Wp Header Logo 2247.png

 

آرمان امروز- رها معیری: روز گذشته، نشست خبری«هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران برگزار شد، دکتر وحید اسلامی متخصص قلب و عروق و دبیر اجرایی «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» گفت: یک نفر از هر پنج نفر در ایران بر اثر سکته قلبی فوت می کند. همچنین سالانه ۱۶۰ هزار نفر در ایران به دلیل بیماری های قلبی و عروقی جان می سپارند. وی با بیان اینکه مرگ و میر بیماری های قلبی از دغدغه های مهم جامعه به شمار می رود، افزود: مصرف سیگار و قلیان به خصوص در سنین پایین باعث افزایش ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی شده و متاسفانه سن ابتلا به سکته قلبی نیز به ۳۵ سال کاهش یافته است. وی با اشاره به اینکه فاکتورهای قابل کنترل و غیرقابل کنترل زیادی در بروز و شیوع بیماری‌های قلبی نقش دارند، گفت: هر چند برخی فاکتورهای محیطی همچون آلودگی هوا، ژنتیک و استرس محیطی غیرقابل کنترل است، اما  داشتن تحرک و فعالیت فیزیکی تا حد زیادی می تواند از ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری کند.
پابه پای کشورهای دیگر در حال پیشرفت در بیماری های قلبی هستیم
بابک شریف کاشانی معاون امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رئیس هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران، در پاسخ به این سوال خبرنگار «آرمان امروز» که آمارها از شیوع سکته قلبی و کاهش سن مرگ براثر بیماری های قلبی عروقی در کشور ما حکایت دارد، در این زمینه چقدر با استانداردهای جهانی فاصله داریم؟ و عمده ترین دلایل کاهش سن سکته قلبی در کشور ما را چطور ارزیابی می‌کنید؟ می گوید: در این زمینه پا به پا حرکت کردن با استانداردهای جهانی اصلا خوب نیست، اروپا و آمریکا، به بیماری ها و مرگ‌ها براثر شکته قلبی به عنوان یک پدیده منفی نگاه می کنند که باید آمارهایشان کاهش پیدا کند. ای کاش روزی برسد که ما با قدرت بگوییم که به مراتب در عدد و ارقام، کمتر از کشورهای توسعه یافته، میزان سکته و بیماری های قلبی و عروقی داریم. یکی از اهداف این کنگره این است که با اطلاع رسانی، درمان درست و پیشگیری بتوانیم که نقشی در حد قدرت خودمان ایفا کرده باشیم. در این کنگره، ما روی چاقی، دیابت، فشار خون و… و مسائلی که در لحظه اول هر فردی ممکن است که بگوید که در بدن ما عادی است، اما اگر بتوانیم این عوامل را در جامعه کنترل کنیم، دیگر نارسایی قلبی نخواهیم داشت.
وی در ادامه می افزاید: «ما مانند دیگر جوامع دنیا که سبک زندگیشان عوض شده و با عدم تحرک، غذاهای فست فودی، استرس و… اعداد بیمارهای‌مان یا سکته قلبی تقریبا مشابه است، اما به واسطه افزایش استرس در کشورما، میزان مرگ براثر بیماری های قلبی عروقی و سکته یک مقدار بالاتر است. یا اینکه ما در شهری مانند تهران با آلودگی هوا مواجه هستیم، اما متاسفانه ما در این موضوع تلخ، پا به پای کشورهای پیشرفته در حال پیشرفت هستیم.»
افزایش بیماری با مصرف مت‌آمفتامین و شیشه
دکتر فرح نقاش زاده، فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند نیز در مورد بخش دیگر سوال ما در رابطه با سن سکته قلبی می گوید: «بیماری نارسایی قلبی یک بیماری است که در همه سنین می‌تواند، وجود داشته باشد، اما موضوعی که وجود دارد، با افزایش سن شیوع این بیماری افزایش پیدا می کند. از سن ۶۵ سال به بالا در کتاب‌های معتبر در زمینه نارسایی قلبی، اعلام شده که هر ۱۰ سال که عمر افزایش پیدا می کند، حدود ۱۰ درصد ریسک ابتلا به نارسایی قلبی هم افزایش پیدا می‌کند، تغییراتی فیزیولوژیکی در بدن و ژن نوزادان که موجب تشکیل قلب نمی شود، هم در این زمینه تاثیرگذار است. متاسفانه ما این روزها این عوامل را زیاد می بینیم، و واقعا ناراحت کننده است. متاسفانه در نوجوانان و جوانان مصرف مواد محرک مثل مت‌آمفتامین که یک محرک قوی که به عنوان داروی تفریحی یا افزایش‌دهنده عملکرد مورد استفاده قرار می‌گیرد یا مصرف شیشه در نارسایی قلبی افزایش پیدا کرده است. البته بازهم عمده بیماران ما، افراد سالمند هستند.
بی تحرکی از کودکی
دکتر وحید اسلامی متخصص قلب و عروق و دبیر اجرایی «هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران» در ادامه این بحث نیز می گوید: موضوعاتی که اشاره شد در زمینه مسائل اجتماعی و آسیب ها باید روی آن کار شود و موجب افزایش نارسایی قلبی و سکته در افراد جوان شده است.
وی خاطرنشان می کند: متاسفانه همان طور که مصرف سیگار، قلیان و مواد محرک و مخدر در میان قشر جوان و نوجوان افزایش پیدا کرده و به یک عادت اشتباه تبدیل شده است، بی تحرکی هم به همین اندازه خطرناک و در جامعه ما در حال افزیش است.
طی مطالعاتی که انجام شده، حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد دانش آموزان مدرسه اضافه وزن دارند و اصلا یک موضوع عجیبی است، که این افراد ۱۰ سال دیگر این حجم افراد به زنگ خطر چشمگیر و نگران کننده ای برای بیماری های قلبی می شوند. قبلا بچه ها یک یسا دو سال آخر مانده به کنکور درس می خواندند، ولی حالا فضایی وجود دارد که از کودکی باید برای کنکور درس بخوانند و این به بی‌تحرک آنها منجر می شود و از فضای ورزش خارج می شوند و با توجه به عادت سیگار و قلیان این یعنی یک هشدار برای ۲۰ تا ۱۰ سال آینده است و با توجه به افزایش سن این افراد، ما با وضعیت بدی در زمینه بیماری های قلبی و عروقی، سکته و نارسایی های قلبی مواجه خواهیم شد.
گفتنی است، هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران ۷ تا ۹ آذر در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی با امتیاز بازآموزی برگزار می شود. همزمان با برپایی این کنگره، نمایشگاه جانبی تجهیزات پزشکی برپا خواهد شد که در آن دستگاه های تشخیصی و درمانی مانند اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی و غیره مطابق با تکنولوژی های روز دنیا عرضه می شود. همچنین شرکت های دارویی جدیدترین داروهای درمانی نارسایی قلب را به متخصصان این رشته معرفی خواهند کرد.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *