Wp Header Logo 642.png

آرمان امروز : در لایحه بودجه ۱۴۰۴ قیمت فروش نفت ۶۳دلار پیش‌بینی شده است که تا حدودی خوش‌بینانه به نظر می‌رسد. با توجه به رشد ضعیف اقتصاد جهانی و کاهش تقاضای کشور‌های اثرگذاری مانند چین، ممکن است روند کاهشی قیمت نفت تداوم داشته باشد. علاوه بر آن، مشخص نیست که همه بازیگران بازار جهانی نفت (کشور‌های عضو اوپک یا اوپک‌پلاس) به روند کاهش تولید داوطلبانه ادامه دهند یا به سهمیه‌های خود متعهد بمانند.
ضمن آنکه باید توجه کرد در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات و تنگ‌تر شدن حلقه تحریم‌ها، فروش نفت نیز مشکل‌تر شده و از سوی دیگر شاید دولت ناچار باشد تخفیف‌های بیشتری را بر روی نفت صادراتی اعمال کند و این تفاوت قیمت فروش نفت با قیمت جهانی نفت نیز باید مدنظر سیاستگذاران قرار گیرد.
از سوی دیگر، شایان‌آرانی درباره اثر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بورس ایران نیز به اقتصاد۲۴ گفت: «اینکه ترامپ یا خانم هریس بر سر کار بیاید فرقی به حال کشور ما ندارد، چراکه در آمریکا سیاست‌های کلانشان در سطح بین الملل را اتاق‌های فکرشان می‌بندند و رئیس جمهور در آنجا بیشتر سخنگوی آن سیاست‌ها است، ولی سبک‌های اجرایی‌شان طبیعتا متفاوت خواهد بود.»
وی درخصوص اینکه آیا تفاوت سبک روسای جمهوری آمریکا روی قیمت و شاخص‌های بورس تاثیرگذار است؟ عنوان کرد: «به نظرم اگر هم تاثیرگذار باشد بیشتر روی کسانیست که دینامیزم قضیه را به خوبی متوجه نیستند و تحت تاثیر جو قرار می‌گیرند.»
این تحلیلگر بازار سرمایه در مقایسه وضعیت بازار بورس آمریکا و ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مطرح کرد: «من بیش از چهل است که به آمریکا رفت و آمد می‌کنم، اقتصاد آمریکا اصولا دستخوش و تحت تاثیر عوامل ساختاری و زیربنایی است، یعنی آن فعل و انفعالات ساختاری و زیربنایی در اقتصاد است که باعث می‌شود بورس خود را نشان دهد. به بیانی دیگر اگر تورم بالا رود یا مثلا دولت کسری بودجه پیدا کند، روی بورس تاثیر می‌گذارد. در حال حاضر وضع اقتصاد آمریکا به طور نسبی بد نیست؛ تورمش نسبت به گذشته مقداری بالاتر است، ولی مهار شده است، کسری بودجه هم به آن صورت ندارد، ضمن اینکه سیاست‌های آمریکا هم همیشه نشات گرفته از نیاز‌های اقتصادی است، بدین معنا که تصمیماتی که سیاستمدارانشان می‌گیرند، برای افزایش یا ایجاد منفعت اقتصادی برای کل کشور وسیاست نشات گرفته از اقتصادشان است. اما در کشور ما به نظر می‌آید که این روند تصمیم‌گیری برعکس است و اقتصاد از سیاست نشات می‌گیرد.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر مسئولان سیاسی در آمریکا و این دو حزب در یک سردرگمی نسبی قرار دارند. من در این ۴۰ سال گذشته هیچ وقت فضای سیاسی آمریکا را تا این حد در سردرگمی ندیده بودم. از یک سو مسئولین حزب جمهوری‌خواه یک جور فکر می‌کنند و دموکرات‌ها هم جور دیگر و از سوی دیگر افرادی هم که به عنوان کاندید انتخاب شدند، افرادی نیستند که جامعه سیاسی آمریکا، به خصوص نخبگان سیاسیشان، آن‌ها را به عنوان افراد با کیفیت و در حد و اندازه لازم ارزیابی کنند.»

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *