استفاده از تقویم میلادی در کشورهای اسلامی عمدتا نتیجه روابط بینالمللی، استعمار یا اصلاحات داخلی بوده است.
در ادامه برخی از کشورهای اسلامی که از تقویم میلادی بهره میبرند و جشنهای سال نو را به روشهای مختلف گرامی میدارند معرفی شدهاند:
۱. اندونزی: با جمعیتی بیش از ۲۳۰ میلیون مسلمان اندونزی از تقویم میلادی برای امور رسمی استفاده میکند و سال نو میلادی را جشن میگیرد.
.jpg)
۲. مالزی: تقویم میلادی و اسلامی در کنار هم استفاده میشوند و سال نو میلادی در شهرهای بزرگ مانند کوالالامپور بهطور رسمی جشن گرفته میشود.
۳. ایران: با وجود استفاده از تقویم شمسی هجری و قمری بهعنوان تقویم رسمی تقویم میلادی برای روابط بینالمللی و تجارت مورد استفاده است اما اقلیت های دینی در ایران جشن سال نو میلادی را جشن می گیرند.
.jpg)
۴. عراق: در عراق هر دو تقویم میلادی و هجری قمری مورد استفاده قرار میگیرند مناسبتهای اسلامی مانند ماه رمضان، عید فطر، عید قربان و همچنین ایام مذهبی مانند اربعین حسینی اهمیت زیادی دارند و بهصورت
گسترده در سراسر کشور گرامی داشته میشوند سال نو میلادی نیز بهویژه در شهرهای بزرگ مانند بغداد و اربیل جشن گرفته میشود.
.jpg)
۵. قطر: در قطر تقویم میلادی و تقویم هجری قمری هر دو استفاده قرار می گیرند مناسبتهای اسلامی مانند عید فطر و عید قربان اهمیت زیادی دارند با این حال سال نو میلادی نیز در دوحه و سایر شهرهای قطر بهویژه در هتلها و مکانهای توریستی با جشنها و آتشبازی برگزار میشود.
.jpg)
۶. بوسنی و هرزگوین: با اکثریت مسلمان این کشور از تقویم میلادی برای امور رسمی استفاده میکند و جشنهای سال نو میلادی در کنار مراسم مذهبی برگزار میشوند.
.jpg)
۷ .ترکیه: این کشور در سال ۱۹۲۶ تقویم میلادی را بهطور رسمی پذیرفت و جشنهای سال نو در این کشور شباهت زیادی به کشورهای غربی دارد.
.jpg)
۸. آلبانی: تقویم میلادی بهعنوان تقویم رسمی کشور استفاده میشود. سال نو میلادی یکی از بزرگترین جشنهای عمومی است و در سراسر کشور بهویژه در تیرانا با آتشبازی، موسیقی و گردهماییهای خانوادگی جشن گرفته میشود. از آنجا که آلبانی کشوری با جمعیت مسلمانو مسیحی است. مناسبتهای مذهبی مانند عید فطر ، عید قربان و کریسمس گرامی داشته میشوند.
.jpg)
انتهای پیام/
source