Wp Header Logo 760.png

آرمان امروز- گروه جامعه: «۲۰ میلیون از جمعیت جامعه ما حاشیه نشین هستند. حدود ۳ درصد از این جامعه دچار فقر حاد هستند و همزمان چندین نوع فقر را تجربه می‌کنند.» این صحبت های اخیر عبدالکریم حسین‌زاده، معاون توسعه روستایی رئیس جمهور است که شیوع فقر در کشور ابراز نگرانی می کند، هرچند که در سخنان او به موضوع چندین فقر اشاره شده و می توان در کنار فقر اقتصادی، به فقر فرهنگی، محرومیت از امکانات شهری و کشوری، آموزشی و… اشاره کرد، هرچند که وی باور دارد که «مبارزه با فقر و نابرابری در انواع مختلف آنها که در واقع هفت نوع فقر و ۹ نوع نابرابری وجود دارد، با همه این موارد روبهرو هستیم.» این در شرایطی است که تورم و کاهش توان اقتصادی مردم در سال‌های اخیر تبعات اجتماعی گسترده‌ای را برای مردم به ارمغان آورده است.یکی از این تبعات، صعود آمار حاشیه‌نشینان و گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی است. طی سه سال گذشته به قدری اجاره‌بهای مسکن افزایش پیدا کرده که بسیاری از افراد مجبور شده‌اند برای ادامه زندگی و کار در شهرهای بزرگ به حاشیه شهر نقل مکان کنند. این در حالی است که تا همین چند سال گذشته افراد دامنه جابه‌جایی‌شان نهایت به یک یا دو محله محدود می‌شد و به این ترتیب تفاوت فرهنگی زیادی بین افراد وجود نداشت. اما به مدد افزایش ناگهانی قیمت اجاره‌بهای مسکن، بسیاری از خانواده‌ها مجبور شده‌اند برای ادامه زندگی و البته حفظ شغلی که در شهر دارند به حاشیه شهر نقل مکان کنند و پیش تر نیز اعلام شده بود که ۲۰ میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می کنند.
چرایی فقر و حاشیه نشینی درجامعه
با این حال رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز نظرات همسو با معاون توسعه روستایی رئیس جمهور دارد و به «آرمان امروز» می‌گوید: متاسفانه فقر باعث می‌شود که حاشیه نشینی و آلونک نشینی بر سر خانواده‌های فقیر و آسیب پذیر ویران شود. سید حسن موسوی چلک در ادامه می‌افزاید: تقریبا در همه جای ایران فقر بیداد می‌کند و گاهی اوقات مظاهر آن به این شکل یا به شکل کارتن خوابی، چادر زدن در خیابان‌ها و مصادیق دیگر خود را نشان می‌دهد و با توجه به شرایط کشور مشکلات فقرا بیشتر هم خواهد شد. نکته بعدی اهمیت شناسایی افراد فقیر و افراد نیازمند است. حمایت از این افراد و کودکان و زنان بی سرپرست، همان‌طور که در قانون اساسی کشور اصل ۲۱ و ۲۹ وجود دارد برعهده حاکمیت است که نهادهای حمایتی به‌موقع این فقرا و افراد آسیب پذیر جامعه را شناسایی و از آنها حمایت کنند، اما متاسفانه ما در این بخش ضعف جدی داشتیم و امیدواریم آقای پزشکیان در این رابطه به پیوست عدالت اجتماعی و اقتصادی پایبند و گام های بلندی را بردارد. در گذشته مردم خودشان نانوشته به همدیگر کمک می‌کردند، اما با ایجاد ساختارهای اداری، حالا دولت موظف به انجام این کار است. زمانی‌که شناسایی این افراد به موقع صورت نمی‌گیرد و حمایتی از فقرا انجام نمی‌شود، به شکل‌های مختلف خود را نشان می‌دهد و یک شکل آن ساختن خانه در زمین‌های ملی و انفال است و شکل‌های دیگر گسترش تکدی‌گیری، حاشینه نشینی، اعتیاد و دیگر آسیب های اجتماعی است.
در این شرایط معاون توسعه روستایی رئیس جمهور معتقد است که: «محرومیت زدایی ماموریتی است که آقای پزشکیان به من محول کرده است و من آن را برای خودم ترسیم کرده‌ام. می‌خواهیم با روندهای درستی جامعه‌ای که به حاشیه رانده شده را به بطن برگردانیم. پلن شفاف برای این موضوع خواهیم داشت تا همگان در ایران در بحث توزیع ثروت و قدرت امکان دسترسی عادلانه داشته باشند. آقای پزشکیان شعار عدالت و انصاف را مطرح کرد. همینطور پیوست عدالت که رهبری بر آن تاکید داشتند تا در تمام بخش‌های اجرایی همه امور پیوسته عدالت داشته باشد.» عبدالکریم حسین‌زاده در پایان گفت: سعی می‌کنیم استان‌ها از ثروت ملی به مفهوم واقعی نفع ببرند و برخوردار شوند، بسیاری از ظرفیت‌های نهفته وجود دارد مانند آنکه برخی از استان‌های ما با ۳ و حتی چهار کشور همسایگی دارند، در کشورهای اروپایی چنین چیزی وجود ندارد اما در کشورمان ما شاهد هم مرزی استان‌هایمان با چند کشور هستیم. باید این فرصت‌ها را احیا کنیم و در دولت برای آن هدف گذاری کردیم تا ظرفیت‌ها را برای توسعه همه استان‌ها مورد بهره‌برداری قرار دهیم تا توسعه پایدار به مفهوم واقعی شکل بگیرد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *