Wp Header Logo 1434.png

آرمان امروز- عرفان بیوک‌نژاد: در پی شکل‌گیری وحدت ملی بی‌سابقه در جریان جنگ تحمیلی ۱۲روزه با رژیم صهیونیستی، تحلیل‌ها و نگرانی‌هایی در فضای سیاسی کشور درباره نحوه حفظ و تقویت این انسجام شکل گرفته است. بسیاری معتقدند وحدتی که در بطن جامعه ایجاد شد، میراثی ارزشمند و غیرقابل‌قیمت‌گذاری است که باید برای صیانت از آن، اقدامات مؤثری در دستور کار قرار گیرد.
از جمله راهکارهای کلیدی، اصلاح برخی سیاست‌های غلط گذشته است؛ سیاست‌هایی که ممکن است به این وحدت لطمه وارد کنند. بر این اساس، پیشنهاد شده است کارگروهی متشکل از عقلای نظام، احزاب سیاسی، شخصیت‌های مؤثر و نهادهای مرتبط تشکیل شود تا با رویکردی عملیاتی، بر روی تقویت وحدت ملی تمرکز کنند. تأکید شده که صرف شعار و گفتار در این حوزه کفایت نمی‌کند و باید برنامه‌ای عملی برای این منظور تدوین شود.
پاسخ‌دهی مناسب به مطالبات مطرح‌شده از سوی نخبگان و اقشار مختلف جامعه نیز یکی از ضرورت‌های حفظ وحدت عنوان شده است. هرچند در روزهای اخیر برخی جلسات میان مقامات دولتی با شخصیت‌های سیاسی برگزار شده، اما همچنان اطلاع‌رسانی کافی درباره نتایج این نشست‌ها وجود ندارد و هیچ نسخه‌ عملی مشخصی برای پیگیری این مطالبات در معرض دید افکار عمومی قرار نگرفته است.
پرهیز از اقدامات و بیانات تفرقه‌افکنانه نیز یکی دیگر از محورهای مهم در صیانت از وحدت ملی معرفی شده است. در این زمینه، نگرانی‌هایی نسبت به عملکرد برخی جریان‌های تندرو مطرح شده که بدون ملاحظه، مواضعی چون استعفا یا عدم کفایت رئیس‌جمهور، دعوت به ترور و یا مخالفت با دیپلماسی را بیان کرده‌اند؛ مواضعی که می‌تواند انسجام ملی را دچار خدشه کند.
تلاش برای امیدآفرینی، از دیگر عناصر کلیدی در حفظ این سرمایه اجتماعی عنوان شده است. به باور برخی تحلیلگران، صرف تأکید بر مقاومت کافی نیست، بلکه باید اقدامات ملموس و برنامه‌ریزی‌شده‌ای در راستای جبران خسارات و ترمیم شرایط کشور ارائه شود.  در مجموع، تقویت وحدت ملی در شرایط پساجنگ مستلزم اتخاذ سیاست‌هایی دقیق، جامع و عمل‌گراست.   حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل سیاسی، در گفت‌وگو با روزنامه آرمان امروز اظهار کرد: جنگ ۱۲ روزه تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران را باید تجربه‌ای گران‌سنگ در ابعاد سیاسی، اجتماعی، نظامی و امنیتی دانست؛ تجربه‌ای که نشان داد جمهوری اسلامی ایران از یکی از خطرناک‌ترین پیچ‌های تاریخی خود با موفقیت عبور کرده است.
وی تأکید کرد: این حمله که به مدت دوازده روز ادامه داشت، حاصل یک سناریوی دقیق و هماهنگ میان ایالات متحده، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای بود؛ به‌گونه‌ای که بر اساس اطلاعات موجود، دست‌کم ۳۵ کشور به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم در این تهاجم مشارکت داشتند.
هانی‌زاده با اشاره به خسارات اولیه این جنگ، به ترور برخی از فرماندهان نظامی، دانشمندان هسته‌ای و نخبگان علمی کشور در ساعات و روزهای ابتدایی اشاره کرد، اما افزود: دو عامل اساسی موجب شد ایران با اقتدار از این بحران عبور کند؛ نخست، وحدت و انسجام ملت بزرگ ایران که با تمام وجود در کنار نیروهای مسلح ایستادند، و دوم، هوشمندی و اشراف میدانی نیروهای نظامی و امنیتی کشور که به سرعت ابتکار عمل را در دست گرفتند.
به اعتقاد این تحلیلگر مسائل بین‌الملل، ایران اکنون وارد مرحله‌ای جدید شده و ضروری است که این وحدت و انسجام ملی با قدرت حفظ شود. او هشدار داد که طرح اتهامات متقابل از سوی جریان‌های سیاسی، شاخ و شانه کشیدن‌ها و تخریب یکدیگر نه‌تنها گرهی از کشور باز نخواهد کرد، بلکه دقیقاً در راستای اهداف دشمنان ملت ایران خواهد بود.
هانی‌زاده تأکید کرد: در این مقطع، همه جریان‌های سیاسی، اعم از اصلاح‌طلب و اصول‌گرا، باید به‌عنوان نخبگان جامعه، نقش راهبردی خود را در هدایت افکار عمومی به سمت همگرایی ایفا کنند. چرا که وحدت ملی، مهم‌ترین عامل پیروزی در این جنگ نابرابر بود و دشمنان خارجی سال‌ها برای گسستن این انسجام تلاش کرده بودند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمام نهادهای حاکمیتی باید با سعه‌صدر و نگاهی کلان به همه ظرفیت‌های ملی، از رویکردهای محدود جناحی عبور کرده و در مسیر تقویت توان ملی، پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی و حفظ نظام از تمامی امکانات کشور بهره بگیرند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *