Wp Header Logo 252.png

آرمان امروز : معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی با بیان اینکه اغلب کریدورهای کشور از شمال به جنوب و شرق به غرب به این استان منتهی می‌شود، گفت: آذربایجان‌غربی به با توجه به وجود تعداد زیاد پایانه‌های مرزی کشور در شرایط استراتژیک قرار گرفته است.
جمهوری اسلامی ایران دارای ۱۶ استان مرزی است که در این بین، آذربایجان غربی به علت قرار گرفتن در موقعیتی بسیار قابل توجه و تبدیل شدن به دروازه اروپا، جایگاهی متمایز نسبت به ۱۵ استان دیگر دارد.
آذربایجان غربی با ۹۶۷ کیلومتر مرز که در ۱۰ شهرستان این استان پراکنده است، ظرفیتی بی‌نظیر در کل جغرافیای ایران اسلامی به شمار می‌رود که هرچند قابلیت‌های خوبی برای استفاده از آن وجود دارد اما هنوز تا استفاده از تمامی ظرفیت آن فاصله وجود دارد.
وجود پنج پایانه رسمی و یک پایانه غیررسمی، یک منطقه آزاد فعال و ۲ منطقه ویژه اقتصادی غیرفعال می‌توانند ظرفیت بی‌بدیل مرزی استان را نشان دهند. اما در کنار تمامی این موارد، تلاش برای بهسازی و تکمیل پایانه‌های مرزی و زیرساخت‌های مورد نیاز برای دسترسی به این پایانه ها جزء ملزومات استان آذربایجان غربی است.
محمد نصرتی معاون فنی و راه های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی در گفت وگو با ایرنا به بخشی از ظرفیت‌های استان در این زمینه اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته حدود ۱۶۰ میلیاردریال برای توسعه و تکمیل زیرساخت‌های مرز تمرچین هزینه شده اما پارسال میزان این هزینه کرد ۱۸۰ میلیارد ریال بود. وی ادامه داد: این زیرساخت‌ها شامل تشکیل مرکز پایش در خود مرز تمرچین و استقرار سامانه‌های نظارت تصویری و تردد جاده‌ای و تامین تجهیزات برای افزایش تعدادگیت‌های عبور و مرور مسافر از این مرزهاست.
نصرتی با بیان اینکه ایجاد ۱۶ گیت مسافری از تمهیداتی بوده که برای رفاه زائران اربعین اندیشیده شده است، بیان کرد: مرز تمرچین از سال ۱۴۰۱ به عنوان یکی از دروازه‌های زمینی برای تردد زائران اربعین تعریف شده و مرز معین است. وی با بیان اینکه مرز تمرچین در جنوب استان در سال ۱۳۸۶ در مساحت ۴.۶ هکتار در بخش اختیاری و پنج هکتار در بخش اجباری راه اندازی و فعال شده است، گفت: این مرز دارای سالن‌های تجاری و مسافری با پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع زیربنا و ۹۵ هزار متر مربع فضا و محوطه سازی است.
معاون فنی و راه‌های روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی گفت: امسال برای سال سوم این استان پذیرای زائران اربعین از کشورهای همسایه و استان‌های همجوار خواهد بود و ۲۰ روز مانده به اربعین ترددها آغاز می‌شود.
وی ادامه داد: در تمامی ورودی های استان برای مترددینی که از کشورهای همسایه برای سفر اربعین عازم می‌شوند، برنامه‌های کامل و خاصی در نظر گرفته شده است. نصرتی بابیان اینکه در بخش شمالی استان آذربایجان غربی برای رفاه حال زائران اربعین حسینی، مسجد بین راهی مرگنلر در آستانه افتتاح قرار دارد، افزود: تلاش شده آسایش و راحتی زائران اربعین حسینی فراهم شود.
وی به تصویب طرح جامع مرز بازرگان و تمرچین و سایر مرزهای استان اشاره و اظهار کرد: طرح تکمیلی پایانه مرزی بازرگان و ایست اختیاری مرز رازی و همچنی طرح تکمیلی مرز تمرچین به دلیل اهمیت تردد زائران اربعین، در کنار فاز اول طرح جامع مرز کوره رش سلماس تصویب شده و به زودی با طی مراحل قانونی آنها عملیاتی می‌شود.
آذربایجان غربی؛ استراتژیک در ترانزیت کالا و مسافر
معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی با بیان اینکه اغلب کریدورهای کشور از شمال به جنوب و شرق به غرب به این استان منتهی می‌شود، گفت: آذربایجان‌غربی به با توجه به وجود تعداد زیاد پایانه‌های مرزی کشور در شرایط استراتژیک قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از طرفی پایانه مرزی بازرگان که از پایانه‌های فعال کشور در این منطقه است از پایانه‌های قدیمی کشور با ۵۰ هکتار ایست اختیاری و ۳۲ هکتار ایست اجباری است.
نصرتی یادآور شد: این پایانه با سالن‌های تجاری و مسافری و بیش از پنج هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا فعال است که با تصویب طرح جامع آن، رفاه حال مترددین بیشتر فراهم شده و در امر ترانزیت کالا نیز روان‌سازی مورد توجه قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به اینکه مرز پلدشت در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده و دارای ۷.۵ هکتار ایست اختیاری و ۱۱ هکتار ایست اجباری است، توضیح داد: مساحت زیربنای سالن تجاری و مسافری این مرز ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع است که فاز اول پروژه با ۳۵۰ میلیارد ریال و فاز دوم آن با اعتبار ۷۷ میلیارد ریال به اتمام رسیده و با توجه به هم‌جواری آن با ارمنستان دارای اهمیت است. معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی درباره مرز رازی خوی نیز گفت: این مرز در سال ۱۳۸۶ تاسیس شده و دارای ۹.۲ ایست اختیاری و ۳.۶ هکتار ایست اجباری است. وی همچنین از انجام قسمت عمده کارهای این پایانه در بخش اجباری خبر داد و اضافه کرد: سالن تجاری و مسافری مرز رازی دارای هشت هزار مربع است که با اعتباری نزدیک به سه هزار میلیاردریال در سال ۱۴۰۲ افتتاح شده است. نصرتی با بیان اینکه پایانه مرزی سرو از مرزهای فعال دیگر کشور است که در سال ۱۳۴۰ در سه هکتار تاسیس شده است، افزود: توسعه این پایانه با توجه به طرح جامع، تدوین و آماده شده و اعتبار مورد نیاز عملیات عمرانی فاز توسعه آن طبق برآوردها نزدیک به یک همت است.
مرز کوزه رش سلماس چهارمین گذرگاه مشترک بین ایران و ترکیه
وی مرز کوزه رش سلماس را چهارمین گذرگاه مشترک بین ایران و ترکیه عنوان کرد و گفت: این مرز در فاصله چهل کیلومتری سلماس و ۹ کیلومتری روستای کوزه رش در مساحت ۶۰ هکتار واقع شده است که مطالعات فاز اول طرح جامع آن در اردیبهشت ماه امسال تصویب شده و تعیین دروازه‌های ورودی هر دو طرف در دستور کار وزارت امور خارجه است. معاون اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی پایانه مرزی کیله سردشت با کشور عراق را از مرزهای کلیدی استان با کشور همسایه برشمرد و خاطرنشان کرد: این پایانه مرزی به عنوان دروازه ورودی ایران به اقلیم کردستان عراق از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و طرح جامع آن در فاز یک و ۲ به اتمام رسیده است./ایرنا

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *