Wp Header Logo 174.png

نخستین جلسه از سلسله نشست‌های وفاق و مسائل امروز و آینده ایران؛

 

 

آرمان امروز : عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه منافع ملی در ایران ۴۰ سال اخیر وجه المنازعه شده، گفت: کانون اصلی قدرت چند سالی است که متوجه شده «این ره که می‌رود به ترکستان است». سیستم جمهوری اسلامی آنقدر انباشت بحران‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی داشته که متوجه شود اوضاع خطرناک است؛ پس شاید برای اولین بار وارد «مدیریت منازعه» شده‌ایم.
ابوالفضل دلاوری طی سخنانی در نخستین جلسه از سلسله نشست‌های وفاق و مسائل امروز و آینده ایران با عنوان «ابهام زدایی از یک مفهوم»، گفت: بحث وفاق چیزی نیست که امروز مطرح شده باشد؛ این مفهوم چند دهه قبل مطرح شد، اما هر پدیده‌ای در زمان خاصی به یک مسأله عمومی تبدیل می‌شود. لذا فهم من از وفاق از روی کتاب به دست نیامده و از روی تجربه زیسته به وجود آمده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: تنازعی شدن سیاست چه سرمایه‌هایی را بر باد داده است؟ نیروها و حتی نهادها بیش از اینکه دنبال انجام کار ویژه‌های خودشان و ساماندهی حوزه عمومی باشند، دنبال حذف دیگران و تخریب دستاوردهای دیگران هستند. اصلاحات زمانی ممکن است که یک اجماعی در سطح قدرت باشد و اگر بنا باشد یک طرف دعوا دنبال اصلاحات باشد و طرف دیگر سیاست تنازعی را دنبال کند، قطعا شکست می‌خورد.
وی افزود: «دعوا نکنید» همان گمشده من در تاریخ بود و چون دیدم این پادزهر سیاست تنازعی است، به این نتیجه رسیدم که باید این را بپرورانیم و حمایت کنیم. اما منافع ملی در ایران ۴۰ سال اخیر وجه المنازعه شده و ما نمی‌فهمیم از جنگ با دنیا دنبال چه می‌گردیم؛ همچنان اصل منازعه اصالت دارد.
دلاوری اظهار داشت: آنچه اتفاق افتاده وفاق و توافق نیست. توافق یک استراتژی حل منازعه و ویژگی‌اش این است که بخشی از طرفین باید از بخشی از خواسته‌های حداکثری بگذرند. اتفاقی که افتاده چیزی است که من اسم آن را «کاهش سطح منازعه» می‌گذارم. یک طرف دعوا می‌فهمد ادامه این موضوع خیلی خطرناک است.
وی یادآور شد: در سیاست داخلی و حتی در سیاست خارجی هم هنوز وارد حل منازعه نشده‌ایم. البته دوره‌ای در برجام شدیم، ولی بیشتر دنبال کاهش سطح منازعه هستیم. اما کانون اصلی قدرت چند سالی است که متوجه شده «این ره که می‌رود به ترکستان است». سیستم جمهوری اسلامی آنقدر انباشت بحران‌های داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی داشته که متوجه شود اوضاع خطرناک است؛ پس شاید برای اولین بار وارد مدیریت منازعه شده‌ایم.
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه قانون عفاف و حجاب اصلا قانون نیست، گفت: آقای پزشکیان به عنوان سیاستمداری که می‌گوید «دعوا نکنیم»، نمی‌گوید قانون نیست؛ می‌گوید من نمی‌توانم اجرا کنم. در این شرایط به نظر من به فرصت‌هایی برای حل منازعه دست پیدا کرده‌ایم. برای حل منازعات خارجی نمی‌توانیم تعلل کنیم و باید سریع‌تر و صریح‌تر اقدام کنیم. البته متأسفانه آنچنان مسائل کشور در هم آمیخته شده که هر انتخابی خطرناک است. نیروهای سیاسی ضمن کاهش انتظارات، اینجا باید فکری کنند.

source

einiat.ir

توسط einiat.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *