فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند. موس در زبان فرانسوی به معنای کف یا خزه است که در اصطلاح به نوعی دسر سرد و شیرین و گاه نوعی غذا گفته میشود که در ترکیبات آن گوشت، ماهی و یا سبزیجات به کار میرود.
موس به شکل دسر معمولا از ترکیب خامه، ژلاتین و میوههای گوناگون تهیه میشود و دارای انواع شکلاتی، میوهای، وانیلی، قهوه و… است. موس توت فرنگی نوعی دسر بسیار خوشمزه و لطیف است که به دلیل داشتن توت فرنگی تازه در ترکیباتش دارای عطر و بوی دلپذیری است. اگر دوست دارید این دسر خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه موس توت فرنگی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه موس توت فرنگی
- پوره توت فرنگی: 1 لیوان
- شیر: نصف لیوان
- خامه صبحانه: 100 گرم
- شکر: 5 قاشق غذاخوری
- پودر ژلاتین: 2 قاشق غذاخوری
- آب سرد: یک چهارم لیوان
طرز تهیه موس توت فرنگی
برای درست کردن این دسر خوشمزه ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد بپاشید و صبر کنید تا اسفنجی شود، سپس آن را روی بخار کتری درحال جوش قرار بدهید تا به روش بن ماری آب و شفاف شود.
در مرحله بعدی پوره توت فرنگی، شکر، خامه صبحانه و شیر را داخل دستگاه مخلوط کن بریزید و یک دقیقه مواد را بزنید تا به صورت یکنواخت با هم مخلوط شوند. حالا پودر ژلاتین آب شده را اضافه کنید و هم بزنید. مایه دسر را داخل قالب مورد نظرتان بریزید و قالب را به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد.
برای خارج کردن دسر از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد؛ سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا دسر از قالب جدا شود.
اگر قالب شما سیلیکونی باشد، دسر بهراحتی و بدون نیاز به آب جوش در ظرف برمیگردد. بقیه قالبها را باید داخل یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید.
اگر قالب شما فلزی باشد، دسر خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا میشود، درحالی که قالبهای پلاستیکی و چدنی به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. حواستان باشد که قالب را بیش از اندازه داخل آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت دسر آب میاندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت؛ بنابراین به محض اینکه احساس کردید دسر از قالب جدا شده است، آن را داخل ظرف سرو مورد نظر برگردانید. در آخر روی دسر رابا توت فرنگی تازه و خامه تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ میزان شکر این دسر به ذائقه شما بستگی دارد. اگر توت فرنگیهای شما کمی ترشتر است، میتوانید میزان شکر را کمی بیشتر کنید.
ـ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل 4 ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا 6 ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ توت فرنگی ازجمله میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از 6000 نوع از آن به رنگهای قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوانها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخمها، درمان یبوست و… مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد. توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تولید میشود. معمولا توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگیهای سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگیها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شن ریزههای توت فرنگی از بین برود.
source