Wp Header Logo 476.png

سوار شدن کودکان به هواپیما

سفر کودکان بدون همراه با هواپیما به عنوان یکی از دغدغه‌های والدین و موضوعات مهم در سفرهای هوایی به شمار می‌رود. گاه ممکن است خانواده‌ها فرزند خود را بنا به دلایلی مانند شرکت در دوره‌ها و اردوهای آموزشی، ملاقات با بستگان یا سایر شرایط خاص خانوادگی همراهی نکنند و نیاز باشد کودک خود به تنهایی به سفر هوایی ادامه دهد. در چنین مواردی یک سری قوانین و شرایط به منظور حفظ امنیت و رفاه کودکان در نظر گرفته می‌شود که در ادامه به شرح کامل آنها می‌پردازیم.

کودک بدون همراه

به هنگام خرید بلیط هواپیما ممکن است با واژه اختصاری UM مواجه شوید. در اصطلاح این واژه که از Unaccompanied Minor گرفته شده است به کودک بدون همراه اطلاق می‌شود. کودک بدون همراه کودکی است که در سفر هوایی، بدون والدین، قیم یا فرد بزرگسال مورد تأیید، سفر می‌کند. اغلب ایرلاین‌ها برای گروه UM خدمات ویژه‌ای فراهم می‌کنند تا از امنیت و رفاه آن‌ها در طول سفر اطمینان حاصل شود.

شرایط سنی سفر هوایی کودکان بدون همراه

در رابطه با شرایط سنی سفر کودکان بدون همراه، هر ایرلاین قوانین و سیاست‌های خاص خود را دارد که باید قبل از تهیه بلیط آنها را مطالعه بفرمایید. اما در حالت کلی، اغلب ایرلاین‌ها از شرایطی که در ادامه توضیح داده می‌شود، تبعیت می‌کنند.

به طور کلی سفر هوایی کودکان زیر ۵ سال بدون والدین یا قیم و به تنهایی ممنوع می‌باشد. برای آن دسته از کودکانی که بین ۵ تا ۱۲ سال سن دارند، نیز پرواز به تنهایی در صورتی مجاز است که پیش‌تر به اطلاع ایرلاین داده شود و در سیستم UM ثبت نام کنند و رضایت ‌نامه رسمی و قانونی از والدین به همراه داشته باشند. افراد ۱۲ سال به بالا نیز مانند مسافران بزرگسال عادی می‌توانند از خدمات هوایی ایرلاین‌ها استفاده کنند. البته توصیه می‌شود نوجوانان بین سن ۱۲ تا ۱۵ سال نیز در برنامه UM اطلاعات خود را وارد کنند.

قوانین um سوار شدن کودکان به هواپیما

مدارک مورد نیاز برای سفر هوایی کودک تنها

چنانچه قصد دارید کودک خود را بدون همراه راهی سفر هوایی کنید، حتماً باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و در اختیار ایرلاین قرار دهید تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید. این مدارک مهم عبارتند از:

مدارک هویتی کودک

به همراه داشتن شناسنامه در سفرهای داخلی و شناسنامه و پاسپورت معتبر در سفرهای خارجی اهمیت بسیار دارد. برای کودکان بالاتر از ۱۵ سال نیز به همراه داشتن کارت ملی ضروری می‌باشد.

رضایت نامه رسمی و قانونی والدین یا سرپرست قانونی

تایید رسمی و مجوز پرواز کودک بدون والدین یا سرپرست قانونی الزامی است. شما می‌توانید با تماس با ایرلاین مدنظر، از شرایط تهیه و دریافت این رضایت‌نامه اطلاع حاصل کنید.

معرفی فرد مطمئن در فرودگاه مبدأ و مقصد

حضور یک نفر فرد مطمئن در فرودگاه مبدأ و همچنین معرفی یک فرد قابل اعتماد که در فرودگاه مقصد برای تحویل کودک حضور خواهد داشت، ضروری است.

تکمیل فرم UM

این فرم شامل اطلاعاتی مانند: مشخصات کامل کودک (شامل نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره گذرنامه و اطلاعات تماس)، اطلاعات والدین یا قیم، مشخصات افرادی که کودک را در فرودگاه مبدأ و مقصد تحویل می‌دهند و یا تحویل می‌گیرند (شامل نام، نام خانوادگی، شماره تماس و آدرس)، تاریخ و مقصد سفر می‌باشد.

بلیط هواپیما با علامت UM

به هنگام تهیه بلیط کودک حتماً باید بخش UM تکمیل شود تا پرسنل و نمایندگان ایرلاین حتماً از این موضوع اطلاع یابند.

سوابق پزشکی

به‌منظور حفظ سلامتی کودک و رفاه بیشتر وی و به جهت انجام اقدامات به‌موقع در شرایط اضطراری سوابق پزشکی کودک توسط نماینده ایرلاین دریافت می‌شود.

