وی همچنین صمیمانه از زحمات و خدمات اداره اطلاعات، سپاه پاسداران و نیروی انتظامی در دوران «جنگ دوازده روزه» تشکر کرد و گفت: این عزیزان در کنار مردم و غمخوار و خدمتگزار آنان بودند.
محرم و جایگاه امام حسین(ع) در نزد اهل سنت
ماموستا مرادی با تسلیت ایام حزن و اندوه محرم به مسلمانان جهان و نمازگزاران، به جایگاه ویژه امام حسین(ع) در نزد اهل سنت اشاره کرد و گفت: اهل سنت برای امام حسین(ع) جایگاه ویژهای قائل هستند و فضایل بسیاری برای ایشان ذکر کردهاند.
وی افزود: ایشان را نواده پیامبر اسلام، از اهل بیت و مصداق حدیث شریف “حسین منی و أنا من حسین” میدانند.
محبت الهی؛ اساس ایمان و عمل صالح
بخش اصلی خطبه دوم به موضوع «محبة الله» اختصاص داشت. امام جمعه دیواندره محبت الهی را یکی از مهمترین ارکان ایمان و عمل صالح برشمرد و تصریح کرد: این محبت تنها یک احساس قلبی نیست، بلکه به عمل و اطاعت از دستورات الهی منجر میشود.
وی با استناد به آیه ۹۶ سوره مریم («همانا کسانی که ایمان آوردند و کارهای شایسته کردند، [خدای] رحمان برای آنان محبتی [در دلها] قرار میدهد»)، توضیح داد که محبت خداوند شامل مؤمنان صالح میشود و این محبت در دل مردم نیز جای میگیرد. در مقابل، نفرت الهی از کافر، منافق و گناهکار بسیار نیز در دل مردم اثر میگذارد.
نشانههای محبوبیت نزد خدا
ماموستا مرادی در ادامه، نشانههای محبوبیت بنده نزد پروردگار را برشمرد:
توبه سریع: استناد به آیه ۲۲۲ سوره بقره («خداوند توبهکنندگان و پاکان را دوست دارد»).
تقوا: استناد به آیه ۲ سوره توبه («بیگمان خدا پرهیزگاران را دوست دارد»).
توکل: استناد به آیه ۱۵۹ سوره آل عمران («همانا خدا توکلکنندگان را دوست دارد»).
احسان و نیکوکاری: استناد به آیه ۱۹۵ سوره بقره («و نیکی کنید که خدا نیکیکنندگان را دوست دارد»). وی «محسن» را کسی دانست که هم در رابطه با خدا (نیت، اطاعت، پایبندی به سنت) و هم در رابطه با بندگان خدا (نیکی، خیرخواهی، کمک در سختیها، صدقه، رفع نیازها، پرهیز از آزار و سخن زشت، پوشاندن عیوب و پرهیز از شایعهسازی) نیکوکار باشد.
وی برای دستیابی به محبت الهی، زندهسازی قلب با ذکر و شکر، تلاوت قرآن، عبادت نیکو و عمل صالح را ضروری دانست و تأکید کرد: ایمان با این اعمال آبیاری میشود و در قلب تقویت می شود.
انتهای پیام/
source