هشتاد و نهمین دوره رقابتهای وزنه برداری مردان و سی و دومین دوره رقابتهای وزنه برداری قهرمانی زنان جهان ۲۰۲۴ با حذف نماینده ایران در بحرین پیگیری شد.
به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اختصاصی مسابقات، این دوره از رقابتها در سالن مارکی منامه برگزار میشود و وزنه برداران روسیه و بلاروس به علت بحران اوکراین از حضور با پرچم کشور خود محروم شدند.
نتایج مسابقات به این شرح است:
مردان:
۸۹ کیلوگرم:
۱- کارلوس نصار از بلغارستان ۱۸۳ کیلوگرم در یک ضرب / ۲۲۲ کیلوگرم دو ضرب و مجموع ۴۰۵ کیلوگرم (رکورد یک ضرب و مجموع جهان)
۲- رو کوانگ ریول از کره شمالی ۱۶۲ / ۲۱۸ / ۳۸۰ کیلوگرم
۳- مارین روبو از مولداوی ۱۷۳ / ۲۰۶ / ۳۷۹ کیلوگرم
در حرکت یک ضرب این دسته کارلوس نصار بلغاری با ۱۸۳ کیلوگرم، رکورد جهانی را که سال ۲۰۲۴ توسط ییسون لوپس کلمبیایی به ثبت رسیده بود، یک کیلوگرم ارتقا داد. روبو دوم شد و سروربک ظفرجانوف از ازبکستان با ۱۷۱ کیلوگرم سوم شد. در این حرکت میر مصطفی جوادی مدافع عنوان قهرمانی جهان از ایران در حرکت اول وزنه ۱۶۲ کیلوگرمی را بالای سر برد، اما در سد وزنههای ۱۶۸ و ۱۷۱ کیلویی متوقف شد و در رده هشتم قرار گرفت.
در حرکت دو ضرب پس از نصار، رو کوانگ ریول در رده دوم قرار گرفت و پان یون هوآ از چین با ۲۰۸ کیلوگرم سوم شد. جوادی نتوانست وزنههای ۲۰۳، ۲۰۶ و ۲۰۹ کیلوگرمی را بالای سر ببرد و بدین ترتیب در رده بندی مجموع نیز قرار نگرفت. نصار همچنین موفق شد رکورد مجموع جهان را که سال قبل در المپیک پاریس به ثبت رسانده بود، یک کیلوگرم بهبود بخشید.
۹۶ کیلوگرم:
علیرضا معینی و علی علیپور روی تخته میروند.
برای ایران پیش از این در دسته ۸۱ کیلوگرم رضا باغی که در گروه ب قرار داشت در مجموع چهاردهم شد.
زنان:
۷۱ کیلوگرم: (ایران شرکت کننده نداشت.)
۱- اولیویا ریوز از آمریکا ۱۲۰ کیلوگرم در یک ضرب / ۱۴۷ کیلوگرم دو ضرب و مجموع ۲۶۷ کیلوگرم
۲- جونگ، چون هوی از کره شمالی ۱۱۶ / ۱۴۶ / ۲۶۲ کیلوگرم
۳- یانگ کیوشیا از چین ۱۲۱ / ۱۴۰ / ۲۶۱ کیلوگرم
– در حرکت یک ضرب کیوشیا اول، ریوز آمریکا و، چون هوی از کره شمالی اول تا سوم شدند.
۷۶ کیلوگرم:
الهه رزاقی روی تخته میرود.
رده بندی مدالی (مجموع مردان و زنان):
۱- کره شمالی ۲۳ طلا ۱۳ نقره ۱ برنز
۲- چین ۵، ۸، ۸،
۳- بلغارستان ۳ – –
۴- آمریکا ۲، ۱ –
۵- برزیل ۱، ۱، ۱،
۵- تایلند ۱، ۱، ۱،
۷- کلمبیا ۱ – ۲
تاکنون ۲۲ کشور مدال گرفتهاند.
در دوره قبل در سال ۲۰۲۳ در بخش مردان تیمهای ارمنستان، چین و ایران (۴۵۸ امتیاز) اول تا سوم شدند و در بخش زنان تیمهای کلمبیا، آمریکا و چین در ردههای اول تا سوم قرار گرفتند و تیم ایران بیست و نهم شد. وزنه برداران ایران در دوره قبل ۲ مدال طلا و یک برنز به دست آوردند.
در تاریخ وزنه برداری قهرمانی جهان و در رده بندی مدالی مجموع مردان (بدون احتساب این دوره)، روسیه با احتساب مدالهای شوروی سابق با ۱۷۲ مدال طلا، ۱۱۶ نقره و ۵۴ برنز همچنان در صدر است. تیمهای بلغارستان با ۷۵ طلا، ۶۲ نقره و ۴۳ برنز در رده دوم و چین با ۵۲ طلا، ۴۵ نقره و ۳۱ برنز در رده سوم قرار دارند. تیم ایران نیز با ۲۵ طلا ۱۵ نقره و ۲۸ برنز در رده ششم قرار گرفت.
در رده بندی انفرادی واسیلی آلکسیف اسطوره فقید وزنه برداری شوروی سابق، با ۸ طلا رکورد دار است و یوریک واردانیان ستاره فقید وزنه برداری شوروی سابق و نعیم سلیمانوف (سلیمان اوغلو) ستاره فقید بلغارستان / ترکیه با ۷ طلا و یک نقره دوم مشترک هستند. لاشا تالاخادزه از گرجستان با ۷ مدال طلا در رده چهارم قرار دارد.
از ایران محمد نصیری با ۵ طلا، یک نقره و ۳ برنز رده پانزدهم را در اختیار دارد و حسین رضا زاده با ۵ طلا بیست و چهارم است.
در رده بندی مدالی مجموع زنان، تیم چین با ۱۴۵ طلا، ۵۰ نقره و ۱۵ برنز در صدر است و روسیه با احتساب نتایج شوروی سابق با ۱۸ طلا ۲۲ نقره و ۱۴ برنز دوم و تایوان (چین تایپه) با ۱۷ طلا ۲۰ نقره و ۲۲ برنز سوم هستند. بانوان ایران تا کنون در رقابتهای قهرمانی جهان مدال کسب نکردهاند.
در رده بندی انفرادی زنان تاتیانا کاشیرینا از روسیه بیا ۵ طلا و ۳ نقره رکورد دار است و کو سینگ، چون از تایوان با ۵ طلا، یک نقره و یک برنز دوم و دنگ وی از چین با ۵ طلا سوم هستند.
تیم ایران در بخش مردان در سال ۲۰۱۷ در آناهایم آمریکا برای نخستین بار قهرمان جهان شد.
دوره آتی این رقابتها در سال ۲۰۲۵ در فورده نروژ برگزار خواهد شد.
source