سفر کودکان با هواپیما به تنهایی

سایر مدارک

برخی از ایرلاین‌ها ممکن است اطلاعاتی مانند مدارک دیگری مانند مدارک شناسایی فرد تحویل گیرنده و تحویل دهنده و سایر مدارک را درخواست داشته باشند بنابراین مطالعه قوانین و بررسی مدارک پیش از شروع سفر کودک توصیه می‌شود.

شایان ذکر است کودک حتماً باید تحویل پرسنل ایرلاین داده شود تا برای ادامه مسیر وی را همراهی کنند. فراموش نکنید که اگر کودک شما داروی خاصی مصرف می‌کند حتماً به همراه داشته باشد و شرایط سرگرمی او را برای طول مسیر فراهم کنید.

مراحل پرواز کودک بدون همراه

همان‌طور که اشاره کردیم تهیه بلیط و ثبت در سیستم UM از جمله اقدامات اولیه برای پرواز کودکان بدون همراه است. اغلب ایرلاین‌ها تأکید دارند که بلیط کودک بدون همراه حداکثر ۴۸ ساعت پیش از زمان پرواز باید صادر گردد.

حضور والدین یا سرپرست قانونی به منظور تحویل کودک و پذیرش و تکمیل روند سفر در پروازهای داخلی حدود ۶۰ الی ۹۰ دقیقه پیش از شروع سفر و حدود ۳ ساعت قبل از پروازهای بین‌المللی الزامی است.

سپس کودک در بخش گیت پرواز به نماینده معرفی شده از سوی شرکت هواپیمایی تحویل داده می‌شود و مسئولیت کودک تا لحظه ورود به فرودگاه مقصد و برعهده ایرلاین است. در تمام مراحل سفر، کارت UM بایستی بر گردن کودک آویخته شده باشد و مهمانداران آموزش دیده کودک را در طول سفر همراهی کنند و آموزش‌های لازم را ارائه دهند و در نهایت در فرودگاه مقصد، کودک تحویل فرد معرفی شده می‌گردد.

هزینه خدمات UM

اکثر ایرلاین‌ها برای خدمات کودک بدون همراه، هزینه‌ای مجزا دریافت می‌کنند که با توجه به خدمات ارائه شده و قوانین شرکت هواپیمایی متفاوت است. این هزینه ممکن است در برخی ایرلاین‌ها شامل پذیرایی یا بیمه سفر نیز باشد.

محدودیت‌های مهم در پرواز کودکان بدون همراه

برخی محدودیت‌های برای پرواز کودک بدون همراه وجود دارد که با توجه به قوانین شرکت هواپیمایی ممکن است تغییراتی داشته باشند. از جمله محدودیت‌هایی که ممکن است با آنها مواجه شوید عبارت‌اند از:

امکان سفر فقط با پروازهای مستقیم و بدون توقف مجاز وجود دارد.

معمولاً پروازهای شبانه (Red-Eye Flights) مجاز نیستند.

پروازهایی که بیش از ۲ توقف یا زمان ترانزیت طولانی دارند، برای کودکان بدون همراه توصیه نمی‌شود یا مجاز نیستند.

قوانین پرواز کودک با همراه

در صورتی که کودک همراه با والدین یا سرپرست قانونی خود سفر می‌کند قوانین زیر حاکم است:

کودکان زیر ۲ سال: برای کودکان زیر دو سال نیز بایستی بلیط پرواز تهیه شود که معمولاً حدود ۱۰ درصد قیمت بلیط بزرگسالان است و برای این کودکان صندلی به صورت جداگانه نیاز نیست و می‌توانند روی پای والدین بنشینند.

کودکان ۲ تا ۱۲ سال: قیمت بلیط این رده سنی نیز بین ۵۰ تا ۷۵ درصد قیمت بلیط بزرگسالان است و بایستی در صندلی جداگانه بنشینند.

مدارک شناسایی به نحوی که برای افراد بزرگسال نیاز است برای کودکان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد. در نظر داشته باشید که هر بزرگسال تنها می‌تواند مسئولیت یک نوزاد و یک کودک را داشته باشد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر برای سفر با کودک می‌توانید اطلاعات مورد نیاز را با ایرلاین‌های مدنظر در تماس باشید.

کلام آخر

سفر هوایی کودکان، در صورتی که با رعایت اصول و قوانین انجام شود، سفری ایمن و آرام خواهد بود. شما می‌توانید با آموزش‌های کاربردی، آماده سازی کودک، همکاری با ایرلاین و فراهم آوردن مدارک و لوازم مورد نیاز، با اطمینان کامل کودک خود را راهی سفر کنید. در نظر داشته باشید که بایستی پیش از پرواز، قوانین و مقررات ایرلاین موردنظر بررسی کنید تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری به عمل آید.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *