاهمنامههایی برای تبادل استاد و دانشجو و ایجاد دانشگاه مشترک امضا شد. در چین نیز در حاشیه اجلاس شانگهای، چهار نشست و سخنرانی داشتیم و دیدارهایی با وزرای کشورهای مختلف انجام شد.
سیمایی با تاکید بر سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت همکاریهای علمی و فناوری، تصریح کرد: در ماههای اخیر اقدامات خوبی برای توسعه دیپلماسی علمی انجام شده است. تعداد کشورهای عضو پلتفرم وزیران علوم کشورهای اسلامی از ۱۵ به ۲۱ کشور افزایش یافته است.
وی افزود: نشست نخست این پلتفرم در قزاقستان برگزار شده و نشست فعلی در تهران با محوریت بررسی چالشهای علم و فناوری و تقویت همکاریهای پیشرو در حال برگزاری است. سازمان همکاری اسلامی (OIC) میتواند موتور محرکه توسعه علمی و فناورانه در کشورهای عضو باشد.
وزیر علوم همچنین از برگزاری نشست با سفرای کشورهای عضو پلتفرم در تهران و سفر به جده برای هماهنگی با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی خبر داد.
وی در پایان با اشاره به محور اصلی نشست که هوش مصنوعی است، گفت: هوش مصنوعی میتواند میلیونها شغل را از بین ببرد یا ایجاد کند. بسیاری از کشورها به ظرفیت بالای جوانان ایرانی باور دارند. یکی از نگرانیهای جدی ما ابعاد اخلاقی این فناوری است. در سندی که در این نشست به امضای نمایندگان کشورها خواهد رسید، بر اخلاق هوش مصنوعی تأکید شده است.
انتهای پیام/
source