
به گفته وی؛ کاوشهای جدید باستان شناسی برای تکمیل پرونده ثبت جهانی این اثر به زودی آغاز میشود.
معاون میراث فرهنگی کشور با عنوان اینکه ایران ۲۷ پرونده میراث ملموس، ناملموس و طبیعی در صف ثبت جهانی دارد، تصریح کرد: گردشگری یکی از چهار صنعت پیشران جهان است و اسناد بالادستی کشور نیز فصل مستقلی به آن اختصاص دادهاند.
وی افزود: ما برای نخستین بار در مجلس شورای اسلامی توانستیم در برنامه هفتم توسعه، فصلی اختصاصی برای میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بگنجانیم تا اقدامات ماندگار در این حوزه عملیاتی شود.
دارابی با تأکید بر اینکه گلستان باید از یک معبر به یک مقصد گردشگری تبدیل شود، ابراز کرد: وزارت میراث فرهنگی برنامه پنجسالهای را برای توسعه حوزههای سهگانه خود در ۳۱ استان تدوین کرده و گلستان با ظرفیتهای طبیعی، تاریخی و فرهنگی بینظیر خود در کانون توجه قرار دارد.
وی ادامه داد: امروز موزهها نقش مهمی در ترویج فرهنگ، صلح، دیپلماسی و مناسبات جهانی دارند. ایران با ۸۰۰ موزه فعال، هدفگذاری کرده تا این تعداد تا پایان برنامه هفتم توسعه به هزار موزه افزایش یابد. موزههای استان گلستان نیز با 15 موزه فعال باید از نظر محتوا و زیرساخت تقویت شوند.
معاون میراث فرهنگی کشور با تأکید بر اهمیت روایت و خوانش درست آثار تاریخی برای نسل جدید، گفت: میراث فرهنگی نباید فقط در ویترین موزهها محصور بماند، بلکه باید با زبانی امروزی برای نسل امروز روایت شود تا سبک زیست و هنر شهرسازی نیاکان ما برای آینده بازگو شود.
وی افزود: اگر برج قابوس ثبت جهانی شده، دیگر فقط متعلق به گنبد یا گلستان یا ایران نیست؛ بلکه متعلق به تمامی جامعه بشری است.
به گفته وی؛ آثاری که ثبت جهانی میشوند، مطابق با کنوانسیونها و پروتکلهای بینالمللی، از هرگونه تعرض و تخریب مصون خواهند بود.
دارابی با اشاره به موفقیت چشمگیر نمایشگاه شکوه ایران باستان در چین اظهار کرد: بازدید ۵۰ میلیون نفر از این نمایشگاه نشان داد که آثار تاریخی ایران ظرفیت گستردهای در دیپلماسی فرهنگی دارند.
وی ادامه داد: گلستان نیز میتواند با اتکا به میراث غنی خود، جایگاه جهانی پیدا کند.
انتهای پیام/
https://taghribnews.com/vdcewv8pxjh8fzi.b9bj.html
source