آرمان امروز- گروه سیاسی: رئیس جمهور با بیان اینکه تفویض اختیار اقدام صحیح و موثری بوده و ما هدف نهایی در این زمینه را رها نخواهیم کرد، گفت: البته به طور طبیعی این مسئله ممکن است در مسیر اجرا با اشکالاتی مواجه شود که باید با همکاری، همدلی و هماهنگی برطرف شوند.
مسعود پزشکیان صبح دوشنبه با حضور در نشست سراسری استانداران در محل وزارت کشور، ضمن پاسداشت یاد و خاطره شهدای جنگ ۱۲ روزه و قدردانی از مردم به خاطر صبوری و استقامت در برابر تجاوزات دشمن گفت: پیش از هر چیز باید از مردمی تشکر کنیم که طی ۱۲ روز سخت و دشوار، ایستادگی کردند و با همراهی کمنظیر خود، نقشههای شوم دشمن را نقش بر آب ساختند. این همراهی بار مسئولیت ما را مضاعف کرد و امروز بیش از هر زمان دیگری وظیفه داریم خدمتگزاران شایستهای برای این ملت بزرگ باشیم.
وی همچنین با قدردانی از مدیریت و رهبری استثنایی رهبر معظم انقلاب اسلامی در جریان جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد: دشمنان هرگز تصور نمیکردند که پس از ترورهای ناجوانمردانه، نظام تصمیمگیری کشور در عالیترین سطح، بتواند ظرف چند ساعت فرماندهان جدید را جایگزین کرده و آنان نیز با همان سرعت عملیات پاسخ به دشمن را پیش ببرند. این واقعیت، یعنی امید و قدرت در کشور زنده است و ساختار فرماندهی و تدبیر در جمهوری اسلامی ایران، برخلاف تصور دشمن، دچار خلأ و تزلزل نمیشود.
رئیسجمهور در ادامه سخنانش با اشاره به جلسهای که با موضوع محلهمحوری برگزار شده است، افزود: این جلسه باید به صورت کارگاهی برگزار میشد تا بتوانیم از فکر، تجربه و اندیشه یکدیگر و کارشناسان بهرهمند شویم و مسائل را به شکل عملیاتی بررسی کنیم.
پزشکیان با تأکید اینکه هر استاندار به عنوان رئیسجمهور استان خود، باید با آگاهی، تسلط و سرعت، امور را تحلیل و هدایت کند، گفت: اگر میخواستیم از طریق ساختارهای سلسلهمراتبی به این سطح از تصمیمگیری و اجرا برسیم، به نتیجه مطلوب دست نمییافتیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همه نظریههای مدیریتی در سخن، عدالت را میپذیرند، اما در عمل بسیاری از آنها از اجرای واقعی عدالت فاصله میگیرند، اظهار کرد: باید بدون توجه به نژاد، دین، دوست یا دشمن بودن افراد، با همه مردم بر مبنای عدالت رفتار کنیم. عدالت در پذیرش پستها، در احترام به جایگاهها و در تعامل با انسانها، لازمه وحدت و انسجام جامعه است.
رئیسجمهور همچنین در تشریح شاخصهای توسعه، توانمندیهای اداری را از ارکان مهم در پیشرفت جوامع دانست و گفت: انتخاب استانداران، یکی از نمونههای مشخص ارزیابی این توانمندیهاست. و در دولت کنونی، استانداران با لحاظ تجربه، دانش و علم برگزیده شدهاند. ساختار اداری کشور زمانی قدرتمند خواهد شد که ارتقا در آن بهصورت پلکانی و بر پایه شایستگی صورت گیرد، نه ناگهانی و براساس سلیقه. بر همین اساس استاندارانی در میدان عمل درخشیدند که شاید کمتر کسی تصور میکرد در جنگ ۱۲ روزه چنین عملکرد موفقی از خود نشان دهند.
پزشکیان با بیان اینکه تنها از طریق همفکری و بهرهبرداری از توانمندیهای اجتماعی است که میتوان به طراحی نقشه راه، تصمیمسازی و اقدامات مؤثر در کشور دست یافت، افزود: تجربه جنگ ۱۲ روزه بهعنوان نمونهای بارز از تجلی توانمندیهای اجتماعی در کشور بود که افراد در عرصههای مختلف با وجود آنکه حتی در نوبت کشیک نبودند، داوطلبانه به محل خدمت خود آمدند و به عنوان مثال کادر درمان، بدون توجه به منافع مادی، از خواب و آسایش خود گذشتند و صحنههایی کمنظیر از ایثار و همدلی را به نمایش گذاشتند.
وی با اشاره به اینکه چنین رفتارهایی نشان از قدرت توانمندیهای اجتماعی دارد که باید آن را تقویت و سازماندهی کنیم، گفت: خوشبختانه در این حوزه زیرساختهای خوبی داریم، از جمله مساجد، نهادهای عمومی، بسیج، حیات مذهبی و ساختارهای مردمی که میتوانند پایهگذار الگوی جدیدی در حکمرانی باشند.
رئیسجمهور با تاکید بر اهمیت تغییر در شیوه برگزاری جلسات و تصمیمسازیها تصریح کرد: اگر بتوانیم جلسات را به صورت کارگاهی برگزار کنیم، خواهیم توانست به زبان و نگاهی مشترک دست یابیم و از ظرفیتهای واقعی جامعه استفاده کنیم. باید شناسایی دقیقی از نهادهای مردمی نظیر سازمانهای مردمنهاد، مساجد و دورههای فرهنگی انجام شود تا مشخص شود هرکدام چه نقشی میتوانند ایفا کنند.
پزشکیان تبلور مشارکت مردم را یکی از مهمترین مصادیق موفقیت در دوره اخیر دانست و خاطرنشان کرد: در همین مدت کوتاه، توانستیم با انگیزه و مشارکت مردم محلهها، اقدامات مهمی در زمینه توسعه مدارس انجام دهیم. در برخی نقاط کشور، طی ۴۷ سال گذشته همچنان مدارس سنگی، کانکسی داشتیم یا اساسا مدرسهای وجود نداشتف اما اکنون با اتکا به نیروی مردم، نهضتی نو در توسعه مدارس آغاز شده است که میتواند الگویی کارآمد برای حل سایر مشکلات نیز باشد.
وی تأکید کرد: همه ما در دولت موظف هستیم که همه مردم را ببینیم، بهویژه آنان که در شرایط محرومیت قرار دارند و توان مالی ندارند. این مسئولیت از دوش ما برداشته نمیشود و نباید نسبت به رنج و محرومیت بخشی از جامعه بیتفاوت باشیم. هیچکس در این کشور نباید تنها به این دلیل که نان شب ندارد، با شکم گرسنه سر بر بالین بگذارد. همه استانداران، بخشداران و فرمانداران وظیفه دارند مردم را ببینند، صدای آنان را بشنوند و برای رفع مشکلاتشان اقدام کنند.
رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت جلب مشارکت فراگیر در اداره کشور اظهار کرد: باید از همه احزاب، گروهها، جناحها و آحاد ملت خواست که بخشی از مسئولیتها را برعهده بگیرند و در مسیر حل مشکلات کشور مشارکت کنند. باور دولت این است که مسئول مردم است؛ بهویژه نسبت به کسانی که محرومترند و نیاز بیشتری به حمایت دارند.
source