سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد اولین کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه پس از نزدیک به سه ماه محاصره کامل توسط اسرائیل و کار شکنی های آن، وارد غزه شدند.
به گزارش ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد: پنج کامیون حامل کمکهای ضروری از جمله غذای کودکان، روز دوشنبه از گذرگاه «کرم شالوم» وارد غزه شدند که بیش از دو میلیون فلسطینی در آن زندگی میکنند.
سخنگوی سازمان ملل، این اقدام را «گامی مثبت» خواند اما تاکید کرد که برای مقابله با بحران انسانی در غزه، کمکهای بسیار بیشتری مورد نیاز است.
کارشناسان امنیت غذایی هفته گذشته نسبت به وقوع قحطی در غزه هشدار داده بودند.
تام فلچر رئیس امور بشردوستانه سازمان ملل نیز اعلام کرد که پس از ۱۱ هفته محاصره کامل، مقامات اسرائیلی تنها به ورود ۹ کامیون کمکرسانی به غزه مجوز دادهاند. این در حالی است که محدودیتهای شدید بر غذا و کمکهای بشردوستانه، موجب اتهامهایی مبنی بر استفاده اسرائیل از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی شده است.
فلچر ورود این کامیونها را “گامی مثبت” خواند اما تأکید کرد که برای کمکرسانی به فلسطینیها، باید اجازه ورود کمکها به غزه در مقیاس وسیع داده شود.
هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل در بیانیهای گفت: “امروز ۹ کامیون ما از گذرگاه کرم شالوم (کرم ابو سالم) مجوز ورود گرفتند. اما این مقدار در برابر نیاز فوری مردم غزه، همچون قطرهای در اقیانوس است. از فردا صبح باید حجم بسیار بیشتری از کمکها اجازه ورود پیدا کنند.”
با اشاره به سطح بالای گرسنگی شدید در غزه هشدار داد که خطر غارت کامیونهای حامل کمکها “جدی” است.
او افزود: “مقادیر محدود کمکهایی که اکنون اجازه ورود به غزه را پیدا میکنند، به هیچ وجه جایگزین دسترسی بدون مانع به غیرنظامیان نیازمند نخواهد بود.”
سازمان ملل متحد پیش از این اعلام کرد که به محض اینکه اسرائیل اجازه ورود کامیونهای این سازمان به نوار غزه را بدهد، آماده است تا کمکهای کافی برای تغذیه همه فلسطینیها در غزه را حداقل به مدت چهار ماه ارائه دهد.
فرحان حق، معاون سخنگوی سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی گفت: «ما بیش از ۱۷۱ هزار تن مواد غذایی علاوه بر سایر اقلام ضروری داریم و این اقلام به محض باز شدن مرزها توسط اسرائیل آماده ارسال هستند. تنها با همین مقدار، میتوانیم ماهها، احتمالاً حداقل چهار ماه، همه را در نوار غزه تغذیه کنیم، همانطور که این کار در زمان آتشبس فوریه انجام شد.»
معاون سخنگوی سازمان ملل متحد تصریح کرد: سازمان ملل منابع لازم برای انجام این کار را به صورت «فوری» و «کارآمد» دارد.
او افزود: «زمان بسیار مهم است. کودکان روز به روز گرسنهتر میشوند. و آنچه ما میخواهیم، اجرای طرحی است که برای تصویب آن تلاش کردهایم.»
۲۲ کشور ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه را خواستار شدند
۲۲ کشور روز دوشنبه در بیانیه مشترکی ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه، آزادی اسرای صهیونیست، برقراری آتشبس و اجرای راه حل دودولتی در فلسطین خواستار شدند.
به گزارش ایرنا، این کشورها در بیانیه خود که نسخهای از آن در تارنمای وزارت خارجه فرانسه منتشر شد، تاکید کردند: اسرائیل در بیش از ۲ ماه گذشته از ورود کمکهای انسانی به غزه جلوگیری کرده است. غذا، دارو و اقلام حیاتی به اتمام رسیده است. مردم غزه با گرسنگی مواجه هستند. مردم باید کمکهایی را که به آن نیاز دارند، دریافت کنند.
این بیانیه مشترک افزود: بر اساس گزارشها، کابینه امنیتی اسرائیل مدل جدیدی را برای ارائه کمک به غزه تصویب کرده است که سازمان ملل و شرکای ما نمیتوانند از آن حمایت کنند.
امضاکنندگان این بیانیه مشترک تاکید کردند: ما به عنوان کشورهای تامینکننده کمکهای بشردوستانه ۲ پیام روشن برای اسرائیل داریم: اجازه ازسرگیر کامل و فوری کمکرسانی به غزه و فراهم کردن زمینه فعالیت سازمانهای بشردوستانه برای آنکه بتوانند مستقلا و بیطرفانه برای جان انسانها تلاش کرده، رنج مردم را کاهش داده و کرامت آنها را حفظ کنند.
این کشورها ضمن درخواست از حماس برای آزاد کردن سایر اسرای باقیمانده اعلام کردند: باور قاطع ما این است که بازگشت فوری به آتشبس و تلاش برای اجرای راه حل دودولتی تنها راه برای ایجاد صلح و امنیت برای فلسطینیها و اسرائیلیها و تضمین ثبات بلندمدت برای کل منطقه است.
وزرای خارجه استرالیا، کانادا، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، هلند، نیوزیلند، نروژ، پرتغال، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، انگلیس و مسئول سیاست خارجی و کمیسرهای برابری، مدیریت بحران و امور مدیترانهای اتحادیه اروپا امضاکنندگان این بیانیه مشترک هستند./ایرنا
source